magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Ferencvárosi TC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.12.28, 15:12
    Diósgyőr, 1998. május 23., szombat (MTI) - A labdarúgó NB I. 32. fordulójában:

    Diósgyőri FC - Ferencváros 0-2 (0-1)
    Diósgyőr, 23 000 néző, V: Piller

    gólszerző: Vincze O. (32.), Nicsenko (62.)
    sárga lap: Volár (29.), Téger (65.), illetve Albert (27.), Schultz (80.)
    csere: Farkas J. helyett Turóczi (a szünetben), Buzás helyett Domokos (71.), Kákóczki helyett Lipták (81.), illetve Albert helyett Simon (83.)
    jók: Volár, Kiser, illetve Hajdu, Dragóner, Szűcs, Horváth, Vincze O.

    Diósgyőr:
    Nota - Téger - Volár, Kiser, Kovács - Ternován, Farkas J., Buzás, Kákóczki - Jakab, Kulcsár

    Ferencváros:
    Hajdú - Dragóner - Szűcs, Lipcsei, Nagy N. - Zavadszky, Schultz, Albert, Vincze O. - Horváth, Nicsenko

    A 8. percben Ternován lódult meg a jobb oldalon, pontosan adott középre, de Kulcsár a kaputól 8 m-re rosszul találta el a labdát, és a bal sarok mellé lőtt. Lagymatag játék folyt a pályán, a csapatok láthatóan tartottak egymástól. A 13. percben Vincze 20 m-ről leadott szabadrúgása a léc fölött zúgott el. Két perccel később Kákóczki csapta be Zavadszkyt, beadott, Jakab mellel levette a labdát, majd a kapu fölé ollózott. A 19. percben Schultz 18 m-es lövése foglalkoztatta Notát. A 32. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. A vendégek szabadrúgáshoz jutottak a diósgyőri kaputól mintegy 30 m-re. Lipcsei Vincze O. elé gurított, aki félmagas lövést zúdított kapura. Nota elkésett a vetődéssel, így a labda akadálytalanul surrant be a bal sarokba (0-1). A félidő hajrájában Nagy N. lövése csúszott el a bal sarok mellett, a másik oldalon pedig Kulcsár lövésébe léptek bele a védők. Mind a két csapat derekasan küzdött, ám a kapuk meglehetősen ritkán kerültek veszélybe.

    A szünet után Kulcsár szinte azonnal egyenlíthetett volna, de közelről leadott lövését Hajdu megfogta. A 62. percben a vendégek másodszor is gólt értek el. Horváth F. 10 m-es lövése kijött Notáról, Nicsenko pedig 6 m-ről az üres kapuba helyezett (0-2). Ezt követően lüktetett a játék a két 16-os között, a kapuk azonban ritkán kerültek veszélybe. A 73. percben Kovács laposan leadott erős lövése nyomán a bal sarok mellett zúgott el a labda.

    Küzdelmes találkozót vívtak a csapatok. Mindvégig a Ferencváros szabta meg a játék menetét, a diósgyőriek láthatóan tisztelték ellenfelüket. Az óriási kapushibából esett gól megfogta a hazaiakat. A szünet után a DFC mindent egy lapra tett fel, mezőnyfölényt harcolt ki, de lehetőségeit kihasználatlanul hagyta, míg a másik oldalon a Ferencváros nem tévesztett. A látottak alapján reális a zöld-fehérek győzelme.