magyarfutball.hu

Anglia - Magyarország 3 : 1 21:05

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
808. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Manchester, Old Trafford
játékvezető : Vink Pieter (Hollandia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 56.323
  3. thefa.com: 56.323
  4. Nemzeti Sport: 56.336
  5. nb1.hu: 60.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.17, 15:44
    Szerintem, mindenki sokkal rosszabbat várt, tetszett, hogy bírtuk erővel, lendülettel, s akár egyenlíthettünk is volna.
    Nem volt ez vészes, a védelmi hibákat kéne mielőbb kijavítani.

    nem égtünk le, sőt, nemvolt ez rossz. eb pályázat szempontjabol sem. hulye beckham nagyon begyakarolta szabadrugasokta, eselyunk sem volt igy. egyebkent jatekban semmivel sem voltak jobbak az angolok, az egyetlen akciogoljukat, nagyobb helyzetuket be is rugtak, de azt nagyon elneztek a vedoink. molnarra semmi szukseg, sanyika jo lenne ha jatekban lenne, gera meg lesz még sokkal jobb is.

    A legszarabb a Léderer és Kovács Kálmán páros volt.

    Arról fingom nincs, mit keres Polonkai a válogatott közelében és Molnár Balázs sem egészen ez a szint. Gerának qrvára nem ment a játék, Szabics meg nem egyszem éknek való, akkor már inkább Sanyika durvuljon ott.

    Huszti, Halmosi és Éger jó volt, Dárdai pedig nagy gólt rugott...

    Én kalapot emelek a mai magyar válogatott teljesítménye előtt.
    Megmondom őszintén, hogy nem hittem volna, hogy ilyen bátran játszunk.
    Dárdai gólja pedig egyszerűen meseszép volt és Éger lövését is tapsolták az angol szurkolók.
    Szerintem sokkal jobbak voltunk, mint a 2 évvel ezelőtti brazilok elleni 1-4en, ami után szétajnározták a csapatot.

    Én pozitívan csalódtam,nagy zakóra számítottam.Jól küzdöttek a fiaink,Dárdai magasan a legjobb volt,a gólját nem számítva is.Gera talán halványabb volt saját magánál,sokszor választott rossz megoldást.Husztinak minden pontrugása szar volt.
    Kálmán:"Torghelle most bizonyíthat saját volt csapata ellen"

    Torgit ki sem állították...Amúgy nekem tetszett amit láttam.Partiban voltunk velük mezőnyben.Gólt is rúgtunk.Helyzetünk is volt.Ennél többet senki nem várhatott el tőlünk.

    A vicces, hogy a nem játszó Vadóczot azért sikerült beállítani, szemben Kantával vagy Czvitkoviccsal. (Bírom Vadóczot, de ha már a fiatalításnál tartunk, akad ott néhány játékban - és jó formában lévő játékos, nem Német Krisztiánról kell beszélni.)

    igaz, h az angolok nem vb pörgési szinten játszottak, de ez meg ki a lófaszt érdekel?

    jól és bátran játszottunk, nekem Huszti, Szabics és Dárdai tetszett főleg. Király valóban hibázott a második gól előtt, de kb amúgy is 0 sansza lett volna. és ne feledjük az első félidőben tizit is fogott

    most télleg csúsztak másztak a srácok, Dárdai meg élete gólját rúgta. jó lenne Norvégiában is ilyen magabiztosan játszani

    az utolso 20 percben már azert egesz jol adta be huszti. egyebkent nalam huszti volt a legnagyobb pozitivum. meg halmosi. ja meg tothbalazs!

    Nekem tetszett, ahhoz képest,hogy múlt szerdán nem sok esélyt láttam arra,hogy ebből a meccsből jól jöhetünk ki. Mondjuk idegenben jó válogatott ellen,főleg barátságos meccs alatt jött már ki párszor a lépés, de ez a játék Isztambulban vagy Athénban is teljesen vállalható. Valahogy meg kellene tanulni magabiztosan hozni a hazai meccseket a nálunk gyengébbek ellen és idegenben is kezdeni valamit,illetve el kellene csípni itthon valakit. Mindezt a maihoz hasonló mentalitással. Ezek nem nagy okosságok elismerem, de kb. ezzel már 4. helyre odaférhetnénk a csoportban,az pedig,ha mondjuk elkapjuk itthon a görögöket egy remek hangulatú meccsen,akkor már nem rossz 2 év.

    Jók: Vanczák, Éger, Halmosi, és Dárdai és Király sem volt rossz egy védhető lett volna a tizit fogta ennyi.

    Szabics ne itt akarjon meccs rutint szerezni a mozgása mint egy dromedáré ..ez ék poszton annyit jelent mintha ott sem lenne.
    Sanyikának meg még mindig nincs esze ehhez a sporthoz bár hajt rendesen.

    Csatár posztra egy olyan "kiszemtelen" csatár kell mint Rajczi, Tóth Norberttel és Mátéval vagy Juhásszal kiegészülve nem lesz ez olyan rossz.

    Urbánnal nem értek egyet Kanta és Németh igen is kellene de elkellene Tiszán is gondolkodni.

    Mondtátok sokan, hogy Dárdai jó volt. Szerintem kb 20 percig volt jó a játéka, ezalatt rúgott egy nagy gólt. Huszti és Halmosi voltak jók, a többiek szürkék. Király hibázott a második gólnál. Kijövetelekkel hatalmas gondjai vannak! Különben az első félidőben két nagy védést is bemutatott.
    Molnár Balázs meg Polonkai mástól veszik el a lehetőséget!

