magyarfutball.hu

Magyarország - Litvánia 1 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2002, selejtező
750. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Melnychuk Vasyl (Ukrajna)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 15.000
  2. cantab.net: 15.200
  3. Nemzeti Sport: 20.000
  1. sárga lap 43' Gleveckas Dainius
    65' Juhár Tamás sárga lap
    70' Sebők Vilmos (11-es) 1 - 0
    1 - 1 75' Ražanauskas Tomas

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.01, 21:21
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.01.16, 13:21 (szerk.: 2023.04.01, 12:08)
    Ruzics Miklós, a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője furcsa dolgokra lett figyelmes Cipruson, ahova a litván és a román válogatottat érkezett megfigyelni Bicskei kapitány megbízásából. Nevezetesen, hogy a dolgokat nem a hivatalosan kinevezett kapitány, az éppen ellenünk debütáló JULIUS KVEDARAS irányítja, hanem egy olasz edző a háttérből...

    - Mindez azért volt számomra furcsa - meséli Ruzics Miklós - ,mert a litván szövetségben több emberrel is jó kapcsolatba kerültem, hiszen októberben még én voltam az előőrs, a csapat előtt 10 nappal érkeztem Vilniusba. Amikor februárban megérkeztem Ciprusra, már jó ismerősként fogadtak, de feltűnt, hogy a csapatnak nem a litván kapitány magyaráz, hanem egy olasz tréner, akiről akkor még azt sem tudtam, ki fia borja. Később aztán, amikor Ciprus ellen játszottak, s 2-1-re nyertek a litvánok, az olasz tréner fenn ült a tribünön, onnan küldte a papírokat a kispadra, érezhető volt, hogy ő a főnök, hogy a háttérből ő irányítja a dolgokat...

    - Miből gondolja ezt?
    - Nem csupán abból, hogy a litvánok gyakorlatilag teljesen olasz focit játszanak, hanem később megtudtam, hogy a kollégát, akit egyébként Roberto Landinak hívnak, 44 éves, s előtte a másodosztályú Rimini edzője volt, évi 75 ezer dolláros fizetéssel szerződtette a litván szövetség, tehát az ő alkalmazottjuk. Ennyi pénzt nem szoktak pályaedzőnek fizetni... Amikor ez kiderült számomra, már egy pillanatig sem volt kérdéses előttem, hogy valójában a háttérből ő irányítja a litván válogatottat, s csak azért nem az előtérből, mert a litvánok mégis egy selejtezőcsoportban vannak az olasz válogatottal, tehát inkább amolyan szaktanácsadóként foglalkoztatják Landit, semmint, hogy hivatalosan is kinevezzék.

    - Milyen nyelven kommunikál Landi a csapattal?
    - Angolul, szavai tolmács segítségével jutnak el a labdarúgókhoz.

    - Amúgy mi volt a benyomása a litvánokról Cipruson?
    - Az, hogy a négyes torna első mérkőzésén Ciprust 2-1-re megverték, önmaga helyett beszél, jelzi, hogy ez már nem az a litván válogatott, amely ellenünk éppen mélyponton volt. Azóta kilábaltak a hullámvölgyből. A döntőben egyébként simán, 3-0-ra kaptak ki a litvánok a románoktól, de ez ne tévesszen meg senkit, hisz egyrészt csupán egy nap pihenőjük volt a két mérkőzés között, másrészt ezen a találkozón a litván, akarom mondani az olasz segédje a fél a csapatot pihentette.

    - Tehát mire számíthatunk ellenük a Népstadionban?
    - Mindenképpen nehéz meccsre, erre hívtam fel a kapitány figyelmét is a Ciprus ellen látottak alapján. A derék olasz a románok ellen szerintem taktikázott, amikor nem a legerősebb csapatot ajánlotta a hivatalos litván kapitány figyelmébe...

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=277620&na_step=60&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.25, 06:34 (szerk.: 2023.04.02, 12:17)
    Budapest, 2001. március 24., szombat (MTI) - Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a szombat délelőtti átmozgató edzést követően úgy döntött, hogy a litvánok elleni világbajnoki selejtezőn a középpályán Dárdai Pál és Halmai Gábor közül előbbit szerepelteti a kezdőtizenegyben.

