magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Videoton FC 0 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.14, 15:42 (szerk.: 2017.09.14, 15:45)
  Továbbra is az a véleményem, hogy e tavaszunk a felkészüléskor ment el:

  Láthatóan túledzett a csapat, ezek a játékosok egy-két kivételtől eltekintve nem bírják Moniz tempóját

  Ehhez járul hozzá, hogy ezt a fajta (elvileg) sokpasszos játékot csak nagy koncentrációval lehet játszani. Fejben is elfáradtunk.

  Vagy miért nincs meg az a fizikai fölény, ami az ősz második felében egyértelműen megvolt? Miért nincs letámadás? Ősszel még két gólos hátrányban is érezhető volt, hogy vissza tudjuk hozni a meccseket! Ma nem.

  Aztán vannak szerkezeti gondok is:

  Télen azokat hoztuk, akik hajlandóak voltak jönni, Aborah azért van itt, mert Leo sokáig gondolkodott. Ez nem lenne baj, de nem posztra igazoltunk.
  Középhátvédben az egy szem sérült Fell jött, védekező középpályásból meg egy sem, csatárt sem látok.

  Ezért van az, hogy Aborah szélsőt játszik, a támadójátékunk pedig sokpasszos támadás helyett abból áll, hogy fellőjük Bödére a labdát – kutyaütő Détári alatt sem volt rosszabb a helyzet.

  Védőnk gyakorlatilag nincsen, csupa középpályás játszik hátul Bőnig kivételével – ez luxus. Gondoljátok el, egy Besic-Gyömbér védekező középpálya mennyire más lenne.

  A dühítő az, hogy Klein megvan, simán jobb hátul mint Gyömbér, akit fel lehetne tolni, ha Klein végre játszana…Garantáltan nem lenne rosszabb Gyömbérnél hátul

  A pénzügyi része sem mellékes, lehet, hogy “csak” egy hónappal csúsznak, de egy külföldi ettől kezdve nehezen bízik meg a vezetőkben, abban hogy legközelebb nem lesz két hónap az egy hónap. Tudat alatt mindenkiben ott van a bizalmatlanság, a kiélezett helyzetekben ez is hozzájárul ahhoz, hogy rossz döntést hoznak: lásd Leo ziccere, Somalia ziccere

  Összefoglalva, végre posztra kellene igazolni, a kedvetlen sztároktól megszabadulni, és újra az agresszív sok futásos játékot játszani. A videoton mellett aki kint volt láthatta:Aborah, Leo, Józsi, Csukics gyakorlatilag egyetlen evesztett labdát sem szerzett vissza, az ellenfél simán átfutott a középpályánkon, csak Besicnek és a szerencsének köszönhetjük, hogy ezekből nem lettek ziccerek.

  Rég voltam ennyire csalódott….
  Sokan a fizetésekben látják a problémát, ezt hagyjuk is! 2-3hét csúszás egy olyan klubnál ahol szerintem 1-1.5millió alatt egy kezdő játékos sem keres nettóban szóval nem okozhat gondot “kibekkelni” 2hetet. Az pedig, hogy nem szakadnak szét a játékosok egy olyan hazai bajnokin, ami az európai szereplés tekintetében élet-halál, az elfogadhatatlan. A “Moniz elbaszta” felkiáltásokra pedig csak annyit kérdeznék, hogy ki az aki új komoly lendületet vitt volna a csapatba és esetleg gólt lőtt volna?! Azon a padon maximum Martinus lett volna képes, de nem a jelenlegi állapotában….Én is félek a nyártól, a távozóktól, de az is igaz, amit itt sokan írtak, hogy hova akar menni egy Leonardo, vagy egy Böde vagy bárki ezután a tavasz után? Ha el is megy akkor is Varga Józsizni fog egy német kieső csapatban aztán meg hazaküldik, mert rájönnek, hogy kevés az “XP”!
  Már csak abban bízhatunk, hogy valahogy összekapjuk magunkat és a többiek pedig bakiznak…de ez már soványka kis remény.:(

  Ősszel sem ment a tömörülő antifutballt játszó csapatok ellen, ezeket a dolgokat pár hónap alatt nehéz kiküszöbölni + azt is lássuk be, hogy kb 3-4 hiányposztunk van jelenleg, nehéz ezt kimondani, de itt tartunk sajnos, persze ha kis szerencsénk lett volna akkor ez 2:1 és örülünk, de nem így történt, aminek az okai meg vannak csak mi kicsit fölé pozicionáltuk magunkat a valóságnak. Nem akarom szidni a csapatot, mert szeretem és látok benne fantáziát, de az igaz, hogy nincs védelmünk és nincs egy vezéregyéniség a középpályánkon, amivel sajnos a “csak a Fradit verjük meg” NB1-ben eddig tudunk jutni.

  Bírom, hogy eddig mindenki istenítette Monizt, most meg, hogy jött egy vereség egyből sokan szapuljátok. Meg jöttök itt a “nincs lóvé, azért nem fociznak” szöveggel…
  Szerintem a srácok tegnap is mentek becsülettel és a helyzetek is megvoltak, csak be kellett volna rúgni őket. Tegnap kikaptunk az egyébként nem rossz erőkből álló fiditől, de játékban egyáltalán nem voltunk rosszabbak náluk. Kassainak meg nem volt ugyan meccset befolyásoló hibája, de a mezőnybeli kétes szituációkat rendre a tv-seknek javára ítélte meg.

  Amúgy nem értettem a meccs végi szórványos füttyöt???!
  1. Nem voltunk rosszak, ugyan úgy ahogy szerdán sem,csak akkor minden összejött , tegnap semmi!A vidi ugyan olyan nulla volt tegnap is mint szerdán.
  2. Moniz mondta ki az igazságot a meccs végi interjúban ,hogy még nem vagyunk kész az EL-re.Ő csak a célt tűzte ki ami szerintem nem volt reális.
  Van még 5 meccs nem kell más csak felszabadult játék és jönnek majd az eredmények ha elkezdünk görcsölni ,hogy “így elbuktuk, úgy elbuktuk az El-t” akkor még több gól is benne marad a srácokba és máris középcsapat leszünk.Játszani kell ennyi!Nem fog senki sem elmenni azért mert esetleg nem indulunk az El-be ,talán nem jön senki
  Lényeg ,hogy Hajrá Fradi

  Árulja el nekem valaki, hogy miért kell locsolni a pályát? Csak magunkat szo.pattuk vele. Szinte csak Mi csúsztunk el, a Mi labdáink lettek a víz miatt hosszúak…

  Szerdán belőttük a helyzeteket, 5-1-re nyertünk, most kihagytunk mindent, 0-1 lett a vége, kikaptunk. Szemre tetszetősen játszik a csapat, véleményem szerint idehaza egyedülállóan, stílusosan. Viszont Leonardonak valahogy ki kéne verni a fejéből a flegmaságát, mert egyébként egy fenomén, Gyömbérnek feljebb kell játszania! Besicet kizárt, hogy meg tudjuk tartani nyáron, mert magasan kiemelkedik ebből a posvány MB1-ből. Az az érzésem, hogy a hátralévő meccseket “teher nélkül” behúzzák a srácok. HAJRÁ FERENCVÁROS!!!

  Megmondom én, hogy miben kell keresni az eredménytelenségünk okát. Abban, hogy a kezdőcsapatunkat 1 kapus, 2 védő, és 8 középpályás alkotja. A 8 középpáylás között egyetlen egy irányító nincs, ez Józsi feladata lenne, de ő nagyon gyenge mostanság. Monizt jó edzőnek tartjuk, s én is annak tartom, de kérdem én, tényleg nem látja a problémákat? Mért nem játszat a védelemben védőket? Mért kell embereket erőtetni a középpályán és elől? Sajnos minden csapat tudja, hogy Bödére épül a támadásunk. Meccsek óta keményen őrzik, esélye nincs elől. Amúgy is nem egy villám léptü csatár, kellene mellé egy gyorsabb társ. Tehát vannak nevek, akiknek ha megy ha nem kezdeni kell, még ha támadó is, akkor is hátul van hely, oda teszik, vagy fordítva. Érdekes volt a múltkor, amikor Somalia védőt játszott, Kleint pedig előre cserélték be. Számomra ez röhely, megmondom őszintén.

  A spanyolok kb. ilyen felállásban nyertek vb-t, sőt volt meccs, ahol még egy “Bödét” sem játszattak.
  (A mai modern fociban elmosódnak a posztok, a sikeres csapatokat sokoldalú játékosok alkotják. Nálunk is vannak ilyenek: Soma, Gyömbi, Besic, Alemp., Jovanovity stb.)

  AZért ne temessük a csapatunkat! Legyünk reálisak.Elköltöztünk a saját stadionunkból,nem edzünk a megszokott edzőpályán,nincs fizetés….ez nem elég indok??Állítólag a népligeti edzőpálya katasztrófa!!!
  Én leginkább a gyömbérre haragszom!! ELment rajta a DVTK meccs és a mai meccsen is hibát hibára halmozunk.Legyünk vele is reálisak.Az NB1 örök kiesőjelölt csapatának stabil játékosa volt.Ma meg örök kezdő.Miééééért???