    Urbán meg katasztrófa a maga nemében! Alkoholista, unintelligens bűnöző.

    hát, szerintem Királyra egy szó nem lehet, bár a 2. gólnál biztos lesz aki majd vitatja, de a megfogott büntető, meg amit előtte védett, szal szerintem stabil pont volt a kapuban. tartást adott hátul.
    a védelem hatalmasat javult múlt hét óta, főként Égernek köszönhetően. Fehér, Halmosi szintén jók voltak. Komlósi hamar lesérült, de addig rá se lehetett panasz. Vanczák... hát, lehet ő maradt le Terryről a 2. gólnál, mindenesetre különösebb hibája nem volt a meccsen szerintem. Terryről meg sokan lemaradtaká már hasonlóan, a BL-ben is...
    Dárdai ha minden fél évben tudna ilyen gólt rúgni, akkor elsőként neki van helye a csapatban smiley Molnár, hát, fene tudja, voltak jó megmozdulásai, de én vele valahogy szkeptikus vagyok. ami a becserélt Polonkait illeti, ha már középre valaki támadószelleműt, akkor Kantát megnézém (18 góllal már mutatott is valamit az NB1-be, hamár a kommentárok ezt hiányolták), illetve Vadócz szerintem gyenge volt. ami meg Tóth B. -t, én meglepődtem, hogy őt vitték le elsőként, szerintem elég jó volt.
    Gera szerintem formán kívül volt, és már a múlt héten is, ami picit ijjesztő a későbbiekre nézve... Huszti most is nagyon jó volt.
    Szabics, Torghelle, igazság szerint amit lehetett szerintem megtették, de én Rajczit már egyszer nagyon megnézném, mert ő legalább hétről hétre mérkőzésen vesz részt, meg adhat neki némi önbizalmat a szereplése is...

    ami még tetszett, hogy 2-szer is szerkezetett váltott a csapat és szerintem elég jól. meg összeségében a mutatott játék is sokkal jobb volt szerintem, mint amitől itt sokan féltek. ezzel a játékkal, pláne ha még csiszolódik, lesz keresnivalónk a selejtezőkön szerintem.

    Szerintem a belső középpályás triónk egyáltalán nem alkotott valami nagyot. Dárdai több labdát vesztett, mint szerzett, egy-egy magyar támadásnál a TV előtt állva üvöltöttem, hogy indulj már!!! üresen kaphatnád!!!, de ő csak kocogott Halmosi vagy Fehér mögött, hogy szerencsétlen szélsőnek egy az egyben kelljen megverni a védőjét. A gólja ezzel szemben gyönyörű volt, és még így is lényegesen aktívabb volt, mint két társa.

    Tóth Balázs klasszikus antifutballt mutatott be, alig ért labdába, ha mégis, akkor remek passzokkal szöktette Égert, Vanczákot, esetleg Királyt...

    Molnár Balázs? LOL és pont.

    A védelem olyan amilyen, Égernek és Vanczáknak is voltak jó megmozdulásai, de Vanczáknak volt néhány nagyon rossz is, gólokat is kaptunk belőle.

    A két szél közül meglepő módon ezúttal a baloldal játszott jobban, Gera önmagához képest nagyon rosszul játszott, túl sok volt a flikk-flakk (bár a cselei szinte kivétel nélkül bejöttek, csak nem értünk el vele semmit), nagyon sok volt a rossz passz, nem tudta megértetni magát a többiekkel, amiben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy Fehér ezúttal sokkal kevesebbszer jött előre segíteni. Akárhogy is, ez borzasztóan gyenge produkció volt, kár érte, így nem lesz ebből Premiership.

    Fehér is halványabb volt, de ez még éppen elfogadható teljesítmény, a támadásokhoz azonban ezúttal szinte semmit nem tudott hozzátenni.

    Huszti és Halmosi nem volt rossz, mindketten sokat futottak, harcosak voltak, nálam ők ketten voltak a meccs legjobbjai.

    Szabicsnak nem való az egycsatáros játék, na meg szerencséje sem volt, többet volt hátul, mint elöl.

    Torghelle jobban feltalálta magát, ilyen taktikai felálllás mellett inkább Rajczi vagy ő lenne a nyerő, mint Szabics.

    A többi csere nem sok időt kapott, őket nem lenne fair értékelni.

    Összességében véve, az én ízlésemnek egy kicsit túl nagy az elégedettség, én korántsem vagyok ennyire boldog. A Bozsik-csapat ma is bebizonyította, hogy kis szerencsével képes elérni a 3. helyet a következő EB-selejtezőkön, de jövője továbbra sincs. Az meg már lényegtelen, hogy az Eb után megint mindent előről kell kezdeni.

    Szóval ami engem illett, én nem lettem derűlátóbb, amíg ilyen Molnárok, Komlósik tagjai a keretnek, addig ez nem is változik.

    Persze ez az én véleményem.

    Közel sem volt tökéletes,de az Új-Zéland meccs után azt hittem nem bírom majd végignézni a mostani meccset, szóval így mindenképpen kellemeset csalódtam. Pár személycsere olyan hatásfokkal,mint ahogy most a védelemben történt (többnyire) és lehet egy szerethető csapat,ami nem fog kijutni sehova,de okoz pár kellemes estét és csak kevés kellemetlent.

    Alibiző, lábukat féltő, kocogó angolok ellen kaptunk egy sima hármast - a gólunk szép volt, de simán csak elsűlt Dárdai lába - de lehetett volna öt is.

    Király csinál két bravúrt minden meccsen, de garantáltan kap egy potyát is. Kijönni meg sose tudott, viszont sztárolják a semmiért. Az nem jó kapus, aki minden meccsén vét egy gólt érő hibát.

    A többiek olyanok amilyenek. Nem ez a gond, hanem az, h Bozsik azért kapitány, mert azt csinálja amit mondanak neki.
    Nem volt állása, kap jó fizut és ennyi. Soha nem értett a focihoz, hagyjuk már azt az egyetlen győzelmet itthon véletlenül a 90. percben, ugyan.

    Csak és kizárólag egy független külföldi kapitány tehetne valakit, aki kap 4 évet és szabad kezet. Ez pedig soha nem lesz, sajnos...

    bocs hogy belepofázok, de igazából nem éreztem nagy bajt a csapat jatékában.
    persze ehhez kellettek az angolok is, akik ezzel a teljesítménnyel a csoportmeccsek után csomagolhatnak is.
    de visszatérve a magyarok játékára, és nem kiemelve az egyéni teljesítményeket. alapvetően két problémát látok:
    - komoly csapat a bírói sípszó után elkezd focizni. Nekünk 10 perc kellett ahhoz, hogy rájöjjünk már megy a meccs. Az első félidőben megúsztuk, a másodikban már nem.
    A félidőben vajon mi történt az öltözőben?
    - Amikor Szabó XVII Géza a válogatott ifjú tehetsége kötényt ad Lord Bekkemnek, akkor miért nem képes ezután egy normális passzt adni? (passz az még volt, de kiugratásainkat 100%ban lefülelték az angolok, ami etiópiában is futtballválságot okozna.)

