magyarfutball.hu

Macedónia - Magyarország 0 : 1* 18:00 * A szünetben félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
747. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Szkopje, Gradski Stadion
játékvezető : Carlija Džemail (Bosznia-Hercegovina)
nézőszámok:
  1. MTI: 3.000
  2. nso.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: meteo
    2019.03.30, 14:34 (szerk.: 2020.11.09, 17:36)
    Macedónia (azaz jelenlegi nevén már Észak-Macedónia) labdarúgó-szövetsége utólag törölte az ország hivatalos, A-válogatott mérkőzései közül.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.26, 12:09 (szerk.: 2014.03.19, 18:33)
    Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a november 15-i, Macedónia elleni barátságos mérkőzésre. Először kapott meghívót Vasile Miriuta, a Bundesligás FC Energie Cottbus román származású, kettős állampolgárságú középpályása.

    A névsor: Sáfár Szabolcs (SV Salzburg), Rabóczki Balázs (Dunaferr) - kapusok,

    Korsós György (Sturm Graz), Sebők Vilmos (FC Energie Cottbus), Juhár Tamás (Vasas DH), Radoki János (Ulm) - védők,

    Fehér Csaba (NAC Breda), Pető Tamás (Vasas DH), Hamar István (Beitar Jerusalem), Tóth Norbert (Vasas DH), Vasile Miriuta (FC Energie Cottbus), Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart), Illés Béla (MTK-Hungária), Rósa Henrik (Dunaferr) - középpályások,

    Fehér Miklós (Braga), Horváth Ferenc (Maccabi Tel-Aviv), Kabát Péter (Vasas DH), Tököli Attila (Dunaferr) - támadók.

    A keret tagjai vasárnap 11-kor találkoznak a Népstadionban, ahonnan a dunavarsányi edzőtáborba mennek. A szakvezető a hétvégi bajnoki forduló után további két játékost hív meg az együttesbe, amely szerdán 18 órakor játszik Skopjéban.

    MTI
     
  4. avatar: fgymat
    2013.05.23, 21:29 (szerk.: 2020.11.09, 17:40)
    Skopje, 2000. november 15., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Skopjéban Macedónia ellen játszott barátságos mérkőzést.

    A két együttes a bosnyák Carlija játékvezető sípjelére az alábbi összeállításban kezdett:

    Macedónia:
    Jovcsev - Stavrevski, Gerasimovski, Jovanovski - Lazarevski, Savevski, Veselinovski, M. Krstev, Sainoski - Becsiri, Saciri

    Magyarország:
    Sáfár - Korsós Gy., Sebők, Juhár - Pető, Kabát, Lisztes, Miriuta, Hamar - Horváth F., Fehér M.

    A hatalmas ködben gyakorlatilag semmit sem lehetett látni az első félidőből, de a játékvezető nem szakította félbe a mérkőzést.

    Macedónia-Magyarország 0-1 (félidő)
    Skopje, 3 ezer néző, V: Carlija (bosnyák)
    gólszerző: Fehér M. (6.)
    csere: Miriuta helyett Fehér Cs. (22.)

    3. perc: Miriuta jobboldali beadása után Fehér M. 6 méterről fejelt fölé.
    4. perc: Becsiri 18 méterről lőtt a jobb alsó sarok felé, Sáfár szép vetődéssel mentett.
    6. perc: Kabát jobboldali beadása után Fehér M. 6 méterről fejelt a macedón kapuba (0-1).

    A magyar együttes gyorsan vezetéshez jutott és előnyét magabiztosan őrizte meg az első félidő végéig.

    nagy köd miatt nem kezdődött el időben a második félidő, a csapatok képviselői a játékvezetőkkel arról tanácskoztak, hogy ilyen körülmények között érdemes-e folytatni a találkozót. Jellemző a látási viszonyokra, hogy az alapvonaltól nem lehetett ellátni a félpályáig.

    A bosnyák Carlija játékvezető a nagy köd miatt élt a szabályok adta lehetősséggel és a szünet meghosszabbítása mellett döntött. A magyar válogatottat arról tájékoztatta, hogy tíz-tizenöt perc múlva újra megvizsgálja, hogy van-e lehetőség a találkozó folytatására.

    A bosnyák Carlija játékvezető 30 percre hosszabbította meg a találkozó szünetét. Miután azonban a látási viszonyok semmit sem javultak, úgy döntött, hogy félbeszakítja a mérkőzést, amelyen a magyar válogatott Fehér Miklós 6. percben szerzett góljával 1-0-ra vezetett.

    Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elárulta, hogy csak az első negyedórát látta a mérkőzésből.
    - Ameddig nyomon tudtam követni a találkozót, addig elégedett voltam a csapat teljesítményével. Az új taktikai húzásunk a középpályán az volt, hogy Kabát Péter játszott Illés Béla helyén. Ez bejött, hiszen ő készítette elő a gólunkat. A folytatásról nem sokat tudok mondani, kisétáltam az oldalvonalig, hátha onnan többet fogok látni, de a tartalék játékvezető mindig visszazavart az edzők számára kijelölt helyre. Miriuta húzódást szenvedett, ezért kellett lecserélni.

    Utoljára 1978-ban, akkor is november 15-én szakadt félbe a magyar válogatottnak mérkőzése: Frankfurtban, az NSZK elleni összecsapást 0-0-ás állásnál a 61. percben fújta le - szintén köd miatt - a játékvezető.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 17:24 (szerk.: 2020.11.09, 17:39)
    Érdekesebb momentumok:

    Macedónia ködösített. A kezdésre beszürkült a látóhatár, az ember könnyen azt hihette volna, hogy a macedón keménymag ügyködött, de miután alig kétezren jöttek ki ezt gyorsan el is felejthettük.

    2. p.: Az egyik hazai védő luftot rúgott, a labda Lisztes elé került, ő pedig 16 méterről fölé lőtt.
    5 .p.: Mintha Pető ment volna el a balszélen, a nagy ködben beadott, a labdát Fehér találta meg, és öt méterről a balsarokba fejelte, 0-1.
    8. p.: A ködfüggöny teljesen betakarta a pályát. A futópályán túl bármi történhetett. Néha felbukkant egy-egy fehér-és pirosmezes alak, ami azt sejtette, hogy tart a meccs.
    14. p.: A televízió a szürkeség helyett, színes lufikat pakolt a képernyőre.
    18. p.: Jó meccs, vezetünk.
    21. p.: A macedón tévések közeliből kezdték adni a meccset, éppen támadást építettünk, Sebők passzolt Liszteshez.
    23. p.: Miriuta is megjelent, Bicskei kapitány lecserélte, Fehér Cs. állt a helyére. Félő, Fehért ekkor láttuk utoljára.
    30. p.: Kiderült. No nem az ég, hanem az, hogy Kabát beadásából fejelte Fehér a gólt.
    33. p.: Lisztes kötényt adott Zdravevskinek, Hamarhoz passzolt, ő elfutott a balszélen, egy lövőcsellel elrepítette a védőjét, beadott, Horváth tisztán érkezett, lefejelte a labdát Kabátnak, aki három védő gyűrűjéből egy remek mozdulattal kitört… Higgyék el, így volt.
    41. p.: Fehér Miklós bicegett le, de talán később visszatért.
    44. p.: Állítólag lefújták a félidőt…
    47. p.: A tévében érdekfeszítő vitaműsort láthattunk, míg a rádióban Fábry-Usztics mókázást hallhattunk. Hogy a meccsen mi történt? Biztos épp' támadtunk.

    19 óra 10 p.: Kutasi Róbert sajtóreferens honlapunkkal közölte, hogy hivatalosan még nem jelentették be a meccs végét, de igazából a folytatását sem indokolta semmi.
    19 óra 20 p.: Még mindig nem kezdték el a 2.félidőt, de azért nincs ok keseregni. Honlapunk ugyanis online tudósítja a Ciprus-Andorra derbit, amely izgalmasan alakul.
    19 óra 25 p.: A játékvezetők és a két csapat szakemberei a mérkőzés félbeszkítása mellett döntöttek. Azaz: vége!!!

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020228020838/www.borsodiliga.hu/m/1115macedonmagyar.htm
     
  6. avatar: Heszusz
    2008.09.30, 14:01
    Erre a meccsre emlékszek, közvetítette a tv, de kb. a meccs 20. percétől már az operatőr se tudta, hogy merre van a játék, ezért onnantól a végéig berakták a nagytotált a tejsűrű fehérségről. smiley
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.09.30, 11:26
    A mérkőzés kezdetekor már jókora köd ereszkedett a pályára. A köd egyre sűrűbb lett. Már a mérkőzés első perceiben szerzett gólunkból sem sokat lehetett látni. Később ez a helyzet még csak romlott. A félidőt nagy nehezen végig játszották a a csapatok, de a mérkőzés második félideje már nem kezdődött el.

    forrás: mafoci