magyarfutball.hu

Bulgária - Magyarország 1 : 0* 17:30 * A szünetben félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2013.05.26, 19:39 (szerk.: 2018.02.12, 11:18)
  Larnaca, 2003. február 12., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott szerdán játssza idei első mérkőzését, a ciprusi Larnacában sorra kerülő összecsapáson Bulgária az ellenfél.

  A barátságos találkozón - amely esőben és viharos erejű szélben kezdődött - a csapatok a ciprusi Kosztasz Teodotu sípjelére léptek pályára:

  A magyar labdarúgó-válogatott az első félidőben egygólos hátrányba került Bulgáriával szemben a Larnacában zajló barátságos mérkőzésen.

  Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

  Bulgária-Magyarország 1-0, félidő
  Larnaca, Ammohosztosz-stadion, 200 néző, V: Kosztasz Teodotu (ciprusi)
  gólszerző: Jankovic (35.)
  sárga lap: Kisisev (32.)

  Bulgária:
  Zdravkov - Kisisev, Zagorcsics, Pazsin, I. Petkov - Borimirov, M. Petkov, Peev, Jankovics - Todorov, M. Petrov

  Magyarország:
  Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Fehér Cs., Lisztes, Lipcsei, Dárdai, Lőw - Tököli, Kenesei

  16. perc: Kisisev baloldali beadását két csapattársa várta a kapu előterében, a még időben érkező Lőw azonban az utolsó pillanatban kivágta a labdát.
  21. perc: Pazsin ugratta ki a bal oldalon M. Petrovot, aki kilépett a magyar védők között, majd 16 m-ről ballal laposan lőtt, Király azonban fogta a középre tartó labdát.
  30. perc: Kenesei indította Tökölit, aki 18 m-ről ballal a bal sarok mellé lőtt.
  35. perc: M. Petrov végzett el szabadrúgást a bal oldalon, beadása után Jankovic elé került a labda, s ő 6 m-ről Király fölött a léc alá talált (1-0).

  Az első játékrészben a bolgárok játszottak mezőnyfölényben, s ezt a hajrában gólra is váltották.

  Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
  - Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk folytatni a mérkőzést, de úgy érzem, a játékvezető jól döntött, amikor véget vetett a további küzdelemnek. Bár a futballhoz nem sok köze volt a találkozónak, mégis szolgált néhány tapasztalattal, hiszen olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből nem szabadott volna. Vesztésre álltunk, de a játékosok hozzáállásával nem volt gond, keményen harcoltak.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége saját hatáskörében dönthet arról, hogy hivatalos mérkőzésként veszi-e figyelembe a rossz időjárás miatt az első félidő után félbeszakadt Bulgária Magyarország (1-0) barátságos találkozót.
  Erről az MLSZ tájékoztatta az MTI-t, hozzátéve: a határozat megszületésének időpontja egyelőre még bizonytalan.

  Eddig kétszer fordult elő hasonló eset: 1978. november 15-én Frankfurtban a volt NSZK csapatával játszott a magyar válogatott, a meccs 0-0-s állásnál a 61. percben köd miatt szakadt félbe, majd napra pontosan 22 évvel később Macedóniában, 1-0-ás vendégvezetésnél kellett hasonló okból már az első félidő után befejezni az összecsapást.

  Az MLSZ később mindkét mérkőzést hivatalosnak minősítette.

  forrás:
  MTI
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.12.23, 15:53
  Ha valaki még nem olvasta volna, a bolgár meccset sem adja a tv. Viszont a ma esti műsor mindenkit kárpótolhat: 20:05: „Nézz le rám, ó Istenem”
  Zámbó Jimmy Emlékkoncert
  I-II. rész
  21:55: Csak a jók mennek el…
  Riskó Géza vendégei: Zámbó Edit, az özvegy és Galambos Lajos
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.12.23, 15:51 (szerk.: 2018.02.12, 11:19)
  Bulgária lesz a pályaválasztó

  Még értékesebb lehet egy esetleges gyozelem.

  Mint ismeretes, válogatottunk február 12-én Cipruson, Bulgária ellen kezdi meg a felkészülést az idei évre. Magyar Zoltán, a válogatott menedzsere az Arany Ászok tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: sokáig vita volt azon, ki legyen a pályaválasztó?
  - Mivel a találkozóra semleges pályán kerül sor, nem volt egyszerű ennek az eldöntése - így a menedzser. - Végül arra jutottunk, hogy az ABC-sorrendben Bulgária áll előrébb, mint mi, hivatalosan Bulgária-Magyarország mérkőzésnek nevezzük majd az összecsapást. Ez később még jól is jöhet nekünk, hiszen ha nyerünk, és évek múlva a statisztikákat böngészi valaki, sokkal értékesebbnek tűnik majd az "idegenbeli" gyozelem.

  2003.01.25
  nb1.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.22, 19:12 (szerk.: 2018.02.12, 11:19)
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.30, 13:46
  Gellei Imre

  Mint ismeretes, a trópusi viharokat is meghazudtoló orkán miatt már a szünetben félbeszakadt a válogatott tegnapi, bolgárok elleni mérkőzése. A kapitány annak ellenére helyesnek tartja a találkozó elkezdését, hogy Cipruson már szerda reggel elkezdett ömleni az eső.
  - Megérte elkezdeni a mérkőzést?
  - Mindenképpen, hiszen végül is ezért a találkozóért jöttünk Ciprusra.
  - Levonható valamilyen szakmai következtetést a látottakból?
  - Húsz-huszonöt percig lehetett labdarúgásról beszélni, addig viszont a mi akaratunk érvényesült. Játékosaim hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, maradéktalanul betartották amit kértem tőlük. Fegyelmezettek voltak hátul, és a széleket rendre megjátszva próbáltak a bolgár védelem mögé kerülni.
  - És a fennmaradó húsz perc?
  - Sajnos addigra már teljesen irreálissá váltak a körülmények, így a szó igazi értelmében már nem lehetett labdarúgásról beszélni. Az iszapbirkózásból pedig a bolgárok kerültek ki győztesen, ezt góljuk is bizonyítja. Ez a találat tanulságul szolgálhat a számunkra az elkövetkezőkre, ugyanis mozgó labdából végezték el a szabadrúgást a bolgárok, a bíró hagyta, és ez jelzés értékű lehet a számunkra, nevezetesen hogy mindenre fel kell készülnünk. Gondolok itt arra is, hogy amikor a sorfal, illetve a védelmünk mögé bejátszott labda megállt a vízben, arra a bolgárok gyorsabban, ügyesebben reagáltak.
  - Egyetértett a mérkőzés félbeszakításával?
  - Mindenképpen, ugyanis már nagyon sérülésveszélyessé vált a játék. A szünetben egy rögtönzött, pár pillanatos értékelésre került sor a bírók, és a két csapat képviselői között majd megszületett a közös döntés.
  - Az edzőtáborozás előtt az összeszokottság kialakítása volt a fő szempont, ez megvalósult?
  - A tréningeken sokat tudtunk gyakorolni, bár egyértelműen jobb lett volna, ha mindenki játszhat, és még negyvenöt percet gyakorolhatunk élesben. A Cipruson eltöltött pár nap azonban a csapategység tovább erősítését mindenképpen megfelelően szolgálta.


  A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége saját hatáskörében dönthet arról, hogy hivatalos mérkőzésként veszi-e figyelembe a mérkőzést. Erről az MLSZ tájékoztatta a távirati irodát, hozzátéve: a határozat megszületésének időpontja egyelőre még bizonytalan.

  Eddig kétszer fordult elő hasonló eset: 1978. november 15-én Frankfurtban a volt NSZK csapatával játszott a magyar válogatott, a meccs 0-0-s állásnál a 61. percben köd miatt szakadt félbe, majd napra pontosan huszonkét évvel később Macedóniában, 1-0-s vendégvezetésnél kellett hasonló okból már az első félidő után befejezni az összecsapást. Az MLSZ később mindkét mérkőzést hivatalosnak minősítette.


  2003. február 20., csütörtök, 18:40

  A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalossá minősítette a február 12-én, Cipruson a mostoha időjárás miatt a szünetben félbeszakadt Bulgária-Magyarország barátságos mérkőzést, amelynek félidejében a bolgárok vezettek 1-0-ra.

  Az MLSZ azzal indokolta a döntést, hogy a 2000 novemberében köd miatt ugyancsak az első játékrészt követően végetért, Macedónia elleni összecsapást is besorolta a válogatott örökmérlegébe, így következetesen a múlt heti kudarcot is el kell könyvelni. A magyar labdarúgó-válogatott így összesen eddig 769 mérkőzést játszott. A mérleg: 373 győzelem, 173 döntetlen, 223 vereség, 1682 lőtt, 1170 kapott gól.

  A bolgárok ellen: 19 találkozón 12 siker, 3 döntetlen, s a mostanival együtt 4 vereség. A gólkülönbség: 50-20.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.30, 13:41 (szerk.: 2011.12.23, 17:01)
  Gellei Imre csak csütörtökön nevezi meg játékosait.