    Summa summarum, egy darab nagyon SPORTSZERŰ meccsett láthattunk, amin a döntetlen is hízelgő lett volna az angoloknak, de szerencséjükre a "tisztességesen" focizó magyarok megmentették a mecset. És megint csak mi a drukkerek szentségelünk, mert láttunk egy olyan meccset amit a EUSporton csak azok bírnának végignézni kívülállóként, akiknek nincs xxxTV előfizetésük és elhisszük a szakkommmentátoroknak hogy van még jövője a magyar focinak. Hát nincs neki, de az angolok sem nyerik meg a VB-t.
    Ui: Hajrá Magyarok!

    Nem tudok hivatalos labdabirtoklási statisztikákat, de főleg az első félidőben valószínűleg olyan 62-38 körül lehetett az arány, amiből szerintem következik, hogy a belső szűrőink talán mégsem szereztek olyan sok labdát, ha mégis, képtelenek voltak azokat értékelhetően megjátszani.

    (Mi értelme van egy labdaszerzésnek, ha utána egyből hátrapasszoljuk Királynak, aki a rátámadó Owen miatt egyből rúgja is el amerre áll, és természetesen Szabicsnak esélye nincs megszerezni.)

    2-0 után az angolok már nem erőlködtek annyira, kiegyenlítettebb lett a meccs, lement Gerard is, Tóth cseréje után Gera bement középre, úgy már könnyebb volt jobban játszani.

    A Végére egész nézhető lett a meccs. Igaz, hogy az angolok nem adtak bele mindent, de volt sok jó cselünk, kigurigázásunk, szerelésünk és ez azért nem a hozzáállásukon múlt. Az is tény viszont, hogy hét éve nagy mázlival hozták ellenünk döntetlenre a meccset, most meg simán győztek.

    Király (7) lerontotta a teljesítményét a második góllal, de szerintem Vanczák kicsit akadályozta, ráadásul, azt hiszem les is volt a gól előtt, vonalból gondosan csak egyszer mutatták.

    Fehér (8) jó volt, mint majdnem mindig. Rég vártam, hogy visszakerüljön, nekem ő Bozsik legnagyobb pozitívuma

    Éger (7) a védekezésben jó volt, de siralmas, ahogy minden labdaszerzés után fél percet gondolkodik, mielőtt visszapaszolja a kapusnak. Stark maradhatott volna riválisa a posztért

    Vanczák (6) elfogadható volt, de majd úgyis jön Juhász

    Halmosi (8) remekül játszott, de most sem értem, miért kellett őt Husztival megcserélni

    Molnár (5) borzalom ez az ember, kérdés persze, hogy kire cserélnénk. Ha Gera végig középen lenne, akkor Fehért tenném a helyére, vagy Sowunmit.

    Tóth (6) az elején nagyon rossz volt, aztán feljavult, csodálkoztam, hogy őt cserélték le Molnár helyett.

    Dárdai (6) rémálom ez a nap, mindenkinek, aki nem szerette volna bebetonoznismiley A fantasztikus gólja mellett elképesztő albizést csinált

    Gera (6) azt hiszem a leggyengébb eddigi meccse volt, és sajnos múltkor sem ment jól neki. Egyértelműen nem találja a helyét, amivel Gelleinél és Matthäusnál nem volt baj. Az utolsó húsz percben kezdett magára találni.

    Huszti (6) inkább az elején volt jó ma.

    Szabics (6) szintén, kifejezetten jól kezdett, aztán teljesen eltűnt.

    Torghelle és Polonkai szerintem nem volt rossz csere, Torghelle szidását abszolút nem értem, azután amit az elmúlt években a válogatottban produkált, ma is jó volt, még ha egyszer mellé is lőtt. Polonkai meg sosem volt a kedvencem, de annyira nem gyenge, mint itt sokan írják, és kifejezetten ügyesen játszott, a gyengébb alkata ellenére. Persze azt a nyalást és baromságáradatot amit Urbán a beválogatása fölötti örömében lenyomott, nem éri megsmiley

    Bozsik - Dome jol kartyazta le a meccset es igazuk volt sok mindenben pl:
    a rutinosabb jatekosok nem fostak ossze magukat pedig Manchester-i palya nem Reac stadion:

    -Dardai kapitanykent 100% teljesimeny emelkedest mutat onmagahaz kepest (modjuk Gera meg forditva)
    -a vedelem 100% javulas mult hethez kepest A Dvsc blok jol muzsikalt vegig:Eger tanari volt, Komlosi jo utemben, tisztan szerelt addig az 5-10 percig
    -Halmosi annyi labdat szerzet es jatszott meg hogy gyozzed szamolni

    (a 3 gol siman benne van egy eltokelt angol csapatban nehez lenne rakenni akar Kiralyra )


    -Gera uberszar volt (onmagahoz kepest), az elejen olyan forintos labdat kapot 16 sarkaba hogy az allam leesett es a kaput sem tudta eltalalni
    - Torghelle ue, o is ravezethette Campbell cserejenel csunyan melle vagta
    (itt megjegyeznem hogy a lesajnalt Uj-Zelandiak csatara hasonlo szituban Sebok ajandekat ugy raszurta a hosszura hogy Kiralynak kellett bravuroznia)

    Huszti agilis volt, Feher tette a dolgat

    A kozeppalya eleg statikus volt a golunkig, de azutan lathato pezsdules volt elore jatek is itt megjegyeznem hogy,
    Szabics rengetegszer lepett vissza kisegiteni ha egy jo lasztit kapott volna... sosem tudjuk meg mert 1 felidoben max 2x mozogtunk a kapu fele tamadast szinleleve

    Nem veletlen hogy atlovessel szereztunk golt, habar na jo Geranak volt 1-2 szoktetese ez az Angol vAedelem nagyon ott van ahol kell, es onnan kezd hogy egy Shevcsenkot is meg tud fogni

    vegeredmenyben
    en felvettem a meccset es valszeg az egyik kedvencem lesz amig nem kezdjuk a selejtezot smiley

    A szurkolas szerintem jo volt vendegreszrol - nem tudom, mennyi ment at a tv-ben ebbol, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jo kis tarsasag verodik ossze, plane nem, hogy ennyien leszunk...

    egy-két kellemes lepetés:
    labdabirtoklás aránya: Anglia 54%, Magyarország 46%
    szabálytalanságok száma: Anglia 21, Magyarország 17
    szerelések: Anglia 23, Magyarország 26
    eredményes szerelések: Anglia 70%, Magyarország 73%
    jó átadások: Anglia 83% Magyarország 79%

    Azzal a szar Gera lövéssel kapcsolatban azért két megjegyzés:

    - A saját 16-osunk sarkánál tőle indult az akció, és ő volt az egyetlen, aki felfutott a támadással
    - Az a szar lövés szvsz beadás akart lenni, mégpedig egyből, a felpattanó labdát küldte középre, Szabics kb. másfél méterrel maradt le róla, ha ő jól érkezik, akkor itt mindenki arról zengett volna ódákat, hogy milyen zseniális megoldás volt ez Zolitól...