    A találkozót 20 órakor rendezik Népstadionban, a játékvezető az ukrán Vaszil Melnyicsuk.

    A magyar kezdőcsapat:

    Király - Korsós, Sebők, Juhár - Fehér Cs., Miriuta, Dárdai, Illés, Hamar - Horváth, Fehér M.

    Negyven perccel a Magyarország-Litvánia labdarúgó világbajnoki selejtező előtt a Népstadionban és környékén nyugodt volt a hangulat.
    A lelátón mintegy 50 litván és 1000 magyar drukker fogadta a 19.20 órakor melegíteni érkező vendégcsapatot. A jó hangulatról a magyar táborban egy alkalmi fúvószenekar gondoskodott.

    A két csapat az ukrán Vaszil Melnyicsuk játékvezető sípjelére, 10 ezer néző előtt az alábbi összeállításban kezdte a mérkőzést:

    Magyarország:
    Király - Korsós, Sebők, Juhár - Fehér Cs., Miriuta, Dárdai, Illés, Hamar - Horváth, Fehér M.

    Litvánia:
    Stauce - Skarbalius, Dedura, Gleveckas, Zvirgzdauskas - Razanauskas, R. Zutautas, Poskus, Morinas - Semberas, Mikalajunas

    vb-selejtező, 8. csoport:

    Magyarország-Litvánia 0-0 (félidő)
    Népstadion, 15 ezer néző, V: Melnyicsuk (ukrán)
    sárga lap: Gleveckas (42.)

    Magyarország:
    Király - Korsós, Sebők, Juhár - Fehér Cs., Miriuta, Dárdai, Illés, Hamar - Horváth, Fehér M.

    Litvánia:
    Stauce - Skarbalius, Dedura (Dziaukstas, 36.), Gleveckas, Zvirgzdauskas - Razanauskas, R. Zutautas, Poskus, Morinas - Semberas, Mikalajunas

    15. perc: Dárdai 23 méteres lövését követően a bal kapufa mellett suhant el a labda.
    37. perc: a kiugrásra kész Poskus elől Király a büntetőterületen kívülre futva tisztázott.
    40. perc: R. Zutautas 30 méterről végzett el szabadrúgást, a magyar kapus védett.
    44. perc: Miriuta 25 méteres szabadrúgását ütötte ki bravúrral a bal alsó sarok elől Stauce.
    45. perc: Fehér Cs. beívelését követően Horváth közelről fejelt kapura, a litván kapus azonban tisztázott. A játékvezető kirúgást ítélt.

    Az első félidőben lényegesen többet birtokolta a labdát a magyar csapat, de veszélyes helyzetet csak közvetlenül a szünet előtti percekben tudott kialakítani.

    47. perc: Razanauskas távoli lövését követően alig kerülte el a magyar kaput a labda.
    50. perc: Semberas jobb oldali beadásáról Morinas a kapu előtt éppen csak lemaradt.
    53. perc: újabb litván lehetőség: Mikalajunas jobbról ívelt be szögletet, a túloldalon Razanauskas előredőlve centiméterekkel fejelt mellé.
    71. perc: Illés tört be a litván 16-oson belülre, amikor Skarbalius buktatta. A megítélt 11-es Sebők higgadtan, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte (1-0).
    75. perc: Razanauskas 22 méteres szabadrúgása irányt változtatott a sorfalban felugró Sebők lábán, Király nem tudta kiütni a bal alsó sarokba pattanó labdát (1-1).
    79. perc: újból vezetést szerezhetett volna a magyar csapat. Dombi a 11-es pontról kísérletezett, Stauce beleütött a labdába, majd Miriuta jobbról, éles szögből keresztbe lőtt.
    82. perc: R. Zutautas egyedül ugrott ki, de a gyors Dombi beérte s szerelte őt.
    88. perc: Miriuta jobb oldali szöglete után Korsós 7 méterről fejelt fölé.

    A második játékrész elején a litvánok eldönthették volna a mérkőzést, de a legnagyobb helyzeteiket is kihagyták. A magyarok váratlanul jött vezetése után azután gyorsan egyenlítettek. A döntetlen igazságos.

