magyarfutball.hu

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 1 : 1 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
729. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Ingvarsson Martin (Svédország)
nézőszámok:
 1. MTI: 7.700
 2. bihsoccer.com: 7.792
 3. nb1.hu: 7.792
 4. nso.hu: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.20, 16:37
  Budapest, 1999. március 5., péntek (MTI) - Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kijelölte a szerdai Bosznia-Hercegovina elleni barátságos mérkőzésre készülő 22 fős keretét.

  Bicskei az MTI-nek elmondta, hogy a labdarúgók vasárnap 11 órakor találkoznak a Ferencváros Népligeti Sportcentrumában. A szövetségi kapitány a kezdőcsapatot előreláthatóan csak kedden hozza nyilvánosságra.

  A keret:

  kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Babos Gábor (MTK Hungária FC)

  hátvédek: Szekeres Tamás, Fehér Csaba (Újpest FC), Lakos Pál, Korsós György (Győri ETO FC), Sebők Vilmos (Bristol City), Hrutka János (1.FC Kaiserslautern), Nagy Norbert (Ferencvárosi TC)

  középpályások: Halmai Gábor, Illés Béla (MTK Hungária FC), Csiszár Ákos, Somogyi József (Győri ETO FC), Dárdai Pál (Hertha BSC), Pisont István (Eintracht Frankfurt)

  csatárok: Dombi Tibor (DVSC-Epona), Zavadszky Gábor (Dunaferr SE), Tóth Norbert, Kovács Zoltán (Újpest FC), Egressy Gábor (Diósgyőri FC), Fehér Miklós (FC Porto), Sztipánovics Barnabás (NK Rijeka)
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: fgymat
  2013.05.19, 17:59 (szerk.: 2017.02.24, 13:40)
  Labdarúgás - Magyarország - Bosznia-Hercegovina

  Budapest, 1999. március 10. szerda (MTI) - Történetének 723. mérkőzését játszotta szerdán az Üllői úti stadionban a magyar labdarúgó válogatott egy olyan ellenféllel, Bosznia-Hercegovina csapatával, amellyel eddig még soha nem találkozott. A barátságos mérkőzésen 5000 néző előtt, a svéd Ingvarsson játékvezetése mellett az alábbi összeállításban kezdett a két válogatott:

  Magyarország:
  Király Gábor - Korsós György, Sebők Vilmos, Hrutka János, Szekeres Tamás - Dárdai Pál, Illés Béla, Somogyi József - Sztipánovics Barnabás, Fehér Miklós, Egressy Gábor

  Bosznia-Hercegovina:
  Mirsad Dedics - Edin Smadics, Muhamed Konjics, Mirsad Hibics, Jasmin Mujdzsa - Edin Mujcsin, Almir Turkovics, Frank Ihtijarevics, Senad Repuh - Marko Topics, Meho Kodro

  9. perc: Egressy a lesre játszó vendégvédők közül kilépve elfutott a bal oldalon, középre adása azonban mélyre sikerült, így a labda Dedics kapusé lett.
  12. perc: Hrutka labdáját Fehér kapta a jobb oldalon, kissé középre húzott, 12 méterről leadott, rövidsarokra tartó lövését a bosnyák kapus hárította.
  15. perc: ezúttal Somogyitól kapott jó indítást Fehér, aki középről, 13 m-ről lőtt, Dedics azonban ismét hárított.
  32. perc: Kodro a magyar 16-oson belül kapott jó labdát, sarkalása után az érkező Turkovics próbálkozott, a jobb alsó sarokra tartó lövését Király bravúrral védte.
  36. perc: A félidő legnagyobb magyar helyzetét hagyta ki Illés Béla. A bal oldalról Egressy adott középre, a labdát az érkező Fehér és Smadics sem találta el, így a 11-es pontnál üresen álló Illés elé került, aki kevéssel, de a bal kapufa mellé lőtt.
  39. perc: Váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. Baloldali beadás után Hrutka a kivetődő Király előtt szerencsétlenül ért a labdához, amely ezután a kapu felé gurult. Szekeres sem tudott menteni, s az érkező Kodro estében kotort a kapuba (0-1).