    Gyengén játszott, nem értették meg egymást a többiekkel, de azt nem mondanám, hgy lefelé kilógott a csapatból, és az is tény, hogy komoly helyzetet nem nagyon tudunk nélküle kialakítani.

    Hát én nem osztom az optimizmust, pedig alapból olyan ember vagyok.
    Aki látott már futball mérkőzést, annak lejött, hogy tegnap este az Angol válogatott olyan fél, háromnegyed gőzzel pörgött. Jöttök itt, hogy ez az Angol válogatott sehol sem lesz a VB-n. Szerintem ez nem így lesz.
    A Magyar csapat szervezetten játszott, de nekem hiányzott valami, valami olyan amiből azért egy 5 percre ízelítőt kaptunk Dárdai gólja után. Akkor láttam rajtuk, hogy nem nézik ki áll a másik oldalon, hanem pörögnek 110%-on. Sajnos ebből csak 5 percet láthattunk. Én tartom azt a véleményem (és ebből kifolyólag nem értek egyett Urbán tanár úrral), hogy bátrabban kellene hozzányúlni a fiatalokhoz!
    Most lehet nem leszek népszerű, de a tegnap esti csapatból hosszútávon Gera, Huszti, és Halmosi az, aki nemzetközi mércével is megáll(hat)ják a helyüket. Én hozzájuk teszem még Juhászt, Mátét és már meg is van a fél csapat...
    Tegnap külön figyeltem Dárdai játékát, és tényleg kicsit elfogult voltam vele szemben (pozitív értelemben), mert a passzainak a 90 %-a alibi. Ez már egy más Pali, mint volt a Pécsben ill. BVSC-ben.(azért észre vehettem volna ebben a pár évben :o ) Viszont Ő már nem egy ilyen nagy gólt lőt pályafutása alatt!
    Urbánnak azon kijelentése, hogy végre a legjobbak játszanak a válogatottban (nem úgy mint Matyi alatt), csak mosolyogni lehet. Ha ezt komolyan gondolja, akkor nem ért a focihoz, vagy kurvára meg akar minket hülyiteni, ahogy az egész RTL-Klub bagázs!

    Királynak (6), mert benne volt egy kicsit a második gólnál.

    Éger (6), jól játszott, de voltak hibák. Egy biztos sikerült kistorítania Sebők Vilit, ez már maga a főnyeremény! smiley
    Komlósi (-), jobbulást neki, de örültem, hogy Vanczák Vili állt be (6).
    Fehér (6), a védekezést megoldotta, de támadójátékban, már ritkábban játszott.
    Halmosi (6), nem védő játékos, de megoldotta a feladatát, amit elvártak tőle, és jó kommunikációs kapcsolatban volt Husztival.

    Dárdai (7), a gólján kívül sokat dolgozott, hozta a Dárdais formáját.
    Tóth Balázs (5), szürke volt számomra.. Helyette bejött Torghelle (5), volt megint egy nagy helyzete, amit kihagyott..., ugynacsak hozta a szokásos erőszakosságát.
    Molnár Balázs (3), Kedves Balázs, ha rajtam múlna, akkor mehetsz vissza Zalagerszegre játszani.

    Szabics (5), támadojátékban jó volt, de nem volt csatár. Jól megtartotta a labdákat, de semmi ziccere nem volt.
    Huszti (7), Dárdai mellett az egyik legjobb volt. Bátran játszott. nem volt beszari.
    Gera (5,5), voltak jó labdái, de nem ment a játéka, ami számomra érthetetlen.

    Vadócz, és Polo játéka értékehetetlen, mert kevés volt az idejük.

    Mindesetre alakul ez a válogatott. Ide kellene még Juhász Roland, ha felépül, Máté Péter, és Kanta József.

    Tényleg Rajczi Péter miért nem játszott?

    Tény, hogy az angolok nem pörögtek teljes fordulatszámon, de nagyon sokat számított, hogy mi is kivettük a szelet a vitorlájukból azzal, hogy a letámadásokból egyérintős kényszerítőkkel, pontos passzokkal ki tudtuk hozni a labdát, ezért állandóan vissza kellett rendeződniük.
    Szerintem nagyon szórakoztató volt az a lapos passzos összjátékunk, más kérdés, hogy ami az Old Trafford tökéletes gyepszőnyegén sikerült, az rosszabb állapotban lévő pályákon hogyan valósul majd meg.

    Király(6): A második gólnál hibázott, de jelenleg
    nem tudok más olyan magyar kapusról, akinél
    nagyobb biztonságban érezném a kaput.

    Fehér(5): Most nem tudott igazi társa lenni Gerának,
    mivel Joe Cole lekötötte minden energiáját. Urbánnak
    abban igaza volt, hogy a büntető előtt nagyon elkapta
    a hév, a tizenhatoson belül páros lábbal nem lehet így
    odacsúszni.

    Éger(7): Több alkalommal tisztázott gólveszélyes helyzet-
    ben és a rombolás mellett még a kapura is veszélyes volt.
    Nálam az egészséges Juhásszal alkotnák a belső
    védőpárost.

    Vanczák(6): Fel tudta venni a versenyt az angol
    támadókkal, viszont bizonytalanabbnak éreztem,
    mint Égert. Terry fejesénél pedig ő is lemaradt.

    Halmosi(7): Mind védekezésben, mind támadásban sokat
    tett a csapat játékához. Futott, harcolt, ütközött. Talán egy
    kicsit több egy-egy elleni párharcot vállalhatott volna be
    Beckham, vagy Neville mellett, de ennek ellenére a csapat
    egyik legjobbja volt.