    Vb-selejtező, 8. csoport:

    Magyarország-Litvánia 1-1 (0-0)
    Népstadion, 15 ezer néző, V: Melnyicsuk (ukrán)
    gólszerző: Sebők (71. - 11-esből), illetve Razanauskas (75.)
    kiállítva:
    sárga lap: Juhár (65.), illetve Gleveckas (42.)

    Magyarország:
    Király - Korsós, Sebők, Juhár - Fehér Cs., Miriuta, Dárdai, Illés, Hamar (Egressy, a szünetben) - Horváth, Fehér M. (Dombi, 64.)

    Litvánia:
    Stauce - Skarbalius, Dedura (Dziaukstas, 36.), Gleveckas, Zvirgzdauskas - Razanauskas (Joksas, 92.), R. Zutautas, Poskus, Morinas - Semberas, Mikalajunas

    A magyar-litván labdarúgó mérkőzés után a hazafelé tartó szurkolók egy 20 fős csoportja német fiatalokkal keveredett összetűzésbe a Deák téri metróállomáson. A verekedésben hárman könnyebben megsérültek.

    A biztonságiak határozott fellépésének köszönhetően nem történt nagyobb baj. Senkit nem vettek őrizetbe.

    Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - A mérkőzés olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Az ellenfél beállt védekezni, és megpróbált kontrázni. A küzdőképességgel néhány két-három perces periódust leszámítva nem volt probléma. Az az érzésem, hogy a 90 percből 70-ben mi birtokoltuk a labdát, öt-hat helyzetet kidolgoztunk, de sajnos nem sikerült egynél több gólt szereznünk. Számunkra balszerencsés volt a mérkőzés, mert egy szabadrúgást követően a sorfalról lepattanó labdával egyenlített az ellenfél. Feltétlenül győzelmet érdemeltünk volna.

    Benjaminas Zelkevicius, a litván válogatott szövetségi kapitánya:
    - Fiatal csapatom nagyon hajtott. Bíztam benne, hogy a magyarok az idegenbeli 6-1-es sikerük után kicsit lebecsülnek minket. Ez szerintem be is következett. Játékosaim többsége először lépett pályára ilyen fontos tétmeccsen. Ha kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor nyerhettünk volna. Litvániában óriási ünneplés várható, mert senki sem számított arra, hogy pontot szerzünk Budapesten.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: fgymat
    2010.10.18, 18:04
    Megnéztem, a mafocin kívül minden forrás Razanauskasnak adják a gólt (még a fifa is), szerintem javítani kellene.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.10.18, 17:42
    Itt: http://www.futbolinis.lt/content/match/4607/en
    Razanauskas góljának írják. Melyik a hivatalos?
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:55 (szerk.: 2023.04.01, 12:00)
    Érdekesebb momentumok:

