magyarfutball.hu

MVM-Paks - Ferencvárosi TC 1 : 3 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.03, 11:48
    Úgy emlékszem, tavaly õsszel nagyon nem tudtunk mit kezdeni a sok betömörülõ védelemmel. Leo olyan, mintha egy kézigránátot dobnál a bunkerükbe, vagy oldószert a zselézett fejükre, azt se tudják merre forduljanak és rengetegszer nyílnak meg bejátszható folyosók közöttük. Azt persze nem mondanám, hogy nem lehetne még jobb, meg nyugodtabb, de ahhoz képest, hogy milyen hadjárat megy ellene (az a tegnapi sárga?!??) és mit nem engednek meg a védõknek vele szemben, lenyûgözõen hatékony.

    Ez a védelem, ilyen összetételben a legjobb, előtte Gyömbérrel stabilak lettünk. Moniz meghallgatta nagyon sokak kérését. Lehet nem volt olyan látványos a játék, helyzetünk sem volt annyi mint korábban, de nyertünk. A Paksnak 3:0 után volt egy helyzete, amúgy kapura sem rúgott.
    A bíró érdekes felfogásban vezette a meccset – nem először vezetnek így ellenünk – az ellenfélnek engedi a 8-adik szándékos szabálytalanságot, nekünk szinte azonnal sárgát ad. A Hefler, Sifter, Szabó, Báló négyesnek gyakorlatilag nem volt szabályos szerelése és ők voltak felháborodva.

    Hiába volt gyengébb a játék. megérdemelten nyomtuk le a Paksot. Erőszakosabbak, gyorsabbak voltunk. Igaz, hogy pontrúgásokkal nyertünk, de ezek mind támadás közben kiharcolt szabadrúgásokból lettek.
    Nem játszottunk jól, de alapvetően elég mást is játszottunk. Óvatosabban, visszaállósabban, magyaros – faragósabban toltuk, mert nyerni kellett.
    Ami jó hír: stabilabbnak tűnt a védelmünk. Bár nagy nyomás alatt nem voltunk, a gyors győr-mtk-debrecen támadók ellen kiderül, hogy Klein és Alemp jobb helyezkedése, vagy Gyömbi és Soma gyorsasága ért-e többet a védelemben….Bönig támadásban gyengéb, mint Dani, de erőszakosabban védekezik, nem záporoztak a beadások a bal oldalról ezúttal.
    A Leonardo kapcsán egyre inkább az a véleményem, hogy inkább negatív hatással van a játékunkra. Még akkor is, ha tegnap minden footballra emlékeztető dolgot tőle láthattunk, gyönyörű megindulásai is passzai voltak. DE. A lendületes támadásainknak, ami jellemző votl ősszel oda: mindent Leora játszunk, és a többiek paasszívan várják, hogy megcsináljon 3-4 (!) cselt, majd kipasszolja. Amikor meg eltűnik, nem jön kérni a labdát, akkor meg nem tudjuk, hogy mi legyen. Erre nem lehet támadójátékot építeni…..
    A bal oldalon Bönig – Martunis még nem működik, az Alemp – Soma pedig közel sem működik úgy, mint a Jovanovics – Soma páros ősszel, sajnos.
    A fő gond, hogy a következő meccseken nincs Jenner, és Leo és Aborah is kérdéses. Nélkülük egyenlőre nincs senki, aki irányítani képes a csapatot és nem fogjuk tudni nyomás alatt tartani az ellenfelet, ami védekezésünk alapja. Extra – Bayern copy középpályás védekezésre lesz szükség és pár ultra gyors Soma – Martinus megindulásra, ha el akarunk érni valamit.

    Kleinnel hátul lassabbak lettünk ugyan de fizikálisan erősebbek illetve a beíveléseknél, fejjátékban erősebbek. Nem mellékesen Böde mellet már Kleinre is lehet felívelni a pontrúgásokat ami most bejött. Előtte kb. 2-3 meccsen mikor csere volt nem. Egyébként visszaállt a tavalyi alapcsapat. Ionescu helyett Leonardo jó csere, csak Jenner hiányzik de nagyon majd az ETO meg az MTK ellen. Megint rengeteg a sérült, remélem LEO tud játszani az ETO ellen, illetve Soma bal lába is újra jól muzsikál (Viva Lázár). Leoról annyit hogy számold össze mennyi párharcot nyert meg, és ez a magyar szinten gyors paksi védelem csak az utolsó pillanatban tudott menteni. Én legalább két-három gólt még várok tőle a hátralévő négy meccsen. Már csak az hiányzik tőle hogy be is rúgja a helyzeteit. Viszont az Aborah, Leo kettőst egyszerre nem bírjuk el mert keveset védekeznkek->ez LEO igazi jelenlegi gyengéje. Ha leszerelik legtöbbször leáll. (kivétel Vidi elleni labdaszerzése.)