    Gera(6): Önmagához képest csalódást keltett a játéka.
    Talán a túlzott bizonyítási vágy okozta a vesztét, nem tudom.
    Jó ez a jobbszélső szerepkör a gyengébb, betömörülő csapatok
    ellen, ahol a váratlan megoldásaival a védelem mögé kerülhetünk,
    de most inkább középen játszattam volna, Tóth Balázs helyén.
    Nagyon deffenzív volt a középpályánk, sokat totyogtunk a labdával.
    Gerával gyorsabban és veszélyesebben épültek volna fel a támadásaink.
    (A "lomha" Carraghernek csomót kötött volna a lábára.)

    Molnár B(5): Az első félidőben elcselezett egy labdát amiből megindultak
    az angolok, a másodikban látványosan lemaradt Gerrardról. Aránylag
    jól akasztotta meg az angol támadásokat, de csak a második gól után
    vállalkozott először előre is passzolni. Képességei alapján erősen
    közepes magyar szint, de túl kishitű, önbizalomhiányban szenved. Van
    nála jobb megoldás is, a kerettagsága is megkérdőjelezhető.

    Dárdai(7): Bombagól. Jól zárt középen, passzai, bár többnyire csak a
    legközelebb állóhoz mentek, de bejöttek. Ő is csak a második gól után
    mert előre is játszani, utána viszont remekül összefogta a csapatot.
    Remélem a gól visszahozza az önbizalmát és a régi Dárdait fogjuk látni
    legközelebb.

    Tóth B(6): Akart, küzdött, de nagyon görcsös volt. Védekezésben voltak
    pillanatok, amikor akkora ütemkéséssel ért oda Gerrardékhoz, hogy azt
    hittem lekaszál mindenkit. Hál' Istennek senkit nem rúgott agyon.
    Támadásban többet vártam tőle, ennek ellenére a jobbak közt említem
    a harcossága és a futómennyisége miatt, bár a második félidő közepére
    láthatóan elfáradt.

    Huszti(6): Volt egy-két jó keresztlabdája, egy nagy lövése, okos passza.
    Láthatóan jobban megértette magát Halmosival, mint Lőwwel. Nála szintén
    meg kell hogy említsem, hogy többet vállalhatott volna egy az egyben
    Beckhammel vagy Nevillel szemben. Sokkal aktívabb volt most a baloldalunk, köszönhetően Halmosinak és Husztinak, mint a jobb.

    Szabics(5): Helyzetig sem jutott. Az első félidőben hátra jött néhány labdáért,
    néha meg is tartotta őket és jól mejátszotta, de teljesen veszélytelen volt
    az angol kapura. Ahogy néztem a Himnusz alatt, láthatóan megizmosodott a
    srác, amitől viszont teljesen lelassúlt és statikussá vált. Úgy érzem, van nála
    jobb megoldás is, mind egy ékes, mind két ékes felállás esetében is. A keret-
    tagságával egyet értek.

    Komlósi(-): Remek felépítésű, posztjához képest technikás focistának tartom.
    Sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül járt. Szerintem most bizonyított volna.

    Torghelle(5): Amikor a pályára lépett azzal a Napóleon - séróval, tényleg úgy
    nézett ki, mint akiről most vették le a kényszerzubbonyt meg a szájkosarat.
    Na itt most vér fog folyni - gondoltam - de aztán inkább ő kapott egy-két maflást.
    Az viszont tény, hogy Szabiccsal ellentétben, 5 perc alatt helyzetbe került.
    Ha nem lenne ennyire képzetlen és forrófejű...

    Polonkai(-): Fiatal, láthatóan képzett, technikás játékos, de hogy ez elég e a
    válogatottsághoz azt egyenlőre még nem tudom megállapítani.

    Bozsik(6): Jól megszervezte a csapat játékát, valóban sikerült lelassítani az
    angolokat a mi sebességünkre. Ha képes lesz önkritikát gyakorolni, és nem ragaszkodik a korábbi téves döntéseihez, embereihez - amire azért van esély(lsd.Sebők) - akkor nem lesz ez olyan vészes.

    Na röviden és tőmondatokban ennyi.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=341690&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.15, 10:21
    kép
     
  4. avatar: fgymat
    2013.06.03, 19:47 (szerk.: 2021.07.15, 10:16)
    Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Manchester, 2006. május 30., kedd (MTI) - Meglepő módon az angol szurkolók nem érzik úgy, hogy labdarúgó-válogatottjuk esélyes lenne a jövő pénteken rajtoló világbajnokságon, sőt akad olyan közöttük, aki szerint Sven-Göran Eriksson csapata a kedden közép-európai idő szerint 21:05-kor kezdődő, magyarok elleni barátságos felkészülési mérkőzésen sem nyer.

    "Esélyünk sincs a végső diadalra, vesztesek vagyunk. Negyven éve nem nyertünk semmit, azóta igazán még a siker közelében sem jártunk. Legjobb esetben is csak az elődöntőig jut az angol csapat. Azon se lepődnék meg, ha Magyarország legyőzne minket" - mondta egy brit szurkolóhoz "illően" hiányos fogsorral rendelkező Manchester City rajongó az MTI tudósítójának.

    Arra a kérdésre, hogy megtekinti-e a manchesteri összecsapást, azonnal nemmel válaszolt, indoklásként csak annyit jegyzett meg, évente egyszer hajlandó az Old Traffordra menni.

    "Nem igazán ismerem a magyarokat, de ez nem jelenti azt, hogy ne nyerhetnének. A fehéroroszok ellen sem sziporkázott válogatottunk, igaz akkor a második vonal lépett pályára, ugyanakkor szerintem a legjobbak még nem pihenték ki az elmúlt idény fáradalmait" - fűzte hozzá mondandójához a Timként bemutatkozó drukker, aki hozzátette, nem szereti a lábközépcsonttörés után lábadozó Wayne Rooneyt - aki nem mellesleg a számára ősi rivális Unitedben futballozik -, de visszatérése szerinte sokat lendítene a válogatotton.

    Végezetül barátjával együtt arra az álláspontra helyezkedett, hogy Brazília megvédi világbajnoki címét, mert Ronaldinho a világ legjobb játékosa, akit jelenleg senki nem tud feltartóztatni.