  ! Egyébként a saját véleményem az, hogy a rossz játékunk kulcsa a középpályás védekezés! Mert onnan lehet gyorsan átmenni támadásba!! Marbella-n nem volt józsi, volt Otten volt Fell -> Így az Otten Gyömbér páros volt középen ami lássuk be nagyon is jól szűrt! + Ionescu is szerintem tudna segíteni ha egészséges lenne!!

  A csapatunk JÓ és még jobb lesz csak kellenek a sérültek illetve 1-2 hiányposzt igazolás.. Viszont az Nb1-ben akár már most is szárnyalhatnánk jobb helyzetkihasználással!

  HAJRÁ FRADI!!!!

  Szörnyű volt ez a délután, vidi lőtte az első gólt, ez volt a döntő, tele van rutinos játékosokkal, akik ezután ölték az időt, még fájóbb az, hogy ez egy tipikus 6 pontos meccs volt. Ezek után sajnos kisebb csoda kellene ahhoz, hogy nemzetközi kupában indulhassunk. Középpályánkat nagyon sokszor átjárták, 4-5 méterről nézegettük az embereket, tipikus példája a kapott gól. Bízom benne, hogy az MTK kipukkad, de valljuk be, nem olyan biztos az, hogy mi oly könnyen hozzuk a maradék meccseinket.
  Senkit nem akarok hibáztatni, de vannak játékosok akik nem Fradi szintet képviselnek (főleg közpéppályán). Moniz jó játékosokat hozott, mondjuk Leonardoban kissé csalódtam, néha úgy játszik, mintha a brazil tengerparton a homokban focizna a haverokkal, de valamikor meg azt látom, hogy a csapattársak fejben nem nőnek fel hozzá, hiába passzolja be üres területre, ha nem indul meg senki.
  Építkezés folyik jelenleg minden téren: stadion és a csapat. Pár helyen bele kell nyúlni a keretbe, jövőre meg harcolhatunk a bajnoki címért.

  Kassai “nagyképűfifabíróvagyok” Viktor hibái:
  1. A fehérvári belső védő minjnimum sárga lapja Böde 18méteren történő buktatása utolsó emberként (Besics kiállt volna ha fordítva történt volna)
  2. T.Sanyika kiállítása miután kb 2könyököst és kb 10tüskét helyezett el a védő sorunk mindegyik tagján.
  3. (lehet, hogy nincs igazam) Juhász hátulról történő tank szerű érkezése Böde fejesénél, szerintem nem volt szabályos, és ha már a 90kg-s Böde összeesik akkor ott történt valamismiley
  4. Visszatérő hiba, hogy akkora arca van, hogy az valami bődület, mindezt egy kritikán aluli BL meccs levezetése után…

  Kassainak egy nagy hibája volt: nem szórta ki azonnali piros lappal Aborah-t, amikor Szolnokival akadt össze! Az nem focipályára való dolog volt, még akkor sem, ha Szolnoki jócskán rájátszott!

  Szerintem meg akkor hibázott, mikor nem küldte le a kapust a 16-oson kívüli kezezésért és akkor, amikor torgelle leütötte Besicet.
  Az, hogy egy bunyóból, ahol 3 fehérvári egy fradistával összeakad, pont a fradistát besárgázni, az igen ügyes teljesítmény, főleg úgy, hogy az arcához nyult a fradistának a vidista Aborah közbeavatkozása előtt.Az ilyen esetekre szoktak mindkét félnek lapot adni, általában a tömeg”bunyóknál” ez így fair és így szokás, nem csak az egyik felet illik büntetni.

  Jennert miért állították ki?

  Páros lábbal rácsúszott az ellenfélre a szöglet zászlónál, majd meg is taposta.

  Sajnos túl pörgött és jogos volt a piros.

  Remélem nem meszelik el, csak egy meccsre.

  Páros lábbal csúszott valóban , de összefogta ollószerűen , 2 oldalról az ellenfél mindkét lábát., nem rúgott , sérülést nem okozott., megtaposásról szó sem volt. Lehetett pirosat adni , persze fehérvári könyöklésért meg adni kellett volna .
  A sértett fél fektében viszont 3-szor visszarúgott ,szerintem az is megért volna egy pirosat.

  Egy kicsit a szurkolói lélektanról. Amikor a csapatok kifutottak a pályára senki még sem szidta a bírót, sőt észre sem vette. Az első reakció az első hibásnak vélt megítélésnél keletkezett. Ekkor méltatlankodni kezdett a tábor. Ez történt még kétszer, háromszor a hibás döntések után. Amikor pedig már tendenciózus és égbe kiáltó, meccs befolyásoló volt a tévedés kezdődött a kórusos anyázás. A szurkolói sérelemre ez az egy reagálási eszköz marad. Igaz ennek a súlya csak a meccs hangulatában értékelhető és súlyozható, mert a pályán kívül a civil életben nem sokaknak jutna eszébe anyázni a bírót, még akkor sem ha rossz emlékei vannak róla. A meccs az, az meccs, nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók küzdelme is.

