magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 0 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.01, 10:54
    Én 14voltam akkoriban, tisztán emlékszem. Apámmal voltunk kint. A tábor fent ült a Keleti pályaudvari oldalon. Ahogy kijött Ebedli, árulózták.

    A gól előtt Ebedli akkora sprintet vágott le egy rossz labdára, mint apám szerint a Fradiban soha. Berúgta, és kiszaladt a futókörre a tábor elé. Majd felmutatott. Hogy a hüvelyk ujja milyen irányban volt nem láttam, de a mind két keze magasban. Ez nem a párttitkárnak szólt, hanem a tábornak.

    Magyarázhatja Ebedli, ahogy akarja, mentegetheti magát, hogy mi vezette erre, de a tábornak mutatott be. És arra is emlékszem, hogy apám mesélte, már többször el akart menni az Újpestbe évekkel előtte, le is nyilatkozta.

    A táborban voltam. Szó szerint így volt, Ebedli a tábor előtt mutogatott. Egy biztos: nem a kispadnak, az a háta mögött volt.

    Szintén ott voltam. Valóban a tábornak mutatott valamit, de nem azt, hogy kapjátok be, hanem inkább a " na ugye" volt a mozdulataiban.

    A másikat a szintén elzavart Kerekes rúgta.

    Anélkül hogy visszaolvasnék ez egy történelmi kettős rangadó második meccsén FTC - ute 0-2 volt, gsz: Ebedil, Kerekes voltak. Azok a fradisták, akik előző idényben szerződtek át a lilákhoz és előtte nem hogy nem rúgtak gólt senkinek, hanem még nem is voltak standard kezdők. Legalább is, Kerekes nem. Az első Fradi elleni meccsükön viszont beköszöntek. Ebedli kijött a tábor elé és egy "thumbs down"-t mutatott felénk

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9018131&na_order=
     
  2. avatar: heimo
    2015.10.10, 20:06 (szerk.: 2016.04.28, 11:23)
    Ebedli-gól, kihagyott büntető - A Ferencvárostól eltanácsolt játékosok góljaival az Ú.Dózsa a rangadón.

    Népstadion, 30 000 néző, v.: Büki.

    Gólok: Ebedli, Kerekes.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kardos, Sarlós, Szabó — Ebedli, Steidl, Kovács E. (Végh, 73. p.). — Kiss, Törőcsik, Kerekes.

    Ferencváros: Zsiborás — Szántó, Rab, Jancsika, Keller — Takács, Rubold, Pogány — Kvaszta, Répási, Zsivótzky (Kovács.46. p.).

    Jó iramú, változatos küzdelmet vívott a két csapat, és a gyors újpesti gól (Ebedli szemfülességét dicséri) híven tükrözte az első negyedóra lila-fehér fölényét. A 2 pont sorsa mégis csak a 64. percben dőlt el, amikor az egyenlítésért mindent kockáztató zöld-fehérek a kapufát találták el, a labda végiggurult a gólvonalon és a másik lécről visszapattant a mezőnybe. Az ellentámadásból pedig Dózsa-gól született: Kerekes ballal, fordulásból, mintegy 14 méterről felsősarkos bombát zúdított Zsiborás hálójába (2—0).

    Igaz, hogy a zöld-fehéreknek kínálkozott szépítési lehetősége, de egy vitatható 11-est Szántó rosszul helyezett, és a jó érzékkel vetődő Szendrei hárította a büntetőt. Ezzel végérvényesen megpecsételődött a Ferencváros sorsa, a Dózsa megérdemelt győzelmet aratott. A fiaskószéria, az újabb vereség után egyre erősebbek azok a vélemények, hogy változtatni kellene az FTC szakvezetésében... A jól értesültek máris az elmúlt évtizedek legnagyobb Üllői úti sztárját emlegetik lehetséges vezető edzőként.

    Jók: Kardos, Ebedli, Kozma, Kovács E., illetve Jancsika, Rab, Rubold

    Népszava 1984. október 28.

    hmgy