magyarfutball.hu

MTK FC - Ferencvárosi TC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.16, 13:22
    1997. november 19., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 16. forduló:

    MTK FC - Ferencváros 2-2 (2-1)
    Hungária körút, 5000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Illés (11.), Orosz (44.), illetve Horváth F. (32., 90.)
    sárga lap: Illés (30.), Halmai (70.), Lőrincz (75.), illetve Jagodics (14.), Szűcs (53.), Dragóner (68.)
    csere: Orosz helyett Csertői (66.), Illés helyett Zimmermann (75.), illetve Milovanovic helyett Nicsenko (a szünetben), Jagodics helyett Zavadszky (54.), Páling helyett Vámosi (73.)
    jók: Szekeres, Molnár, Illés, illetve Hajdu, Horváth

    Kezdőcsapatok:

    MTK:
    Babos - Lőrincz - Molnár, Kuttor, Szekeres - Farkasházy, Halmai, Illés, Madar - Kenesei, Orosz

    Ferencváros:
    Hajdu - Dragóner - Páling, Hrutka, Lipcsei - Jagodics, Szűcs, Albert, Vincze, Milovanovic - Horváth F.

    A stadionon kívül és belül is igencsak megerősített rendőri-biztonsági egységek fogadták a szurkolókat a Hungária köruti örökrangadón, ahol is 173. bajnoki összecsapását vívta az MTK a Ferencvárossal.

    A vendéglátók kezdtek felettébb erőteljesen, előbb Lőrincz szabadrúgását követően Kenesei, majd Madar vetette alá "tűzpróbának" a régi-új kapust, Hajdut, azután - még az első tíz percen belül - Kuttor közeli kísérleténél kellett a ferencvárosi kapusnak hárítania. A 11. percben azonban már ő is verve volt. Halmai - Kenesei volt a labda útja, utóbbi emelése után Illés berobogott a 11-es pont magasságáig és biztos lábbal gurított a bal alsó sarokba (1-0). Az első negyedóra lepergését követően kijött szorult helyzetéből a Ferencváros, bár próbálkozásaiból hiányzott a meggyőző erő. Annál inkább tűnt hatékonynak a kék-fehér gárda. A bajnoki címvédő akciói rendre gólveszélyesek voltak, a 25. percben például Orosz 12 m-ről leadott kapáslövése centiméterekkel suhant el a léc fölött. A 27. percben is inkább Babos bizonytalankodása okozott izgalmakat, semmint a ferencvárosiak támadása. Albert félpályás szólója viszont elsőosztályú volt. A szlalom vége azonban nem sikerült, kirúgás lett a dologból.

    Aztán a 32. percben eléggé váratlanul egyenlített a vendégegyüttes. Jagodics lövésszerű kísérletébe a 16-oson belül álldogáló Horváth F. belekaszált, s a labda a kapuban kötött ki (1-1). Feljött a Ferencváros, kiegyenlítettebb lett a játék. Amikor már mindenki a szünetet várta, megint a hazaiak jutottak vezetéshez. Molnár vezette fel hosszan a labdát, szöktette Oroszt, aki higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba (2-1).

    Fordulás után nem sokkal Illés és Kenesei vezették rá a labdát Dragónerre, a túlerő mégsem győzött, mert Illés 7 m-ről a kapu mögé emelt. A másik oldalon tumultuózus jelenetsor végén Babos védett, válasz gyanánt a zöld-fehérek kapujánál Madar hibázott, miután 8 m-ről nem a hálóba, hanem a felső kapufa fölé küldte a labdát. Hasonló koreográfia alapján az MTK büntetőterületén belül Vincze lőtte nagy erővel, de rossz helyre a játékszert. Ugyanígy tett Lipcsei szabadrúgásból, majd a csereként beállt Zavadszky a 60. percben futtából, ám az irányzék ha nem is sokkal, de ismét csak hibádzott.

    A 77. percben egyenlíthetett volna a IX. kerületi csapat, ekkor Albert az oldalvonal mellől ívelt be szabadrúgást, Dragóner 13 m-ről okosan a földre fejelte a labdát, de Babos résen volt, s lefülelte azt. Beszorult a hazai együttes, ám úgy tűnt, így is nyerni fog. Másképpen történt. A 90. percben járt az óramutató, amikor Hrutka fejesét fogta ugyan Babos, de fektében nem birtokolta teljesen, s a szemfüles Horváth F. a hálóba kotorta a labdát (2-2).

    Jóllehet a hazaiak a 66., a vendégek pedig a 69. győzelmüket várták, az egymás elleni örökrangadók sorában mostani 173. mérkőzés azonban döntetlenre végződött, a históriánál maradva 40. alkalommal.