magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Debreceni Vasutas SC 2 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:30 (szerk.: 2022.04.15, 14:53)
    Csaknem üres lelátók előtt végezték el a kezdőrúgást az újpestiek, s rögtön az első pillanatoktól igyekeztek kapujuk elé szegezni a debrecenieket. Ez a letámadásos taktika bejött a hazaiaknak, hiszen Rubold fejese révén már a 10. percben a DVSC hálójába került a labda (1:0). A vendégeket ez a találat nem késztette bátrabb kezdeményezésekre, s továbbra is térfelükön járatgatták a labdát a lila-fehérek. Igaz, szórványos ellenakciókkal megpróbálkozott a Debrecen, de ez eredménytelen maradt. A legnagyobb gólszerzési lehetőség Márton előtt adódott a 32. percben, a lövést azonban biztosan fogta Brockhauser. A félidő hátralévő részében növelhette volna előnyét az Újpest, a befejezések azonban nem sikerültek.

    Fordulás után nem sokat kellett várni az első hazai megmozdulásra, Mező és csapattársai szerencséjére viszont Zsivótzky lövése a lécet találta el. Ezután szeretett volna javítani a DVSC, s mivel a hazai védők néha ügyetlenkedtek, akár esélyük is lehetett volna az egyenlítésre. A nagyobb helyzeteket ennek ellenére az újpestiek dolgozták ki, a lehetőségeket főleg Bácsi puskázta el.
    Támadott a DVSC, aztán mégis Zsivótzky növelte a lilák előnyét a 84. percben: nagy szóló után védhetetlen bombát küldött Mező kapujába (2:0).

    Az összecsapás a várakozásokat igazolta, s a tabellán nem véletlen a két együttes közötti hatalmas különbség. Az újpestiek, bár a második játékrészben ,,leeresztettek,,, megérdemelten tartották otthon a 3 pontot.

    mti