magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Rába Vasas ETO 1 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.12.09, 19:20
    1989. november 8. szerda (tud)

    DVSC - Rába ETO 1:1 (1:1)

    Debrecen, 5000 néző, v: Győri
    gólszerzők: Nagy L. (22. p.), illetve Urbányi (43.)
    jók: Balogh, Nagy L., Plókai, Dan, illetve Turbék, Urbányi, Somogyi, Mörtel

    DVSC:
    Horváth B. - Balogh, Nagy L., Plókai, Szücs - Moldván, Sándor, Ulveczki (Adorján 84.), Dan - Rostás, Csiszár (Tóth 65.)

    Rába ETO:
    Boros - Turbék, Hlagyvik, Pecsics, Urbányi - Bordás, Udvardi (Bücs a szünetben), Somogyi - Sullivan (Handel 74.), Mörtel, Hajszán

    Már a labda inditásától kezdve óriási iramban szinte nekirontott a Rába a hazai csapatnak, különösen a középpályán játszottak jól a győriek. Ezt nagyon sokszor igen kemény belemenések is kisérték. A 12. percben Csiszárt Somogyi letalpalta - öt percig ápolták a debreceni csatárt. A DVSC visszafogottan és ,,visszavonultan,, játszott, hazai pályán is átengedte a terepet a vendégeknek. Csak ritkán, de akkor gólveszélyesen kerültek a győri kapu elé a hajdúságiak. A 22. percben Rostás a jobboldalról szögletet ivelt be, s az előrehuzódó Nagy L. 5 m-ről a bal alsó sarokba bólintotta a labdát (1:0). Ezt követően a győriek két csatára, Hajszán és Sullivan hibázott kecsegtető helyzetben. A 43. percben egy jobboldalról elrugott szabadrugásba előbb egy debreceni védő, majd Urbányi is beleért, és az ,,eredeti lövésre,, jobboldalra vetődő Horváth tehetetlen volt. Már csak lábfejével tudott hozzáérni a labdához, amely onnan a hálóba pattant (1:1).

    A második félidőben továbbra is a Győr kezdeményezett többet a mezőnyben, de a DVSC-nek Csiszár és Rostás révén volt gólhelyzete. A vaktában előrevágott labdákat a debreceni védők könnyen háritották. A 81. percben Ulveczkit le kellett hozni a pályáról, mert egy előrevágott labdánál több győri játékossal ütközött és megsérült.

    A veszélyes helyzetben lévő Rába óriási iramban kezdett, és fölénybe került az első félidőben. A második játékrészben már kiegyenlitett volt a mérkőzés képe, az eredmény igy igazságos.

    MTI