magyarfutball.hu

Csepel-Kordax - Debreceni Vasutas SC 1 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.26, 16:20
    1994. június 4. szombat (MTI)

    Csepel-Kordax - Debreceni VSC 1:3 (0:1)

    Csepel, 1 000 néző, V: Stamler
    gólszerzők: Pena (80.), illetve Dombi (36., 62.), Sándor T. (91. - 11-esből)
    sárga lap: Balogh I. (23.), Puskas (53.), Váczi (77.), illetve Szathmári (70.)
    piros lap: Váczi (90.)
    jók: Puskas, illetve Gojan, Pető, Sándor T., Dombi (a mezőny legjobbja)

    Csepel-Kordax:
    Hajdu - Váczi, Bereczki, Szabó A. (Patkós, 57.) - Tyukodi (Süveges, 67.) , Puskas, Ács, Mikler, Szekeres - Balogh I., Pena

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Gojan - Földvári, Pető, Sándor Cs. - Sándor T., Kondás, Buliga, Szathmári (Tóth A., 90.) - Dombi, Ilea

    Már a kezdés előtt nyílvánvaló volt, ezen a találkozón a tét nem nyomhatja agyon a játékot. Egyik csapat sem lesz osztályozós, egyik sem indulhat nemzetközi kupában, a vendég debreceniek legfeljebb azért igyekezhettek, mert győzelmük esetén megelőzhették a házigazda csepelieket.

    Puskas közeli lövését hárította a 7. percben Horváth Béla, majd a szokásos csepeli forgatókönyvnek megfelelően tömény unalom telepedett a pályára. Ez csaknem félóráig tartott, amikor Gojan szerelte a saját 16-osánál Szekerest, Sándor Tamáshoz passzolt, aki a kezdő körből kitűnő labdát tálalt a jobb szélen egyedül robogó Dombi elé, ő kapura vezette, majd 8 méterről Hajdu feje fölé, a hálóba bombázott (0:1).

    A Csepel nagyobb sebességre kapcsolt, két perccel a szünet előtt Tyukodi verekedte be magát a debreceni büntetőterületre, de bal lábas lövése csak a kapu melletti reklámtáblát találta telibe. Az utolsó pillanatokban Dombi ezúttal Szathmáritól kapott hasonló indítást, mint a gól előtt, az alapvonalig vezette, de beadását Hajdú kiöklözte.

    Vendéghelyzettel indult a második játékrész is, Dombi a jobbösszekötő helyéről tíz méterről lőtt, Hajdú bravúrral tolta arrébb a labdát. A csepeliek alighanem komoly fejmosást kaptak mesterüktől a szünetben, mert aktívabbak lettek a második 45 percre. Puskas adott munkát Horváth Bélának, de a debreceni kapus jól avatkozott közbe. Továbbra is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, mégis a Debrecen lőtt újabb gólt. Most Buliga átadásával ugrott meg Dombi, fejjel maga elé tette a labdát, majd az ötöshöz érve Hajdú felett a jobb sarokba lőtt (0:2). A 69. percben Sándor Tamás forgatta meg Ácsot, egyedül vezethette Hajdúra a labdát, de hosszan szöktette magát, ám a csepeli kapus menteni tudott. A vasutasok betömörültek kapujuk elé, s ez megbosszulta magát. Tíz perccel a vége előtt Patkóstól kapott labdát középen Balogh István, visszajátszotta a 16-osnál érkező Penának, aki néhány lépés után ballal a jobb alsó sarokba helyezett (1:2).

    Dombi átadásával Sándor Tamás már a kapus mellett is elhúzta a labdát, de végül elügyetlenkedte a helyzetet. Az utolsó percben megismétlődött ugyanez a jelenet azzal a különbséggel, hogy Hajdú ezúttal elhúzta Sándor Tamás lábát, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Ezt a sértett, Sándor Tamás végezte el, és laposan a bal alsó sarokba helyezett. Hajdú jó irányba mozdult, de nem tudta hárítani a lövést (1:3).

    Időközben a kilencedik sárga lapját begyűjtött Váczi kiállította magát, szövegelésért indulhatott a többieknél előbb zuhanyozni.

    Tömören kifejezve azért nyert a Debrecen, mert a két csapat közül Garamvölgyi Lajos tanítványai játszották a futballt. A Csepel ezen a délutánon csak erőlködött, de a szín mindvégig hiányzott a hazaiak játékából. A Debrecen akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.