    Talán soha nem kísérte el a magyar labdarúgó-válogatottat a teljes futballvezérkar, mint azt ezúttal, az angolok elleni, magyar idő szerint 21:05-kor kezdődő barátságos mérkőzés esetében teszi.

    Ennek az oka: a sportág irányítói szerda reggel Manchesterből utaznak az európai szövetség svájci központjába, Nyonba, ahol a 2012-es kontinensviadalra pályázók tartják prezentációjukat.

    Kisteleki István MLSZ-elnök mellett Dunai Antal és Helmeczy László alelnökök is jelen vannak a szigetországban, akárcsak Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) vezetője.

    A delegációnak tagja az Aranycsapat két legendája, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is. Mindketten le voltak nyűgözve az Old Trafford látványától, ugyanakkor megjegyezték, ez sem írhatja felül a Wembley Stadion emlékét, amely számukra mindig az egyik legszebb, ha nem a legszebb létesítmény marad, hiszen 1953-ban ott szakították meg a házigazdák 90 éven át tartó veretlenségi sorozatát.

    "A múlt héten már elpróbáltuk a prezentációt és azt gondolom, nagyszerűen sikerült. Az is biztosan jó pontot jelent, hogy a két ország miniszterelnökei közül Ivo Sanader személyesen reprezentálja
    a magyar-horvát pályázatot, míg Gyurcsány Ferenc videófelvételen keresztül üzen a küldötteknek" - mondta az MTI-nek az NSH elnöke, aki szerint az Olaszországban kitört bundabotrány egyértelműen a közös pályázat malmára hajtja a vizet.

    Hogy a magyar futball irányítói milyen kiemelt figyelmet fordítanak a válogatott angliai szereplésére, jól mutatja, hogy - a teljesség igénye nélkül - Vágner László, a játékvezetői bizottság elnöke, Sebes József, a felügyelőbizottság elnöke, Kutasi Róbert, a REAC és Gőbl Gábor, a Sopron ügyvezetője, valamint a korábbi klasszisok közül Mészöly Kálmán, Esterházy Márton és Kovács Kálmán is kíváncsi Bozsik Péter együttesének teljesítményére.

    Bozsik Péter szövetségi kapitány a délelőtti edzés után az MTI-nek ismertette a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a 21:05-kor kezdődő manchesteri, angolok elleni barátságos mérkőzésre. Eszerint a Király Gábor - Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám, Halmosi Péter - Molnár Balázs, Dárdai Pál, Tóth Balázs - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Szabics Imre összeállítású tizenegy lép pályára a jövő pénteken rajtoló világbajnokságra készülő szigetországiak ellen.

    A válogatottnak 11 órától taktikai értekezletet, majd rögtön utána edzést vezényelt a szakvezető. A tréningre az együttes szálláshelyéül szolgáló Hotel Mottram hatalmas, golf- és futballpályát magában foglaló parkjában, festői környezetben került sor. A szálloda Manchester külvárosában, csendes környezetben található, s talán mindent elmond róla, hogy 1996-ban, az angliai Eb-n ez volt a német válogatott "főhadiszállása".

    A gyakorlás - amelyet megtekintett Anglia leghíresebb sportriportere, az esti meccset a BBC-n közvetítő John Motson is - nagyszerű hangulatban zajlott. Az elején labdázgatás szerepelt a programban, s a Bozsik Péter, Détári Lajos duó csoportjában levő Gera Zoltán és Szabics Imre folyamatosan az egykori világválogatott futballistát próbálta nehéz helyzetbe hozni, s minden egyes rontását széles vigyorral kísérve. Persze a játékosok "Lajos bá"-ja tekintélyét megőrizve Bozsikot és Brockhauser István kapusedzőt késztette rontásra. A játék végül Détári kiesésével - "elfogyott" mindhárom élete - zárult, amelyet igazi gólöröm fogadott. "Döme" meg is jegyezte, majd este tízkor örüljenek ennyire a futballisták. A tréning a pontrúgások gyakorlásával ért véget.

    A szállodába sétálva folytatódott a mókázás: Gera vállalkozott minigolfozásra, de nem a hagyományos módon: kézből gurított a tükörsima pázsiton, a golflabda pedig a lyuk szélén gellert kapva kerülte el a célt. "Este pontosabb leszek" - mondta nevetve a West Bromwich Albion légiósa.

    "Kettő-egy lesz az eredmény, persze nekünk" - mondta a Bozsik a távirati iroda érdeklődésére, a gólszerzőket illetően pedig viccesen hozzátette: "azt még nem döntöttem el, majd a délutáni csendespihenő alatt megálmodom".

    Az angol sajtó még a mérkőzés napján sem foglalkozik a nemzeti válogatott soros ellenfelével, a magyar labdarúgó-válogatottal.

    Akárcsak hétfőn, kizárólag a Daily Telegraph ír Bozsik Péter együttesével, de az egy kolumnás cikk kizárólag a szövetségi kapitányról szól. Megemlíti, hogy John Gregoryval szemben nyerte el
    a megbízatást, pedig az angol szakember - a magyar sajtó értesülése szerint - 2 millió font szponzori pénzt tudott volna megmozgatni kinevezése esetén. Természetesen a fiatal szakvezető édesapjáról sem feledkezett meg a lap, amely arról is beszámol, hogy szerdán sokkal fontosabb "mérkőzés" vár a magyarokra, amely a 2012-es Európa-bajnokság megrendezéséért folyik.

    A többi lap, így a Daily Mirror és a The Times is elsősorban a lábközépcsonttörés után lábadozó Wayne Rooney állapotával és Sven-Göran Eriksson taktikai újdonságával - amely várhatóan a keddi, magyar idő szerint 21:05-kor kezdődő összecsapáson "mutatkozik be" - foglalkozik. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy Steven Gerrard és Frank Lampard, a Liverpool és a Chelsea játékmestere egyszerre szerepeljen a csapatban. Ennek az elképzelésnek Peter Crouch, a Liverpool csatára eshet áldozatul, helyette pedig klubtársa, Jamie Carragher juthat szóhoz. A középpályásnak a magyar támadások megszűrése lenne a feladata, míg Gerrard nagyobb szabadságot kapna a játékszervezésben, s a támadásoknál neki kellene felérnie Michael Owen mellé. Az angolok szerint Eriksson eszerint a 4-1-4-1-es formációban küldi pályára csapatát az Old Traffordon.