  A kezdeti kölcsönös erőfelmérés után a magyar válogatott lépett fel támadólag, egymás után három helyzetet is kialakított, melyekből gól születhetett volna. Az első 15 perc után kiegyenlítetté vált a játék, majd Illés kihagyott helyzetét követően váratlanul vezetést szerzett a bosnyák csapat. A félidő hátralévő részében a vendég együttes irányította a játékot.

  52. perc: Sztipánovics passzolt Illéshez, aki 7 méterről kissé kisodródva lőhetett. Labdája az oldalhálóban kötött ki.
  64. perc: Hrutka átadását Tóth Norbert kapta a bal oldalon, a csatár szép cselek után középre ívelt, a hosszú saroknál érkező Illés kapura fejelt, Dedics azonban védett.
  65. perc: Megszületett a magyar válogatott egyenlítő gólja. Sebők indította a jobb oldalon Dombit, aki a 16-oson belülre futott, ahol a kifutó bosnyák kapus elhúzta a lábát. A megítélt 11-est Illés magabiztosan értékesítette (1-1).
  79. perc: Pisont baloldali szögletét követően Hrutka 8 m-ről fejelt, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  81. perc: Pisont 20 m-ről lőtt kevéssel a bosnyák kapu mellé.
  84. perc: Ezúttal Tóth Norbert került helyzetbe, 11 m-ről, kissé baloldalról próbálkozott, ám erős lövése a kapu fölé szállt.

  A második félidőt a vendégcsapat kezdte bátrabban. Az egyenlítést követően azonban a magyar válogatott vette át a kezdeményezést. Több gólszerzési lehetőség is adódott a hazai játékosok előtt, azonban a helyzetek sorra kimaradtak. A mérkőzés egészét tekintve a magyar válogatottnak gólokkal kellett volna nyernie a találkozót.

  végeredmény:
  Magyarország - Bosznia-Hercegovina 1-1 (0-1)
  Üllői út, 7700 néző (javított nézőszám), V: Ingvarsson (svéd)
  gólszerző: Illés (65., 11-esből), illetve Kodro (39.)
  sárga lap: Szekeres (5.), illetve Smadics (10.), Mulacsics (58.), Mujcsin (67.), Sabics (89.)
  cserék: Dárdai helyett Pisont István (a szünetben), Egressy helyett Tóth Norbert (51.), Fehér Miklós helyett Dombi Tibor (56.), Sztipánovics helyett Kovács Zoltán (85.), illetve Kodro helyett Jamir Muratovics (a szünetben), Turkovics helyett Nermin Sabics (a szünetben), Smadics helyett Edis Mulacsics (55.), Mujcsin helyett Omer Jolovics (72.), Topics helyett Alen Andics (85.)

  Nyilatkozatok a mérkőzés után:

  Faruk Hadzsibegics, a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya:
  Először is gratulálok Bicskei Bertalannak, mivel olyan csapatot hozott össze, amely méltó a magyar színekhez. Vendéglátóink szépen futballoztak, ám a találkozó legfontosabb pozitívuma szerintem az volt, hogy mindkét fél sok fiatal játékost játszatott, akik a jövőben meghatározó labdarúgók lehetnek mindkét nemzeti csapatba.

  Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
  Nekem is gratulálnom kell kollégámnak. Ellenfelünk azt nyújtotta, amire számítottunk: egyénileg remek képességű játékosok alkotják csapatukat, agresszív és sokmozgásos futballt játszottak. Nehéz dolgunk volt, mivel az első félidőben mintha nem lettünk volna eléggé motíváltak és emiatt a bosnyákok agresszivításban és erőszakosságban is felülmúltak bennünket. A második félidőben sikerült újítanunk, így megszereztük az egyenlítést és jó néhány helyzetet dolgoztunk ki. Csak ennek a 45 percnek a játékával lehetek elégedett, ám a most következő két Eb-selejtezőn sokkal jobban ki kell használnunk a kínálkozó lehetőségeket. Az újonc Sztipánovics Barnabás azt nyújtotta, amit vártam tőle, ám ezen az estén gyorsaságát, robbanékonyságát, jó fejelőképességét nem tudtuk igazán kihasználni. Összeségében azt mondhatom, hogy nem csalódtam benne, a jövőben is számítok rá.

  Nyilatkozatok:

  Hrutka János:
  A vártnál sokkal jobban játszottak a bosnyákok, talán ez is magyarázat arra, hogy az első félidőben nem voltunk eredményesek. Több góllal kellett volna nyernünk, ha berúgjuk helyzeteinket.