    Az első félidőben egyedül Leó tudta megbontani a védekezésüket, gólja pedig óriási lökést adott a csapatnak.
    Más focit játszik, arról nem Ő tehet, h. a társak egyelőre még nem tudtak felnőni hozzá.
    Szimpatikus volt, ahogy Besic-csel együtt azonnal Ricardohoz rohantak a gólörömükben…

    Három gólos vezetés után kit nem ragad el az extázis?
    Ezt leszámítva egész meccsen normális szurkolás volt. Ami számon kérhető ez a kis hangulatfokozó rigmus, meg kétszer kellett a bírót lehülyézni, de azt ne rajtunk verje le az mlsz hanem andón amiért hülyeségeke fúj.

    Olvasom az NS-online-on, Moniz magyarázkodik. Nem kellene. Ilyen simán ritkán győz a Fradi. Úgy nehéz, ha a játékosaink többet vannak a földön fekve, mint kellene. Már csak azért is jó lenne a Győr elleni siker, hogy megmutassuk ennek a bandának, ki az úr a háznál. Tulajdonképpen csak a Honvéd ellen volt bajom a játékkal, egyébként alakul ez. A szurkolás? Jártam eleget minden szinten meccsekre, külföldön is, itthon is, BLASZ, megyei, NB I, játszottam is a másod és harmadosztályban, láttam, hallottam 1-2 dolgot. Ismerem a szurkoló lélektanát. Úgy gondolom, hogy bizonyos dolgokat nem szabad feladni, de azért a “fasszopó Újpest”-nos erre semmi szükség. Srácok, azt fogjátok elérni, hogy én /és gondolom többen/ nem fogunk kimenni a stadionba, mert nem ezt tanultuk az elődeinktől. De Ti tudjátok.

    szerintem most hihetetlenül példásan szurkoltunk, amolyan retro feeling.
    Ráadásul a régi paprikás beszólások is hiányoztak.
    Hogy ha ezért is büntetést kapunk, akkor nincs több kérdés és egyértelmű, hogy az mlsz utazik a FERENCVÁROSRA.
    Mondjuk sajnos ez se így, se úgy nem kérdés. :-(

    A meccsrol tul sokat nem akarok mondani, nem jatszottunk jol, de a Paks meg gyengébb volt, megerdemeltuk a 3 pontot, gratulalok a fiuknak. Orulok, hogy a vedelem jol muzsikalt, nagyon kell Bonig és Klein is oda hatra. Par hete volt egy Alempijevic-Besic-Gyombi-Svab vedosorunk valamelyik csapat ellen, ennek quartettnek Jovaval egyutt 22,5 az átlagéletkora és nagyon alacsony is. Szükség van a rutinra és a magassagra oda hatra, mert rutinnal és higgadtsaggal lehet kompenzalni a fizikai hatranyokat, mint a lassusag, peldaul Klein eseteben.

    A mai mérkőzésre visszatérve nem kellett azon bosszankodnunk,hogy mennyi helyzetet hagytunk ki,mivel nem is volt. Góljainkat kivétel nélkül pontrúgásból szereztük,de hát ez is valami. Játékunk enyhén szólva hagyott némi kívánni valót maga után.Böde szemmel láthatólag kútban van,Leonardónak volt egy jó 20 perce és más semmi.Remélem a hozzáállásán mihamarabb változtat,mert látjuk,hogy ha úgy igazán megindul nem lehet szabályosan szerelni.Egy jó Leonardóra nagyon nagy szükségünk lenne,mert az első osztály magasan legképzettebb labdarúgójáról van szó.
    Mint minden mérkőzés,a mai is bebizonyította,hogy két igazi befejező csatárra nagy szükségünk lesz,ezáltal Böde is visszakerülhet igazi posztjára,ezáltal még erősebbek lennénk.De mint látjuk,2 éve tudjuk ezt,de a mai napig nem sikerült ezt megoldani,reméljük ha mást nem,ezt ezen a nyáron korrigálni tudjuk.
    Végül még egyszer mondom,hagyjuk már ezt a kupa indulási herce-hurcát.Szerintem ha nem indulunk,nem fogunk most semmit veszíteni,hiszen egy komoly nyári felkészülést tudunk csinálni zavartalanul,esetleg beépítve 1-2 új játékost és ennek pedig nagyobb hasznát fogjuk látni hosszú távon.
    Végül megjegyzem,néztem a 3. félidőt,Petur azért odaszúrt a Fradinak azzal,hogy igazán jó csapat ellen még nem nyertünk.De szerencsére ott volt Várhidi,aki elmagyarázta szegénynek,hogy a Fradit senki nem focizta le,sőt jobbak volta a jobb ellenféllel szemben is,csak kimaradtak a helyzetek.
    Legvégül pedig izgatottan várom a keddi napot,hogy nagy tudású fegyelmi elvtársaink most mint visszaesőt miért fognak megbüntetni.