    1. p.: Miriuta passzolt Fehér Miklóshoz, akit felrúgtak a vendégvédők. A 40 méteres, felívelt szabadrúgás nem okozott veszélyt.
    3. p.: Ismét Miriutától indult az akció, aki Fehér Csabát indította, a Breda védőjét a mezénél fogva rántotta le Poskus, de csak szabadrúgás volt a büntetése.
    6. p.: Razanauskas 10 méteres fejesét Király biztosan fogta.
    8. p.: Miriuta 22 méteres lövése jócskán mellé ment.
    10. p.: Horváth esett el Zvirgzdauskas mellett a tizenhatoson belül, de nem kaptunk büntetőt.
    15. p.: Hamar lőtt 17 méterről laposan - a kapu mellé.
    17. p.: Mikalajunas beívelését Király húzta le.
    21. p.: Miriuta tette ki jobbra a labdát Korsósnak, aki rosszul adott be, így odalett a helyzet.
    24. p.: Az első szögletet a vendégek végezhették el, de ez nem okozott különösebb veszélyt.
    26. p.: Hamar kapott jó indítást a baloldalon, de les miatt (tévesen) megállította a játékvezető.
    28. p.: Juhár 27 méteres kísérlete magasan a kapu fölött szállt el.
    30. p.: Az első magyar szögletet Miriuta végezte el, de Fehér Miklós fejese után a litván védők az alapvonalon túlra mentettek. A második magyar sarokrúgást is Miriuta ívelte be, ismét Fehér fejelt - a kapu fölé.
    34. p.: Miriuta lódult meg középen, megkerült egy litván védőt, majd Dárdaihoz passzolt, de a Hertha középpályása hosszan játszotta vissza a labdát, így vége lett az akciónak.
    35. p.: Dedura helyére - aki megsérült - Dziaukstas állt.
    38. p.: A lelátón felharsant a kórus: "Ébresztő, ébresztő!"
    40. p.: Zutautas 17 méteres, lapos próbálkozásánál Királynak kellett védenie.
    41. p.: Korsós beadása után a bevetődő Horváth elől Skarbalius mentett szögletre - a litvánok szempontjából a legjobb ütemben.
    42. p.: Miriuta 17 méteres lövése telibe találta Gleveckast.
    43. p.: Gleveckas lépett oda durván Fehér Miklósnak, ezért sárgát kapott.
    44. p.: Miriuta 19 méteres szabadrúgását a bal alsó sarok elől, nagy bravúrral tornázta ki Stauce.
    45. p.: Hamar beívelése után Horváth fejesét Stauce tolta ki a léc alól - de a bíró mégsem ítélt szögletet.
    46. p.: Csere a szünetben: Hamar helyére Egressy állt.
    47. p.: Razanauskas lőtt 18 méterről, mintegy fél méterrel a kapunk mellé.
    48. p.: Egressy szabadrúgásból csavart a jobb felső sarok fölé-mellé.
    50. p.: Morinas maradt le centikkel egy jobbról beadott labdáról.
    52. p.: Miriuta felívelése után Fehér Miklós fejelt Stauce kezébe.
    53. p.: Baloldali litván szögletet követően Poskus fejelt mellé.
    56. p.: Miriuta remek keresztlabdát adott Egressynek, de a zalaegerszegi csatár beadása után szögletre mentettek a védők.
    59. p.: Egressy beívelése után Gleveckas lábáról pattant Stauce kezébe a labda.
    62. p.: Egressy szöglete pontosan Stauce kezébe szállt.
    64. p.: Fehér Miklós helyére Dombi állt.
    65. p.: Juhár besárgult.
    68. p.: Miriuta indította remekül Horváthot, de a csatár elesett a tizenhatoson belül - tegyük hozzá: nem történt szabálytalanság.
    70. p.: Illés tört be a tizenhatoson belülre, amikor Skarbarius kézzel ért a labdához - tizenegyes! A büntetőt Sebők jobbal a jobb alsó sarokba vágta. (1-0)
    74. p.: Gyorsan jött a válasz: Razanauskas 18 méteres szabadrúgása megpattant Sebők lábán, és a hálóban kötött ki. (1-1)
    78. p.: Dombi közeli lövése után Stauce óriási bravúrral védett, a kipattanót Miriuta éles szögből keresztbelőtte a kapu előtt.
    81. p.: A Dombi buktatásáért megítélt szabadrúgást Miriuta ívelte be, de a labda Sebők fejéről - egy védőt is érintve - a kapu mellé szállt.
    82. p.: Zutautas roboghatott egyedül a kapunk felé, ám a visszafutó Dombi a tizenhatosunkon belül remek ütemben szerelte - utolsó emberként!
    88. p.: Dombi tört be Dárdai indítása után a büntetőterületre, majd Illéshez passzolt volna, azonban a védők szögletre mentettek.
    92. p.: Illés passzolt Horváth Ferenchez, akit könnyű szerrel szereltek.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624014457/www.borsodiliga.hu/m/0324magyarlitvan.htm
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 17:31 (szerk.: 2023.04.01, 11:58)
    Igen, ez egy ritka rosszul összerakott válogatott volt.
    Király-Sebők, Juhár, Korsós-Fehér, Dárdai, Miriuta, Illés, HAmar- Horváth F., Fehér M.

    Ezek közül Juhárnak, Korsósnak, Dárdainak, Illésnak és HAmarnak nincs helze a válogatottban. Lisztes nem játszott, pedig nagyon kellett volna. A taktika Miriutára épült, de a többiek nem játszottak jól, és ő sem volt elég jó formában. Azért volt egy jó kis szabadrúgása.

