magyarfutball.hu

IFK Göteborg - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 20:24 (szerk.: 2016.11.13, 20:25)
    Göteborg—Ú. Dózsa 1-1 (0-1)

    Göteborg: Wernersson — R. Svensson, G. Hysen, K. Karlsson, Fredriksson — T. Holmgren, G. Ströndberg, C. