magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.03.26, 20:03
  Budapest,1998. május 17., vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. fordulójában:

  Ferencváros - Újpesti TE 1-1 (0-1)
  Üllői út, 17 577 néző, V: Vágner

  gólszerzők: Szűcs (74.), illetve Sebők (21. - 11-esből)
  sárga lap: Vincze O. (73.), illetve Herczeg (18.), Kopunovics (87.)
  piros lap: Miriuta (46.), Vámosi (90.), illetve Monye (46.), Tamási (90.)
  cserék: Nicsenko helyett Zavadszky (66.), Schultz helyett Albert (71.), illetve Szlezák helyett Kiskapusi (11.), Korsós helyett Kopunovics (84.)
  jók: Lipcsei, Szűcs, Schultz, Vince O., illetve Bíró, Fehér, Sebők

  FTC:
  Hajdu - Dragoner - Nagy N., Vámosi - Schultz, Szűcs, Miriuta, Lipcsei, Vincze O. - Nicsenko, Horváth F.

  MTK:
  Bíró - Sebők - Tamási, Fehér - Jenei, Kozma, Monye, Tóth N., Szlezák - Herczeg, Korsós

  Az utcai tumultuózus jeleneteket sportszerű percek követték a stadionban. A KEK-győztes vízilabdásokat ünnepelte a ferencvárosi szurkolótábor az esőben. A stadion a kezdő sípjelre zöld, lila, fehér színekbe borult.

  Lendületesen, támadó szellemben játszottak a csapatok az első perctől, de mindkét oldalon jól megszervezték a védekezést is, így nem kerültek veszélybe a kapuk. A 21. percben a kirobbanó Korsóst taszigálta, lökdöste Vámosi a hazaiak 16-osán belül. Vágner játékvezető büntetőt ítélt, amit Sebők biztosan értékesített (0-1).

  A hazai csapat soraiban kisebb zavart okozott a bekapott gól, így az újpestiek előnyük birtokában ügyesen tartották a labdát. Ellaposodott a játék a szünni nem akaró esőben. A 39. percben Lipcsei hatalmas lövését védte Bíró, majd a 44. percben Horváth F. leshelyzetből talált a kapuba. Az első játékrészt Miriuta hatalmas kapufája zárta.

  A szünetet követően nem jött ki a pályára Miriuta és Monye, hiszen az első félidő után, levonuláskor összeakaszkodtak, amiért mindkettőjüket kiállította a játékvezető. Téves játékvezető ítéletek borzolták az idegeket, a stadionban újra pattanásig feszült helyzet alakult ki. Miután lassan megnyugodtak a kedélyek, nagy fölénybe került a Ferencváros, az ÚTE 9 emberrel védekezett. A 63. percben Schultz löhetett jobbról, 8 méterről, tiszta helyzetből, Bíró azonban lábbal védett.

  A 74. percben tombolt a stadion: Lipcsei lépett ki a lila-fehér védők közül, 8 méteres lövését Bíró még védte, a labda azonban Szűcs elé pattant, aki 10 méterről, középről a kapuba lőtt (1-1). A hazaiak közönségük biztatása mellett óriási erőfeszítéseket tettek a győztes gólért - sikertelenül.

  Szikrázó csatát hozott az évad mérkőzése, a pályán és azon kívül is. Míg a játékosok a négy kiállított kivételével minden dicséretett megérdemelnek a pályán nyújtottakért, addig a szurkolók finoman is szólva elmarasztalhatóak a találkozó előtti incidensekért. A Ferencváros a második félidei játékával közelebb állt a győzelemhez. A bajnokság listavezetője, az ÚTE a döntetlennel megőrizte 5 pontos előnyét a Ferencváros előtt.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.25, 20:18 (szerk.: 2017.06.25, 20:19)
  Az első interneten közvetített magyar bajnoki lenne? Megvalósult egyáltalán?
  kép
  Nemzeti Sport, 1998. május 6.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2016.12.13, 15:15
  A mérkõzés elõtt és után komoly összecsapások voltak a fradisták és a rendõrök között, akik az újpestiektõl akarták távoltartani a zöldeket...

  kép
  kép
  kép
  kép
  https://web.archive.org/web/20010811152941/http://www.fortunecity.com/wembley/goodison/169/9798ftcute.htm
   
 4. avatar: magyarfutball.hu