    Hát szerintem meg Horváth Ferikének nem volt helye ebben a csapatban, még külön őrzője sem volt, mégsem akadt épkézláb megmozdulása sem... hozta azt a tartós formáját, amelyet Cottbusban megszoktunk tőle... Juhár viszont nagyon sokat szerelt, hajtott, teljesen hasznosan játszott, az első félidőben még a támadásokat is tudta segíteni, sőt a 11-es előtt ő loholta végig a pályát... Erről ugye ennyit...

    bicskei takarodj!!!

    Az igazi rejtély számomra a Hamar nevű labdarúgó. Mit láthat benne Bicskei? Egy jó megmozdulása sem volt. Legalább négyszer indult el visszafelé a labdával, képtelen volt egy az egyben felvenni a küzdelmet a védőivel. Az első félidő végén ezt már a többiek is észrevehették, mert akkor sem kapott passzot, ha teljesen üresen volt.

    Dárdai is qrva jó a bundescicában, Fehér Miki meg a Barca felé kacsintgat, aztán tessék... Miért nem tudják megmutatni, hgy olyan jók?! Én személy szerint nagyot csalódtam Fehér Mikiben. Ferikét meg harcosabbnak ismertem. Illés megint elfelejtette kivinni a járókeretet, hát pesrze, hgy lefutották!
    A védelmünk úgy ahogy teljesített, de nagyon körülményesek, ha náluk van a labda! És hozzá kell tenni, hogy nagyon könnyen zavarba hozták őket, ezek a "világhírű" litvánok....

    Olyan bizakodó voltam a MAGYAR-olasz után...:-(((

    Nem tudom Illés miért volt ilyen gyenge tegnap,de arra is gondoltam már,hogy egy pszichológus is kéne a csapat mellé smiley)
    +Eddig mindig Illés írányított és mellette volt a Halmai,Lisztes és végülis x-eltünk az olaszokkal és nyertünk kint 6:1-re. Úgy látszik azzzal,hogy Miriuta lett az írányító Illés teljesen passzív lett. Csak azt nem tudom,hogy sértődöttségből,vagy pedig nem tudta feldolgozni,hogy most nem ő a karmester.
    Egyébként Bicskei nyilatkozataiban az nekem szimpatikus,hogy a nyilvánosság előtt nem szídja a játékosait -hiszen ő választotta őket-,hanem viszi a balhét,mégha ezen a szurkolók jogosan berágnak is.

    Bicskei se tévedhetetlen.Abból építkezik,ami van.De Egressy ,Hamar nem nemzetközi szitű játékos.Ha Miriuta Laci jelenleg jobb,mint Illés,akkor ő játszon,de semmi esetre se együtt.Kétségbeejtő volt a tehetetlenség ,a tanácstalanság ,a mérkőzéseket színesítő ötletek hiánya.Otthon , lelkes és türelmes szurkolók előtt szinte semmi veszélyt sem jelentett a válogatott a világranglistán csak háromjegyű számmal jegyzett ,ám szimpatikus litvánok ellen.Mikor kezdünk el 16 évesekből építeni,egy ütőképes válogatottat?Addig meg nem is kell törődni az eredményekkel!San Marinoban élnek,jól élnek,szeretik a focit és nem tragédia,hogy mindig kikapnak!/mert nem játszanak velünk!/

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=124581&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 17:25 (szerk.: 2023.04.02, 16:50)
    Benjaminas Zelkevicius, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 20 tagú keretét a Magyarország és Olaszország elleni március 24-i, illetve 28-i vb-selejtezőkre.
    A névsor:

    kapusok:
    V. Zutautas (Ramatgan), Stauce (MSV Duisburg)

    védők:
    Gleveckas (Sahtyor Donyeck), Zvirgzdauskas (Polonia Warszawa), Skerla (Dunfermline), Joksas (Krilja Szovjetov), Dziaukstas (FC Baltika Kalinyingrád), Dedura (Torpedo-ZIL Moszkva)

    középpályások:
    Skarbalius (Bröndby), Semberas (Dinamo Moszkva), Razanauskas (SK Brann), R. Zutautas (Maccabi Haifa), Buitkus (FC Szkonto Riga), Mikalajunas (Torpedo-ZIL Moszkva), Danilevicius (Arsenal)

    támadók:
    Morinas (Hannover), Zvingilas (Torpedo Moszkva), Jankauskas (Real Sociedad), Poskus (Zalgiris Vilnius), Trakys (Torpedo Moszkva)
     
  9. avatar: fgymat
    2009.05.26, 21:18 (szerk.: 2023.04.01, 11:58)
    A litván csapat nem ígérkezett komoly ellenfélnek, hiszen az előző találkozónkon, otthonukban hat gólt rúgtunk nekik. Most minden esély megvolt rá, hogy a Népstadionban ismét győzelmet arassunk. Azonban a felkészülésnek szánt Jordánia elleni találkozón mutatott játék óvatosságra intett.