    Nem volt egy nagy meccs. Nem mondom, hogy rosszul játszottunk, de hát…jól sem. 3 pont a lényeg. A 2 szélen nem voltunk az igaziak. Ricardo jól mondta, egyszerűen nem voltak hatékonyak a szélsőink. Leo csatárként játszott, így az irányító feladat Józsira hárult. Ez meg is meglátszott. Sajnos nagyon kevés amit nyújt Józsi. Kíváncsi lettem volna a Gyömbér-Aborah párosra. Talán legközelebb. Klein játszatása jó húzás volt, gólt fejelt, jól játszott. Besicet nem emelem ki külön, egy mester volt. Bönignek volt 1-2 hibája, de nekem nagyon tetszett a játéka. Alempijevicre ugyanez vonatkozik. Bödére már nem, nagyon halovány volt, nem ment neki semmi.
    Összegezve: örülök, hogy eredményesek voltunk, de továbbra is kellenek az erősítések nagyon! Belső középpálya továbbra is! Oda egy azonnal bevethető mester kell!! Védekező, támadó, mindenes középpályás.
    Kell egy jó csatár is. Elengedhetetlen, hogy az ilyen helyzetekben (Leo megsérült, Bödének nem ment) nem tudunk minőségit cserélni. Továbbá nem szabad megfeledkezni a védelemről sem. Besicet és még nem egy légióst itt kell tartani! Szóval hajrá Vezetőség, lassan ti jöttök!

    Jova 6
    Alemp7 Besic9 Klein8 Bönig6
    Józsi5 Gyömbér6 Martinus5 Leo8 Soma7
    Böde5

    Magabiztosan nyertünk idegenben, egy nagy Videoton elleni pofon után.

    Böde nem játszott jól, nem tudta függetleníteni magát attól, hogy korábbi otthona ellen játszik, ez végig látszott.

    Én nem néztem rossz szemmel, hogy 3 null után visszaálltunk. Lejött a támadásunk motorja, és annyi elszórt pont után meg kellett becsülnünk ezt az állást.

    Gratulálok a csapatnak mert nagyon fontos és nagyon okos idegenbeli győzelmet arattunk, egy feltüzelt Paks ellen.

    martinust szegenyt a 30.percben le kellett volna cserelni,kesz csoda hogy a 84.percig kapott lehetoseget,nemhogy hatos osztalyzatot.Besic volt megint a legnagyobb kiraly ma is,es lattatok milyen jol mukodott a hatvedsor??ezt jatszottuk osszel is,igy kell folallni minden heten es stabilak maradhatunk.

    Hát végül is a sors igazságot szolgáltat… vidi ellen első húsz percben több helyzetünk volt mint ma egész meccsen, kikaptunk, Miskolcon sokkal pazarabbul támadtunk iksz lett.
    A 3 ponton túl -aminek nagyon örülni kell- Besicset tudom dicsérni.
    Tudom, szubjektív de nálam ez a szezonban benne volt a top 3 sz.ar meccsben, bármilyen fura is ezt leírnom a 3-1 után…
    Ha valaki azt mondja meccs előtt, hogy 3 gólt szerezve szerzünk három pontot biztos nem ilyen meccsre számítok.
    Bár… verjük meg ilyen gyenge játékkal a hátralévő ellenfeleket is 3-1-re, hol kell aláírni?

    Az eredmény jó, de a mutatott játék az semmi volt. Helyzet nélkül nyertünk. Kidolgozott helyzetünk egyetlen egy sem volt. Ez pedig kevés. A védelem ebben a felállásban a legjobb szerintem. Örülök a két belső védőnk góljának, Klein önbizalmán sokat emelhet. Alem és bönig is jól játszott. Az előre játékkal azonban óriási a baj. Ivelgetés, rúgdosás össze vissza. Egy ép kéz láb támadást nem tudunk vezetni. Böde meccsek óta halvány, Leonardo próbálkozik, de nagyon egyedül van. A szél játék Somaliaval és Martinussal egyszerűen katasztrófális. Innen Jenner nagyon hiányzik. Minden esetre Győrben nem lesz egyszerű nyerni, de meg kell próbálni.

    Nagyon tetszett Alempijevics játéka, Lázoknak momentuma sem volt mellette… Böde most gyengébb formában van, de a védők úgy félnek tőle mint a tűztől, Somália pedig nagyon dinamikus és robbanékony! Leo játékát pedig élmény volt nézni, remélem nálunk marad csakúgy mint Besic. Tudom,hogy egy ilyen fontos győzelem után nem illik birálni, de Martinust nagyon gyengének éreztem, a technikai tudása csapnivaló… Már nagyon hiányzott egy Klein fejes gól smiley HAJRÁ FRADI!

    minden tiszteletem a Pakse, de ilyen kornyezetben nem lehet jo meccset jatszani…..ez a letesitmeny megye 1/nb 3 szint…..a Videoton elleni ket meccsen megmutattuk, hogy jo palyan, jo hangulatban, jatszo csapat ellen tudunk jol jatszani

    http://ulloi129.hu/2013/05/05/elo-a-paksi-bajnokirol/#more-88285