  Illés Béla:
  Többé-kevésbé elégedett vagyok a teljesítményemmel, bár jobban örülnék, ha három helyzetem közül legalább egyet belövök. A következő mérkőzésekre javítani kell a helyzetkihasználáson. Liechtenstein ellen győzelmet várok, a Szlovákia elleni idegenbeli meccs nehezebbnek ígérkezik.

  Pisont István:
  Meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, több helyzetet dolgoztunk ki, mint a bosnyákok. Úgy gondolom, hogy mivel a pálya talaja nem volt igazán megfelelő, nem tudtunk pontosan odaérni a labdákra.

  Reszeli Soós István, a Győri ETO FC vezetőedzője:
  A második félidőben fölpörögtünk, ám a magyar válogatott győzelmet engedett ki kezéből.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: ingersheim
  2013.05.09, 19:56 (szerk.: 2017.02.24, 13:31)
  Az újév első válogatott mérkőzését ugyanott rendezték, ahol a tavalyi sikeres esztendőt zárta nemzeti csapatunk. Akkor az Üllői úton 2-0-ra győztük le Svájcot, s most okkal reménykedhettünk, a folytatás is sikeres lesz a helvéteknél papíron gyengébb játékerőt képviselő bosnyákok ellen. Persze azért a jó előjelek kicsit háttérbe szorultak az MLSZ körül kialakult állapot mögött, de azért 9-10000 ember ennek ellenére is a helyszínen kívánta megtekinteni a találkozót.
  A Nagyvárad téri kapu mögött rég nem látott tömeg képviselte a szurkolótábort, s bár a Nemzeti Gárda transzparensét ezúttal nem láthattuk, azért így sem árválkodott üresen a kerítés. Több nemzeti lobogó mellett láthattunk egy Ultras Hungary feliratos zászlót, valamint a kispesti Nuova Guardia és az Ikarus szurkolók már-már válogatott meccsről nélkülözhetetlen Ultras drapériáját is.
  Kezdésként a már szokásos, ám mégis mindig szemet gyönyörködtető piros-fehér-zöld zászlótenger tárult szemünk elé, melyet aztán kitartó biztatás követett. Ahogy csapatunk, úgy a tábor is nagy lelkesedéssel vetette bele magát a 90 percbe, sajnos helyzeteink kimaradtak. A félidő közepére kicsit változott a játék képe, s ekkor már néhány helyről egy-egy füttyszó is hallatszott. S hogy az elégedetlenség ne legyen nagyobb, a legfanatikusabbak próbálták bevonni szurkolásukba az oldalsó tribünön helyet foglalókat is. Az össznépi tapsolás, illetve "magyarok, magyarok" elnyomták az elégedetlenkedőket, még ha valljuk is be, lett volna ok a zsörtölődésre.
  A félidő előtti percekben aztán jött a hidegzuhany az amúgy sem meleg estében, a vendégek szereztek egy szerencsés gólt,melynek kb. 50 bosnyák örülhetett a vendégszektorban. Valószínűleg ők itt tanuló diákok lehettek, s azok közül is a békésebbek, nem igazi szurkolók, akik még a régi jugoszláv ligában edződtek. Az egész meccs folyamán visszafogottan viselkedtek, néha meglengették nemzeti lobogójukat, de hangjukat nem lehetett hallani.
  Szünetről visszatérő csapatunkat ismét lelkes nézők várták. Ebben a játékrészben is sikerült kialakítanunk néhány helyzetet, amelyeket sajnos el is hibáztunk, s ha nincs Dombi és a tőle megszokott büntető, akkor még a döntetlent sem sikerült volna kiharcolnunk. A gól után még a csapat és a tábor is megnyomta a hátralévő perceket, lehetőségünk is lett volna a győzelem megszerzésére, ez azonban nem sikerült, s így a többség felemás érzésekkel indulhatott haza. (Sz.P.)

  3. Félidő, 1999. március No. 48.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.10, 18:48
  A MÉRKŐZÉS

  7. perc: Topics futott el a bal szélen Sebők mellett, bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből középre ívelt, ám kissé hosszan: a jobb oldalon nem követte vendégjátékos a támadást, és felszabadult a magyar kapu.