    Az első félidőről alig van mit elmondani. Végig álmos, nagyon gyenge játék folyt. A labda főleg nálunk volt, támadást is többet vezettünk, de értékelhető helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A vendégek szempontjából érthető volt a visszafogottság, de a mieink...
    A szünet nem hozott változást. Nem éledt fel labdarúgóinkban a "győzni akarás tüze". Végül a mérkőzés utolsó negyedének elején sikerült megszereznünk a vezető gólt. Illés a vendégek 16-osán belülre verekedte magát és Skarbalius kézzel ért a labdához. A megítélt büntetőt Sebők értékesítette. Csak pár perc telt el, amikor a litvánok jutottak szabadrúgáshoz a magyar kaputól 18 méterre. A lövésbe Sebők lába beleért és a labda a kapunkba vágódott. Ismét döntetlen. Az utolsó percek mindkét oldalon hoztak még egy-két helyzetet, de az eredmény nem változott.

    Világbajnoki selejtezőn, itthon, Litvánia ellen: egy pont. Mit lehet, mit kell még elmondani erről a mérkőzésről?
    A magyar válogatott elszántság, akarat nélkül játszott. Ha ez nem tétmérkőzés, akkor is sokkal nagyobb erőbedobással kellett volna harcolni. Hiszen a hazai pálya, a hazai közönség ezt mindenképpen megérdemelte volna.
    A harmadik döntetlennel zárult mérkőzés: Bosznia-Hercegovina, Jordánia és most Litvánia...
    A világbajnoki szereplés szempontjából nem sok jót vetített elénk a találkozón nyújtott teljesítmény.

    forrás:
    mafoci
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.12, 00:19 (szerk.: 2023.04.01, 11:58)
    Bicskei Bertalan: Az eredmény óriási csalódás a számomra, hiszen győzelemre számítottam. A találkozón egy-két perces kihagyásokat leszámítva jól küzdöttünk, többet birtokoltuk a labdát, végig irányítottuk az összecsapást. A litvánok tíz emberrel védekeztek, ezért nagyon nehéz volt ellenük helyzetbe kerülni. Ennek ellenére adódtak lehetőségeink, amiket azonban sajnos nem tudtunk kihasználni.
    Király Gábor, Korsós György és Sebők Vilmos nyújtotta azt, amit vártam tőle, a többiek egy kis csalódást okoztak. Miriuta a mezőnyben jól játszott, de a beadásai nem voltak elég veszélyesek az ellenfél kapujára. A legtöbb gondot a középpályás sor játéka okozta, itt vesztettük el a legtöbb párharcot, ami alapvetően befolyásolta a mérkőzést. Még így is nyerhettünk volna, szerintem a litván gól szabálytalan körülmények között született. Egyszer ugyanis már elvégezték a szabadrúgást, amit nem lett volna szabad a játékvezetőnek megismételtetni. A románok olaszok elleni veresége azt jelenti, hogy az első helyről valószínűleg le kell mondanunk, de a második pozíció megszerzéséhez is bravúrokra lesz szükségünk. A hátralévő meccseinken, a románok és a grúzok ellen is minden pontért nagyon keményen meg kell küzdenünk. Szeretnék gratulálni a litván kapitánynak, aki három hónap alatt egy teljesen új csapatot épített fel, amely sokkal jobban és fegyelmezettebben futballozott, mint az az együttes, amelyik ellen ősszel, idegenben nyertünk 6-1-re.