    Ami Rooneyt illeti: jelenleg úgy tűnik, a csoportkörben semmiképpen sem léphet pályára, de véglegesen a június 7-ei vizsgálatok után döntenek a sorsáról. A svéd szakvezető mindenesetre kijelentette, a Manchester United csatára nélkül is képesnek tartja csapatát a végső sikerre. A lapok szerint amennyiben Rooney nem lehet ott a vb-n, Andy Johnson vagy Germain Defoe pótolhatja. A Daily Mirror ez ügyben megszólaltatta Király Gábort, aki természetesen klubtársát, a Crystal Palace-ban futballozó Johnsont ajánlotta Eriksson figyelmébe.

    "Jó mérkőzést várok, amelyen reményeim szerint mi szervezzük majd a játékot. Attraktív támadó- és stabil védőjátékot szeretnék látni a fiúktól" - mondta a keddi mérkőzés kapcsán a Daily Mirrornak Eriksson.

    Az angolok várható kezdőcsapata:
    Paul Robinson - Gary Neville, Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole - Jamie Carragher - David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole - Michael Owen

    Már órákkal az Anglia-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt - főleg a hazai élvonalhoz szokott nézők számára - hihetetlen hangulat uralkodott az Old Trafford környékén.

    A környező utcákat a drukkerek mellett ellepték az ajándéktárgy-árusok. Minden beszerezhető volt a sálaktól kezdve, az öngyújtón át a zászlókig. A magyarok körében persze az a kötött sál volt a legnépszerűbb, amelyet külön erre a meccsre készítettek: egyik fele angol, másik fele pedig magyar mintázatú. Ára a hazai pénztárcákhoz mérve is elfogadható volt, hiszen öt fontot kértek érte, ami kevesebb mint 2000 forintnak felel meg. A hazai fanatikusokon szinte kivétel nélkül "háromoroszlános" mez vagy póló feszült, de gyakori volt a sál viselete és az angol zászló mintájú arckifestés is.

    Ötven perccel a kezdést megelőzően hihetetlen tapsvihar tört ki, amikor a hazai kapusok megjelentek az Old Trafford gyepszőnyegén, pedig ekkor még alig 10 ezer szurkoló foglalta el helyét. Tíz perccel később a magyarokat is taps fogadta, de amikor megjelent a jövő pénteken kezdődő világbajnokságra készülő hazai csapat, elképesztő üdvrivalgásban tört ki a publikum.

    A mérkőzésre kiadott műsorújság hosszú interjút közöl Bozsik Péter szövetségi kapitánnyal, de két oldalon megemlékezik az Aranycsapatról is, amely 1953-ban 6-3-as győzelmével megszakította az angolok 90 éve tartó hazai veretlenségét, majd egy évvel később a Népstadionban rendezett visszavágón 7-1-re nyert. A két legendás találkozóval kapcsolatban interjú olvasható Grosics Gyulával is.

    A kezdés előtt öt perccel mintegy 45 ezren lehetnek a lelátókon, ebből 300 magyar szurkoló, akik érkezésük óta hangosan énekeltek, de persze az angol drukkereket és a hangszórókból üvöltő zenét nem tudták túlkiabálni.

    A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re kikapott a világbajnokságra készülő Angliától Manchesterben, de nincs oka szégyenkezésre, mert a mérkőzés nagy részében higgadtan, helyenként pedig bíztatóan játszott.

    Eredmény:

    Anglia-Magyarország 3-1 (0-0)
    Manchester (Old Trafford), 56 336 ezer néző, v.: Peter Vink (holland)
    gólszerzők: Gerrard (48.), Terry (52.), Crouch (86.), illetve Dárdai (56.)
    sárga lap: Campbell (79.), Beckham (90.), illetve Dárdai (40.)

    Anglia:
    Paul Robinson - Gary Neville (Owen Hargreaves, a szünetben), Rio Ferdinand, John Terry (Sol Campbell, 78.), Ashley Cole - Jamie Carragher - David Beckham, Steven Gerrard (Theo Wallcott, 67.), Frank Lampard, Joe Cole - Michael Owen (Peter Crouch, 67.)

    Magyarország:
    Király Gábor - Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám (Vanczák Vilmos, 9.), Halmosi Péter - Molnár Balázs (Vadócz Krisztián, 85.), Dárdai Pál, Tóth Balázs (Torghelle Sándor, 62.) - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Szabics Imre (Polonkai Attila, 75.)

    A találkozó kezdete előtt a legendás Aranycsapatból Grosics Gyula és Buzánszky Jenő köszöntötte a két csapat játékosait. Az angol himnusz alatt a két kapu mögötti lelátón felemelt kartonlapokból a szigetországiak nemzeti lobogója rajzolódott ki.

    I. félidő:

    25. perc: Huszti szerzett becsúszva labdát az ellenfél térfelének bal oldalán, majd egyet tolt rajta, és a rövid sarkot vette célba, de a játékszer nem sokkal elkerülte a kaput.
    40-41. perc: jobb oldali beadás után Owen fejelhetett kapura 6 méterről, de a labda középre tartott, így Király a mezőnybe öklözte azt, de kipattanó labdáért folytatott küzdelemben a játékvezető szerint Fehér buktatta Gerrardot. Lampard jobb alsó sarokba tartó 11-esét Király kivédte, majd J. Cole fejese a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret.
    44. perc: jobb oldali beadást követően J. Cole csúsztatta meg a labdát, amely a jobb oldali kapufáról kifelé pattant, Éger pedig a gólvonalról a felső léc segítségével tisztázott.

    II. félidő:

    48. perc: jobb oldali beadást követően Gerrard fejelt 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába (1-0).
    52. perc: Beckham a bal oldalon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást. Középre csavart, amelyet Terry közelről csúsztatott a bal sarokba (2-0).
    56. perc: Tóth passzolt Dárdaihoz, aki miután átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd hatalmas erővel 25 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-1).
    77. perc: Torghelle kapott nagyszerű labdát a 16-os jobb oldalán, de nagy helyzetben ellőtt keresztbe a kapu előtt.
    86. perc: Crouch-ot üresen hagyták a magyar védők 18 méterre a kaputól, a Liverpool csatára pedig fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt (3-1).

