magyarfutball.hu

Magyarország - Svájc 3 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
587. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Prokop Adolf (NDK)
nézőszámok :
 1. football.ch: 8.000
 2. Népsport: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Zsorzsinju
  2017.04.04, 20:05 (szerk.: 2017.04.04, 21:08)
  Nem Péter jött le a szünetben, hanem Hannich.
  https://www.magyarfutball.hu/hu/video/8543
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.28, 13:38 (szerk.: 2017.04.04, 21:09)
  Utoljára három éve találkoztunk a svájci csapattal és akkor legyőztük (3-0) őket. Különben is jó volt a mérlegünk a "helvét" válogatott ellen, hiszen 1940 óta nem kaptunk ki ellenük, pedig játszottunk 16 mérkőzést. Sőt 15 alkalommal mi bizonyultunk jobbnak és csak egy döntetlen akadt.

  A fentiekkel a vendégek is tisztában lehettek, mert a mérkőzés kezdete után azonnal látszott, hogy a döntetlen megszerzésére játszanak. Szinte csak a saját térfelük feléig jöttek előre. Minden erejüket a védekezésre összpontosították, betömörültek és igyekeztek a támadásainkat elfojtani. Óriási fölényben játszottunk, szinte felborult a pálya, de mindhiába, nem boldogultunk a "svájci retesszel". A második félidő közepén azonban beállt Esterházy és öt perc alatt megtalálta a kulcsot a "retesz"-hez. A mérkőzés végén azután még egyszer betalált a kapuba és az összeroppant védelem nem tudta megakadályozni, hogy harmadszor is megremegjen a háló.

  Magabiztos siker! Ekkor már körvonalazódott a későbbi sikereket elért válogatott gerince. Itt volt az ideje, hogy megállapítsuk (elismerjük?) kilenc hónappal ezelőtt egy Görögországban játszott mérkőzés után igaza volt a szövetségi kapitánynak, amikor kedvező jeleket látott a válogatott csapatnál megjelenni. Ennek a mérkőzésnek és az előzőeknek az eredményeit látva már mi is bizakodni kezdtünk, hogy valami tényleg elkezdődött.

  Bizony itt volt az ideje egy ütőképes válogatott kialakulásának, hiszen egészen közel voltak már a világbajnoki selejtezők.

  forrás:
  mafoci