  Tudom, hogy most hideget-meleget fogok kapni, de sztem abba kene hagyni ezt a “Kassai-temat”. En is ruhellem ot, de a vasarnapi meccsel kapcsolatosan o az az ember, akin a legkevesbe ene szamonkerni a vereseget. Csakis sajat magunkat okolhatjuk a veresegert. Mindegy miket fujt Kassai, 6 ziccerunk volt, amibol ha csak 2-t belovunk, mar mienk a meccs. Sztem Kassai nagyon is elfogadhatoan fujt. Persze, haza huz a szivunk, es azt mondjuk, h Bodere be kellett volna fujni a tizit, Jennert nem kellett volna kiallitani, Torghellet kellett volna kiallitani, stb…, de sztem ezek csak az elkeseredettsegunkben elotoro “kifogasok”. Sztem nem volt nagyon tevedese Kassainak, amire igy visszaemlekeznek. Lehet voltak apro kis tevedesek, de ezekre nem emlekszek, ugyhogy a meccset nem befolyasolta. Voltak vitatott helyzetek, amiket igy visszagondolva es parszor visszanezve ugy gondolom, h jol dontott – barmennyire is faj ez nekem/nekunk.
  Bode esete: Juhasz es Bode is felugrott, test-test elleni szituacio volt. Juhasz messzebrol “ugrott”, ezert dontotte fel Danit, es szerintem a labdat fejelte el Juhasz. Es ha visszanezitek a meccset, nagyon sok hasonlo szitut nem fujt le Kassai a mezonyben. Jobb bajnoksagokban fel sem merulne az ilyen eseteknel, h 11est fujjon a spori.
  Kobetkezo vitatott eset/esetek pedig Torghelle. Szsvsz Sanyi meg eleg visszafogottan jatszott, persze probalta provokalni az ellenfelet (ami nem sportszeru), de sztem ezen a meccsen a megkapott 1 sargajan kivul mas lapot nem “erdemelt” volna meg. Igaz voltak apro szabalytalakodasai, tuskei, de ez sztem belefer. A mi csatarainknak is igy kellene harapniuk!
  A harmadik vitatott eset pedig Jenner kiallitasa. Jenner teljesen jogosan kapta meg a piros lapot. Talan Paraiba is kaphatott volna pirosat, de azt Jennernek mashogy kellett volna lereagalnia. Miutan olloba fogta a Vidist, es o visszarugott, ha Jenner akkor elterul a foldon es “rajatszik” az esetre, nem pedig megtapossa az ellenfelet, akkor lehet Paraiba megy le, de min 1 sargat kap. De a legfontosabb az, hogy miert kellett igy nekiugrani az utolso percben az ellenfel jatekosanak, tudhatta elore, h ez lesz, es par meccset pihen.. Es meg egy eszrevetel. Volt olyan is aki irta, h a 94. percben nem kellett volna Kassainak kiallitania Jennert. Ezzel nem ertek egyet, ugyanis az 1. masodperctol az utolsoig ugyanazok a szabalyok vannak ervenyben, szoval ha vki a 20. masodpercben szabalytalankodik pirosat eroen, akkor ot a 20. masodpercben kell kiallitani, ha valaki az utolso masodpercben csinalja ugyanezt, azt is ki kell allitani. Ez kb olyan, h az elso 5 percben meg az utolso 5 percben ne legyen megadva a rugott gol.
  Barmennyire is nehez leirnom, de csakis mi vagyunk a hibasak elvesztett pontokert (nem csak a mai meccsen), es nekunk kell ugy fociznunk, hogy 1 gollal tobbet rugjunk mint az ellenfel. Jo lesz ez, csak a helyzeteket be kell rugni. LEhet most kicsit leesik a hangulat, de meg kell ertenunk (en se tudtam meg beletorodni), hogy ez a folyamat lehet hogy kicsit lassabb lesz mint szeretnenk, es megiscsak ramegy ez az ev arra, hogy a kovetkezo evekben meg jobbak legyunk. Az utolso meccseken nekem egy dolog nagyon hianyzik, meghozza az aktiv letamadas. Emlekszem, h mikor idejott Moniz menester, megha csak 20 percig is birtak a sracok, de letamadtak a ez ellent, viszont ezt egy kicsit hianyoltam most az utolso meccseken. Na de mind1, fel a fejjel, ettol mar csak jobb lehet!
  HAJRA FRADI!

  https://ulloi129.wordpress.com/2013/04/28/elo-a-vidi-elleni-bajnokirol-0-0/#more-88088