    Az angolok érezhetően rögtön a mérkőzés elején szerették volna döntésre vinni a dolgot, de az első - nem túl erőteljes - rohamok visszaverése után a magyarok egyenrangú partnerei lettek a szigetországiaknak. Bozsik Péter legénysége komoly gólhelyzetet nem tudott kidolgozni, de a vendégszurkolók Huszti ígéretes lövése után a "játszik a csapat" rigmust kezdték skandálni. A mérkőzés mindettől függetlenül nem volt magas színvonalú, és az iram sem öldöklő, ezt jelzi, hogy pár perccel a szünet előtt a mexikói vb-ről ismert hullámzásba kezdett a közönség. Mielőtt unalomba fulladt volna a találkozó, Anglia büntetőhöz jutott, de kihagyta azt, a hátralévő perceket pedig némi szerencsével "bekkelte ki" a magyar csapat.

    Az előző játékrész okozta izgalmak következtében felpaprikázott angol csapat jött ki az öltözőből. A hazaiak mezőnyfölénye hamar góllá érett, majd rövid időn belül ismét betaláltak. Mielőtt azonban a magyar szurkolók azon kezdtek volna gondolkodni, mennyi lesz a vége, Dárdai bombagóljával - csapatkapitányhoz méltóan - megnyugtatta társait. Ezt követően ismét kiegyenlítetté vált a játék, de az első félidővel ellentétben ezúttal lüktetett a mérkőzés. Az utolsó negyedórára kissé elfáradt a magyar együttes, amelyet az angolok újabb góllal büntettek.

    Összességében kiegyenlített, ám gyenge színvonalú első, valamint többnyire angol fölényt és megérdemelt győzelmet hozó, jó iramú második félidőt láthatott az "Álmok Színházának" is nevezett Old Trafford közönsége.

    Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Manchester, 2006. május 31., szerda (MTI) - Sven-Göran Eriksson, az angol és Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is elégedett volt a két csapat 3-1-es hazai sikert hozó manchesteri mérkőzése után.

    "Elégedett vagyok a mutatott játékkal, egyedül a harmadik bekapott gól bosszant, sokkal szebb esetét zártunk volna, ha azt elkerüljük. Negyedóra gyengébb teljesítménye miatt szenvedtünk vereséget, ugyanis a másik 75 percben egyenrangú partnerei voltunk az angoloknak" - mondta a magyar szakvezető, aki nem jelent meg a találkozót követő sajtótájékoztatón, ugyanis - amint azt megjegyezte - nem hívták őt az angol szervezők.

    Bozsik csapatából Éger Lászlót, Molnár Balázst, a gólszerző Dárdai Pált, valamint a Komlósi Ádám sérülése után már a 9. percben beálló Vanczák Vilmost emelte ki, de szerinte - negatív értelemben - senki nem lógott ki a csapatból.

    "Az első angol találatnál elaludtunk, hiszen a labda nagyon magas ívben szállt Gerrardhoz. A második és harmadik gólnál is hibáztunk, különösen utóbbi esetben volt látványos a rontás. Cole-t faultolni kellett volna miközben a kapu felé vezette a labdát, ráadásul rosszul is helyezkedtünk, mert Crouch szabadon vehette át a labdát" - elemezte Bozsik a bekapott gólokat az MTI kérésére.

    A cserékkel kapcsolatban megjegyezte, Torghelle Sándort az egyenlítésért küldte a pályára, míg Vadócz Krisztiánt azért, hogy "beleszagoljon egy ilyen mérkőzésbe".

    Bozsik az angolok vb-reményeit illetően azt mondta, hiányzik az átütőerő a szigetországiakból, amit a keddi mérkőzés is megmutatott. További hiányosságként rótta fel az ellenfélnek, hogy kizárólag a jobb oldalon tud veszélyes akciókat vezetni David Beckham révén, míg a bal oldal sokkal vérszegényebb. "Nem véletlen, hogy két gólt is jobbról kaptunk" - tette hozzá kissé keserűen a magyar kapitány.

    Eriksson egy órával a mérkőzés után elégedetten állt a sajtó rendelkezésére, ugyanakkor elismerte, az első félidőben gyengébb teljesítményt nyújtott csapata, ennek magyarázataként pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy játékosai komoly terhelést kaptak, így kissé fáradtak voltak.

    "A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesebben kell játszanunk, mert az ellenfél kilenc futballistája is hátrament védekezni. Az új taktikai formációnk bevált, hiszen Gerrard gyakran felért Owen mellé, egy ilyen alkalommal gólt is szerzett, Carragher pedig jól szűrte a vendégek támadásait, amit az is mutat, hogy nem volt sok helyzete a magyaroknak" - mondta a svéd szakvezető.

    Eriksson Bozsik válogatottjával kapcsolatban elárulta, hogy jobb volt, mint azt előzetesen gondolta, és annak ellenére egységes csapat benyomását kelltette, hogy egy új együttesről van szó.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 11:08 (szerk.: 2021.07.15, 09:56)
    Bozsik Péter keretet hirdetett

    Ígéretéhez híven kijelölte a magyar válogatott Anglia ellen készülő keretét Bozsik Péter szövetségi kapitány. A húszfős névsorban ismét ott vannak a Debreceni VSC válogatott labdarúgói, akik a pénteki Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzés miatt nem kerültek be az Új-Zéland elleni keretbe. A csapat tagjai vasárnap délben találkoznak a Margitszigeten, és hétfőn reggel repülnek a szigetországba. A mérkőzés – amelyet közvetít az RTL Klub televíziós csatorna – magyar idő szerint kedden 21 óra 5 perckor kezdődik a Manchester United stadionjában.

    A magyar válogatott keret
    Király Gábor (Crystal Palace), Végh Zoltán (MTK Budapest) – kapusok;

    Sebők Vilmos (Zalaegerszegi TE), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Pető Zoltán (FC Brussels), Fehér Csaba (Willem II), Éger László, Komlósi Ádám, Halmosi Péter (mind Debreceni VSC), Lőw Zsolt (Rostock) – védők;

    Dárdai Pál (Hertha BSC), Molnár Balázs (Zalaegerszegi TE), Vadócz Krisztián (Auxerre), Tóth Balázs (Malatyaspor), Polonkai Attila (REAC) – középpályások;

    Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Huszti Szabolcs (FC Metz), Szabics Imre (FC Köln), Torghelle Sándor (Panathinaikosz), Rajczi Péter (Újpest FC) – támadók.

    MLSZ.hu
     
  6. avatar: pancso