  8. perc: Egressy kapott remek átadást a bal szélen Szekerestől. A támadó felvezette a labdát, majd az alapvonal közeléből, de még a büntetőterületen kívülről, látva, hogy a bosnyák kapus beadásra számít, és hogy kissé kifelé mozdul a kapujából, a jobb alsó sarkot célozta meg, Dedics azonban visszavetődött, és védett.

  11. perc: Fehér Miklós vezette a labdát a jobb oldalon, majd a 16-os sarkának közeléből, de már a büntetőterületen belülről félmagasan lőtt, Dedics a bal kapufánál szögletre mentett.

  14. perc: Somogyi tálalt pontosan a jobbösszekötő helyén kilépő Fehér Miklóshoz. A csatár átvette a labdát, majd 13 méterről a kapu bal oldalát célozta meg: Dedics ezúttal is bravúrral védett.

  26. perc: Illés szöktette a bal oldalon védője mögé berobbanó Egressyt. Az átadás azonban a kelleténél egy hajszállal hosszabbnak bizonyult, és a kapujából kifutó Dedics az alapvonal közelében felszedte a labdát a magyar csatár elől.

  29. perc: Somogyi, Illés volt a labda útja a magyar ellentámadás során a bosnyák térfél közepén, majd az MTK középpályása kényszerítőzött Fehér Miklóssal. A visszapassz azonban kissé pontatlan volt, Dedics ezúttal is együtt élt a játékkal, s kapujából kimozdulva mellre ölelte a labdát.

  32. perc: Kodro kapott remek átadást a magyar 16-oson belül, a 11-es pontnál. Sarokkal, briliáns mozdulattal játszott vissza a tőle balra érkező Turkovics elé, aki 12 méterről, ballal egyből lőtt. Király nagy bravúrral paskolta szögletre a labdát a jobb alsó sarok elől.

  36. perc: Sebők pöccintett a felezővonalnál Illés elé, aki nagy lendülettel vezette fel a labdát, majd balra, Egressyhez játszott. A Diósgyőr támadója néhány lépés után a 11-es pont vonalából laposan középre adott, ahol az időközben továbbrobogó Illés érkezett - az MTK középpályása azonban 12 méterről, ajtó-ablak helyzetből jobb külsővel, kapásból a bal alsó sarok mellé lőtt.

  39. perc: Topics vitte le a labdát a bal szélen az alapvonal közelébe, majd félmagasan középre adott, Hrutka és Király nem értette meg egymást, és a Németországban légióskodó védő az ötös vonalánál a kivetődő Király elől elrúgta a labdát. Pontosabban nem rúgta el, mert nem találta el jól: a labda tovább perdült a lábfejéről. A földön fekvő kapus mögé érkezett Kodro és az önfeláldozóan bevetődő Szekeres, majd végül egy méterről, a bosnyák csatár testéről csorgott a labda a kapu közepénél a gólvonalon túlra.

  0-1

  52. perc: Sztipánovics gyötörte be a labdát a 16-os jobb oldali sarkától. Középen Tóth Norbert a 11-es ponttól hátrafelé mozogva Szmijanics mellett félfordulatból remekül szöktette a bal oldalon Illést. A középpályás felnézett, és kissé éles szögből, nyolc méterről a jobb felső sarok fölé lőtt.

  54. perc: Tóth Nobert gyujtötte be a lapattanó labdát a balösszekötő helyén, majd 21 méterről lőtt - kevéssel a bal kapufa mellé.

  63. perc: Mujcsin indította a bal oldalon a leshatáron keresztbe mozgó Muratovicsot, aki azonnal megiramodott, lefutott az alapvonal közelébe, majd középre gurított. Sebők jól helyezkedett, ám lábáról az ötös sarkánál Muratovics elé pattant a labda, s a bosnyák csatár balról, hét méterről most már a kaput célozta meg, ám a magyar védő is eszmélt, és lábáról a labda ezúttal már az alapvonalon túlra pattant.

  64. perc: Tóth Norbert forgatta meg a bal oldalon Konjicsot, majd az alapvonal és a 16-os vonalának találkozásától a kapu elé ívelt. A bal kapufával szemben Illés ugrott magasra, és Mujdzsát megelőzve, hét méterről a jobb felő sarok irányába fejelt. Dedics bravúros reflexmozdulattal belekapott a labdába, amely kezéről magasra perdülve a kapu tetején a hálóra hullott.