  A bolgárok egy lépéssel előttünk járnak, Plamen Markov ugyanis máris megnevezte a magyarok elleni, február 12-ei mérkőzésre készülő keretet. Gellei Imre honlapunk kérdésére válaszolva elmondta: mivel nem sürgeti az idő, ő csak csütörtökön jelöli ki a magyar keret tagjait. Ellenfelünk keretének érdekessége, hogy Markov egyelőre csak egy kapust nevezett meg.
  A bolgár keret Kapus: Zdravkov (Istanbulspor)
  Hátvédek: Kisisev (Charlton Athletic), Pazin (Shahtar Doneck), I. Petkov (Istanbulspor)
  Középpályások: S. Petrov (Celtic Glasgow), Peev (Dinamo Kijev), M. Petkov (AEK Athén), Balakov (VfB Stuttgart), Borimirov (1860 München)
  Csatárok: M. Petrov (VfL Wolfsburg), Jankovic (Dalian Shide), Berbatov (Bayer Leverkusen), Mancsev (Lille), Todorov (Portsmouth)


  Kijelölte keretét a februári felkészülési mérkőzésre Gellei Imre, a labdarúgó-válogatott szakvezetője. A csapat február 12-én kezdi el 2003-as sorozatát, az ellenfél Cipruson az Eb-selejtező csoportjában három győzelemmel élen álló Bulgária lesz.
  A csütörtökön nyilvánosságra hozott húsz fős keretnek ezúttal nem tagja a sérüléssel bajlódó Fehér Miklós és Korolovszky Gábor, míg a Király Gábor kapus állandó helyetteseként számításba vett Babos Gábor szerepeltetésétől klubja, a NAC Breda kérésére tekintett el a kapitány.
  Ismét meghívót kapott viszont Miriuta Vasile, aki a német másodosztályú Duisburg irányítójaként újra rendszeres játéklehetőséghez jut, s az AEL Limassolban szereplő, korábban nyolcszoros válogatott Sebők József is visszatért az együttesbe.
  Az összecsapást Larnacában rendezik, a keret tagjai - akiknek többsége klubjával éppen Cipruson edzőtáborozik majd - a mérkőzés előtt két nappal találkoznak a helyszínen.

  Biztonsági tartalékok: Hajdu (MTK Hungária), Molnár Z. (MTK Hungária), Komlósi (MTK Hungária), Füzi (MTK Hungária), Kabát (Denizlispor), Szabics (Sturm Graz), Sowunmi (FTC)
   
 7. avatar: fgymat
  2009.05.27, 21:30 (szerk.: 2018.02.12, 11:20)
  Talán hihetetlen, de a bolgár csapattal huszonnyolc évvel ezelőtt, két olimpiai selejtezőn játszottunk utoljára. Magyarországon mi nyertünk, Bulgáriában pedig a hazaiak. Most mindkét válogatott Ciprusra utazott.

  A következő Európa-bajnoki selejtezők előtti előkészületi mérkőzésnek szánták ezt a találkozót. Különböző szempontok miatt döntöttek úgy, hogy Cipruson rendezik az összecsapást. A szempontok egyik legfontosabbika volt, hogy a szigeten ilyenkor ideálisak a körülmények, nálunk pedig még tél van.

  Hatalmas vihar áztatta el az ideális körülményeket. Óriási eső, szél, hideg, sártenger. Kérdéses volt mennyire lesz alkalmas a mérkőzés igazi felkészülésre. De ha arra nem is, legalább az állóképességet és a kitartást biztosan lehet tesztelni. A válogatottban Gera sérülés miatt nem tudott pályára lépni.
  A mérkőzés kezdetén még a himnuszokat sem játszották el, nyilván azért, hogy minél előbb kezdődhessen a játék és minél kevesebbet kelljen ácsorogni az esőben. Ez is mutatta, a mostoha körülmények kicsit megváltoztatják a szokásokat.

  Az első percekben mi irányítottuk a játékot és helyzetet is sikerült kidolgozni. A játék azonban gyakran vett meglepő fordulatokat. A sárban leragadó vagy a szél miatt irányt változtató labda váratlanul és szeszélyesen alakította a játék menetét. A félidő közepére úgy látszott, hogy a bolgárok kicsit jobban boldogulnak az embertelen körülményekkel. Lassan átvették az irányítást (már amennyire az említett körülmények között lehetett) és enyhe fölénybe kerültek. Tíz perccel a játékrész vége előtt Petrov végezett el egy baloldali szögletnek is beillő szabadrúgást. Átlőtte a labdát az ötös túlsó sarkához Jankovicsnak, akinek még volt ideje levenni és még volt ereje a kapuba továbbítani is. Két perc múlva újabb lövés veszélyeztette a magyar kaput, de Király bravúrral mentett. A félidő végén mindenki alig várta, hogy az öltözőbe vonulhasson.
  A szünetben a két válogatott vezetői és a játékvezető úgy döntöttek, hogy a körülményeket figyelembe véve a mérkőzés folytatása teljesen értelmetlen. A játék irreális és a játékosok testi épsége is komoly veszélyben forog. Mindenki egyetértett és a csapatok már nem kezdték el a második félidőt.

  A felkészülési szempontokat nem elégítette ki a találkozó. A szövetségi kapitánynak nem volt lehetősége a csapatszerkezet próbálgatására, hiszen a második félidőre becserélni tervezett játékosok már pályára sem léphettek.
  Értékelésbe kár lenne bocsátkozni, hiszen a körülmények oly mértékben torzították a valódi játékot, hogy igazságtalan lenne bár mit is mondani. Jöjjön a selejtező mérkőzés! Lássuk a lengyeleket!

  forrás:
  mafoci