    forrás:
    MTI
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.12, 00:15 (szerk.: 2023.04.01, 11:57)
    Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a részleges térdszalag-szakadást szenvedett Mátyus János helyett Pető Tamást, a Vasas labdarúgóját hívta be a Litvánia elleni szombati világbajnoki selejtezőre készülő keretbe.
    Pető fegyelmi okokból egy hónapig kikerült az angyalföldi csapatból, büntetése hétfőn jár le, idén még egyetlen tétmérkőzést sem játszott.

    forrás:
    MTI
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.12, 00:13 (szerk.: 2023.04.01, 11:57)
    A hétfő délutáni orvosi vizsgálatot követően eldőlt, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Szűcs Lajos (FTC), valamint Dvéri Zsolt (Újpest) nem tudja vállalni a szereplést a szombati, Litvánia elleni labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzésen.
    Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a ferencvárosi kapus helyére Rabóczki Balázst (Dunaferr) hívta be.

    forrás:
    MTI
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.12, 00:12 (szerk.: 2023.04.01, 11:57)
    Bicskei 25 fős keretének összetétele több helyen is megváltozott. Thomas Sowunmi, a Vasas támadója arccsont-sérülés miatt nem áll rendelkezésére, Kabát Péter (Vasas), Szűcs Lajos (FTC) és Dvéri Zsolt (Újpest) pedig hétfő délután orvosi vizsgálaton vesz részt és utána dől el, hogy csatlakozhatnak-e a dunavarsányi edzőtáborban készülő együtteshez. Király Gábor (Hertha BSC), a válogatott elsőszámú kapusa - miután vasárnap hajnalban megszületett a kislánya - jelezte: hétfő délután hazaérkezik.
    A magyarok szerda délig Dunavarsányban készülnek, csütörtöktől a Margitszigeten laknak majd.
    A litvánok csütörtök délben érkeznek meg Budapestre és pénteken 18 órakor edzenek a Népstadionban.
    A vb-selejtezőre jegyek 1000, 1800 és 2500 forintos áron keddtől kaphatók a Népstadionban és az ismert budapesti jegypénztárakban, illetve a vidéki IBUSZ-irodákban.

    forrás:
    MTI
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.12, 00:08 (szerk.: 2023.04.01, 11:57)
    Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a március 24-i, Litvánia elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésre.
    A szakvezető ezúttal a biztonsági tartalékokat is behívta az együtteshez, ezért huszonöten készülnek az összecsapásra. A keret tagjai hétfőn 11 órakor találkoznak a Népstadion toronyépületében.
    A névsor:
    Kapusok: Babos Gábor (NAC Breda), Sáfár Szabolcs (SV Salzburg), Szűcs Lajos (FTC)

    Védők: Korsós György (Sturm Graz), Hrutka János (FTC), Sebők Vilmos (Energie Cottbus), Juhár Tamás (Vasas), Mátyus János (Energie Cottbus)

    Középpályások: Fehér Csaba (NAC Breda), Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart), Vasile Miriuta (Energie Cottbus), Dvéri Zsolt (Újpest), Halmai Gábor (Hapoel Tel-Aviv), Dárdai Pál (Hertha BSC), Illés Béla (MTK), Tóth Norbert (Vasas), Hamar István (Netanya)

    Támadók: Dombi Tibor (Utrecht), Fehér Miklós (Braga), Tököli Attila (Dunaferr), Kabát Péter (Vasas), Thomas Sowunmi (Vasas), Horváth Ferenc (Maccabi Tel-Aviv), Egressy Gábor (ZTE), Nagy Tamás (Sopron)