  65. perc: Sebők átadására Dombi tört be a 16-oson belülre a jobb oldalon, és amikor megtolta a labdát, a kifutó bosnyák kapus elütötte a debreceni játékos lábát. 11-es. A labdának Illés futott neki, és a jobbra vetődő kapus mellett higgadtan a kapu közepébe helyezett.

  1-1

  77. perc: Topics kényszerítőzött Muratoviccsal a magyar térfél közepén, majd nagy lendülettel indult meg a bal oldalon Király kapuja felé. Korsós György igyekezett vele lépést tartani, ám nem érte utol, és Topics végül éles szögből, kilenc méterről az oldalhálóba lőtt.

  79. perc: Pisont bal oldali szögletét követően Hrutka ugrott a legmagasabbra a bosnyák kaputól hét méterre, középen, és alig fejelt a bal alsó sarok mellé.

  81. perc: Pisont vezette fel a labdát a bosnyák térfélen, a bal oldalon, majd 21 méterről kevéssel lőtt a bal kapufa mellé.

  82. perc: Sztipánovics kapott jó indítást a vendégtérfél közepén, kissé balra. Hibics kíséretében a 16-os vonaláig vezette a labdát, ám a lövés pillanatában a bosnyák védő becsúszott, és a labda a vendégjátékos lábát érintve a jobb kapufától mintegy négy méterre hagyta el a játékteret.

  84. perc: Pisont átadását követően Tóth Norbert került lövőhelyzetbe a bal oldalon: az újpestiek labdarúgója 13 méterről célozta meg Dedics kapuját, ám a ballábas lövése nyomán a bosnyák kapus bravúrral védett a jobb felső saroknál.

  89. perc: Király vágta előre hosszan a labdát a bal oldalra, Tóth és Illés összjátékát követően az utóbbi adott élesen a kapu elé a szögletzászló közeléből. A jobb kapufával szemben Kovács Zoltán robbant be, ám Hibics az utolsó pillanatban szögletre mentett a magyar támadó elől.


  A MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

  Az első félidő...

  ...első pillanataiban bebizonyosodott, hogy a bosnyákok félelem nélkül, a magyarok pedig nagy higgadtsággal veszik fel a küzdelmet. Eleinte úgy tunt: a vehemencia a kifizetődőbb, hiszen röviddel a kezdés után a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, mégpedig balról, ígéretes szögből. Ez a szituáció egyszersmind bebizonyította: nem volt szabad lebecsülni a bosnyák csapat erejét, akkor sem, ha a vendégek meghatározónak mondható sztárjaik nélkül álltak fel. A bosnyákok - miközben az agresszívabb támadójátékra helyezték a hangsúlyt - taktikusan húzódtak vissza a saját térfelükre, s olyanféle területszukítéssel próbálkoztak, amit éppenséggel a magyar válogatott alkalmaz előszeretettel - leginkább a letámadások során. A ,,sündisznó-taktika" meglepte a magyar labdarúgókat, s a középpályán, illetve a támadóharmadban egyre többször passzoltak pontatlanul. A bosnyákok az ajándékba kapott vagy megszerzett labdákkal a széleken lendületesen elfutottak, s miután agresszív futballistákról volt szó, hát Sebők, Korsós, Hrutka és Szekeres csak keserves erőfeszítés árán tudta kiszorítani az ellenfél támadóit.

  Az első tíz percben nem volt látványos a játék, de akkor még legalább tempósan futballoztak a két csapat labdarúgói. Sőt... Fehér Miklós két nagy helyzete azt jelezte: a Bicskei-csapatnak lehet inkább keresnivalója ezen a mérkőzésen. Könnyen zavarba hozható volt a bosnyák védelem, igaz, csak akkor, ha a magyar csapat a megszokott támadórendjében rohamozhatott - azaz: a három támadó mögé felzárkózott Illés, illetve a védelmi tengelyből fellépett Hrutka. Érdekes volt, hogy Faruk Hadzsibegics kapitány meglehetősen sablonos felállást ,,engedélyezett" csapatának: a három magyar támadóra csupán két emberfogó ügyelt. Ám miután a beadásokkal gond volt - a magyar támadások során mind a lendületes elfutások, mind a szögletek utáni beívelések célt tévesztettek -, így a pontatlanság miatt nem volt realizálható egyértelmuen a fölény.

  Kicsivel taktikusabb játék jóval több eredménnyel kecsegtethetett volna, csakhogy a magyarok az első félidő első felében ,,partnerek voltak" a céltalanabb stílusú futballhoz. Igencsak jellemző például, hogy Illés Béla - bár őrzői, Turkovics és Mujcsin hagytak neki területet, s nem is szaggatták szét a mezét - alig-alig kapcsolódhatott bele a játékba, hiszen minduntalan átlőtték felette a labdát. Céltalan focizgatás zajlott a pályán: sem stílus, sem ötlet nem volt felfedezhető egyik csapat játékában sem. Pontosabban... A klasszikusnak mondható futballból - alig több mint félóra elteltével - a bosnyákok villantottak fel valamit, akkor, amikor Kodro Turkovics elé sarkallta a labdát...

  Nos, ekkor már érthetetlen volt, hogy szinte görcsösen miért ívelgetéssel kísérleteztek a szélekre kiparancsolt magyar labdarúgók, látva azt, hogy hátul nyilvánvaló légi fölényben voltak a vendégvédők. A magyar csapat dekoncentráltságára mi sem volt jellemzőbb: Illés abszolút ziccert rontott a félidő vége felé. A kihagyott helyzet megbosszulta magát: egy magyar kapu előtti tömegjelenet végén a félidő legjobbja, Kodro lábáról a hálóba került a labda, s ezzel vezetést szerzett Bosznia-Hercegovina.

  A második félidő...

  ...abból a szempontból kezdődött ígéretesen a magyar csapat számára, hogy a bosnyákoknál a második félidőre nem futott ki a mezőny addigi legjobbja, Meho Kodro (persze, ez a meccs elsősorban az erőfelmérés jegyében zajlott, így Faruk Hadzsibegics és Bicskei Bertalan is kísérletezhetett a játékosok becserélésével). A sorozatos váltás azonban cseppet sem volt örömteli, hiszen (elvileg) a magyar válogatottnak már gond nélkül illenék hoznia azt az alapjátékot, amelyet a soron következő Európa-bajnoki selejtezőkön Liechtenstein és Szlovákia ellen eredményben realizálva produkálni kellene.

  A magyar válogatott középpályás játéka - ugyanúgy, ahogyan az első játékrészben - a második félidő elején is rendkívül gyenge volt, ráadásul a szélről belőtt labdával a bosnyák kapu előtt semmit sem kezdhettek a támadók. Az inkább ösztönfutballt produkáló Bosznia-Hercegovina ellen a nemzeti csapat nem tudta higgadtan felépíteni a támadásait. Amúgy a zaklatott stílusú futball mind a mentális, mind taktikai tompultság eredménye lehett. Látszott ugyanis, hogy a válogatott tagjai képtelenek megbirkózni az ,,évad első hazai meccsének" terhével. Bicskei Bertalan pedig ezúttal talán hibázott, amikor mérkőzés közben (főleg a cserékkel) nem alakította át meghatározó módon a csapat taktikáját.

  Sőt, megkockáztatható az a kritika is, hogy a magyar kapitánynak már a szünetben le kellett volna cserélnie az indiszponáltan játszó Somogyit, mint ahogy Korsós Györgyöt is felválthatta volna Fehér Csaba (a győri védőt szinte minden alkalommal megbolondította a bal szélen elviharzó Topics). Ám legyünk ugyanakkor kritikusak abban a tekintetben is, hogy Dombi beállítása viszont jó húzás volt, hiszen a debreceni szélső a maga lendületességével csak kiharcolt egy büntetőt, amelyet Illés (két kihagyott helyzet után) higgadtan értékesített.

  Az egyenlítő góltól függetlenül, kétségtelen tény volt: futásmennyiségben alig teljesítettek többet a magyar játékosok, mint ami az elvárható minimum, sőt, a magyar csapat azon túl, hogy nem produkált jó játékot, ezúttal koncentrálni sem tudott...

  Az alacsony színvonalú mérkőzésen a magyarok belementek abba - és erre nincs jobb szó -, amit szerdán este a kemény futballt kedvelő bosnyákok erőltettek. Az erőteljes játék egyértelmuen Hadzsibegics kapitány csapatára jellemző - no, persze, hiszen szinte tökéletes fizikumú játékosok alakották az ellenfél gárdáját -, nem pedig a magyar nemzeti csapatra.