    forrás:
    MTI
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2008.12.28, 17:21 (szerk.: 2023.04.01, 11:57)
    Úgy érzem mindenki számára egyértelmű, hogy ez a találkozó volt a legalkalmasabb arra, hogy bemutatkozzunk, mint XII. Hadosztály. Ennek több oka is van (év első hazai meccse, a "biztos győzelem" tudata, VB selejtező, Népstadion...) így egyértelműen magyarázható a lelkesedés. A Magyar - Török meccs után "összeszokott" brigád már jóval a meccs előtt találkozott (kb 30-35 fő). Terveink szerint az elsődleges cél az volt, hogy próbáljuk meg összefogni egy helyen a tábort, és iktassunk be egy-egy új nótát is a már megszokott rigmusok közé. Ezt némi rudaszászló kombináció tette színesebbé, ill. némi füst, aminek bevetése mér kevésbé volt mérvadó. Természetesen első ízben bontottunk transzparenst a T szektor közepén. Sajnos, az alacsony "korlát" óriási hátránya itt rögvest megmutatkozott... Tőlünk jobbra a Shock Troops új transzparense jelent meg, balra pedig valamiféle egyedi formáció, (talán Ultras Hun Guys??...) aminek -igazat megvallva- gazdáit nem láttuk. A kanyarban összesen 4 dob volt, plussz egy szócső, így kellően fel voltunk szerelve a buzdítást illetően. Az új szövegek előhírnökeként 120 db papírt osztottunk szét, melyek a dalok szövegeit tartalmazták...több-kevesebb sikerrel (erről később). Kezdéskor rudasok, és őrületes bíztatás fogadta a játékosokat. A Himnusz éneklése - a kanyart illetően- ezúttal talán jobb volt az átlagnál, végre kicsit közelebb állt a bejátszáshoz, és nem hullott olyan nagyon szét. Innentől kezdve folyamatosan szurkoltunk. A szócső dolgozott rendesen, sokat számított, hiszem -mint tudjuk- bizony gyakran a szurkolókra is ráfér a bíztatás, az összehangolás...így könnyebben volt bevonható a szektor teteje is. Igaz ez nem az új nótáknál, hanem a taps, felelgetős, ill. egyéb egyszerű rigmusoknál volt megfigyelhető. Mi azért folyamatosan eröltettük a friss dalokat is (bár meccs vége felé egyre kevésbé), ekkor sokat számítottak a szétosztott lapok. Sajnos, a csapat nem volt tudása csúcsán, kicsit szérszórtan játszottunk, így a 0-0 részeredmény csalódást okozott sokaknak, aminek hatása bizony a makacs kedvetlenségben (nálunk ez a tömegpszichózis...?) jelent meg. Igaz a szurkoló azért van, hogy SZURKOLJON, a játékos, pedig, hogy játsszon... a kettő azonban nincs meg egymás nélkül. A második félidőben is rudasoztunk, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Néha az itt-ott becsúszott technikai hibáktól függetlenül bíztattuk a fiúkat. A gól, amelyet mindenki várt, őrületes tombolást hozott, szinte érezhető volt a tömegből kiszakadó feszültség, amit a "várakozás" okozott. A gólörömre "bemozdult" füst sajnos már a "füstté vált" vezetést búcsúztatta... és az In-Kal áldozatává vált. Innentől kezdve már az új nóták erőltetése nem ment, de még az egyszerű "Hajrá Magyarország" is makacs ellenállásba ütközött. A tömeg sajnos ekkor már a pályát figyelte, örülni, szurkolni, tombolni már egyre kevésbé akart, ami egyértelműen rombolta lehetőségeinket. Az "Ébresztő" nem csak a játékosokra, de a szurkolókra is ráfért volna, valljuk meg... Azért -mint ahogy a csapatban is volt még akarat- mi sem adtuk fel, mindent megtettünk (vagy mégse?) amit ekkor lehetett. A "Harcoljatok", a "Mindent bele" általánossá vált, és egyszer-kétszer bizony egész stadionos(!) volt. Izzadt homlokok a pályán és lelátón egyaránt, feszültség, erőlködés a fontos három pontért...ami nem sikerült. A bírói hármas sípszót füttykoncert követte, ehhez pedig nem kell mit hozzáfűzni. Sajnálatos, hogy így lett vége. A hazavonulás simán ment, túl sok mindenről itt nem lehet szót ejteni.

    Összegezve talán annyit, hogy -ahhoz képest, hogy az első bevetés volt- az újonc XII. Hadosztály jól "vizsgázott". Sok mindenben lesz mit változtatni a jövőt illetően, a minőségi szurkolás még sokáig kérdés marad. Mindenesetre a tanulságok levonhatóak, és a munka -a csapattól függetlenül!!!- folytatódni fog. Minden rajtunk múik, cselekedni nekünk, szurkolóknak kell! Talán tehetünk valamit, ami Hazánk fényét, és bennünket is emel. Srácok! Buzdításképpen mondhatjuk magunknak:
    Mindent bele!

    forrás:
    http://www.freeweb.hu/hdo/beszamolok/hunlitszurk.shtml