  Szóval, a soron következő Európa-bajnoki selejtezők előtt ez a játék igencsak kevésnek tunik (függetlenül attól, hogy az első tétmeccsen az ellenfél Liechtenstein válogatottja lesz), főleg a tekintetben, hogy a bosnyákok elleni találkozó, kimondva, kimondtalanul már a szlovákok elleni, március 31-ei, idegenbeli találkozó főpróbája volt.

  Hát, nem sikerült valami jól a főpróba...

  Ám, ahogy azt ilyenkor mondani szokás: talán majd az előadás jobb lesz.

  Ingvarsson játékvezető hibátlanul vezette a gyakorta nem túl barátságos mérkőzést. A svéd bíró a kellő pillanatban, s a kellő szigorral lépett fel a szabálytalankodó játékosokkal szemben.


  KAPITÁNYI NYILATKOZATOK

  BICSKEI BERTALAN: - Sajnos, az első félidőben nem futballoztunk jól, nem voltak elég motiváltak a játékosok. Ebből a szempontból csak kilencvenöt százalékos teljesítményt nyújtottak, és nekünk az öt százalék kihagyás is sok. A második félidőben már elégedett voltam a csapat hozzáállásával, de a helyzeteink kimaradtak. Úgy gondolom, ezen a téren kell a legtöbbet javulnunk a Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Dedics, a bosnyák kapus jól védett, de úgy vélem, mi hoztuk fel, mi tettük naggyá.

  FARUK HADZSIBEGICS: - Úgy gondolom, nagyszeru mérkőzést játszottunk a magyar válogatottal, megfelelő partnerek voltunk. Mindkét csapat számára fontos volt a meccs, hiszen mi is és a magyarok is Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre készülünk. Ezen a találkozón az is bebizonyosodott, hogy nyugodtan lehet építeni a fiatalokra, hiszen a magyar csapatban és az enyémben is számos fiatal szerepelt. Az első féldőben a bosnyák, a másodikban a magyar válogatott volt a jobb. Úgy gondolom, a mérkőzés mindkét csapat számára jól szolgálta a felkészülést.


  forrás:
  http://web.archive.org/web/20020422022718/www.borsodiliga.hu/valogatott/hun_bos.htm
   
 6. avatar: fgymat
  2009.05.25, 20:22 (szerk.: 2017.02.24, 13:32)
  Az utóbbi években rendszeresen kerültünk össze olyan válogatottakkal, akikkel addig nem találkoztunk, nem találkozhattunk. Most is egy ilyen mérkőzésre került sor, az Európa-bajnoki selejtezők folytatása előtt. Az előző évet jó játékkal zárta a magyar csapat az ellenfelet figyelembe véve reméltük, hogy ezt az évet jól fogja kezdeni.

  A reményeink nem váltak valóra. Pedig az első félidőben sokkal több helyzetünk alakult ki. De az elképzelés nélkül erőltetett beívelgetések, a jobban fejelő vendégvédőkkel szemben nem hozhattak eredményt. Sőt, a kevés bosnyák támadás egyike után hatalmas kavarodás alakult ki a mi kapunk előtt és végül sikerült a hálónkba kotorni a labdát.
  A második játékrészben semmi változás nem volt az elsőhöz képest. Talán a bosnyák csapat, a cserék következtében egy árnyalattal kevesebbet mutatott, de mi továbbra is csak a magas beíveléseket erőltettük. Viszont egy csere legalább meghozta számúnkra a gólszerzést. Hiszen a 16-osra betörő Dombi buktatásáért ítélt a játékvezető 11-est és így sikerült egyenlítenünk.

  Keserves döntetlen volt ez játékosoknak és nézőknek egyaránt. Rendkívül gyenge, nagyon kevés mozgásos mérkőzést láthattunk. A jó játék elmaradt, a helyzetkihasználás rosszabb már nem is lehetett volna és futni is csak annyit futottak játékosaink, amennyit mindenképpen kellett. A vendégek pedig nagyon határozottan, mondhatni erőszakosan és keményen játszottak. A mieink ebben és nem a labdarúgásban akarták túlszárnyalni őket.

  forrás:
  mafoci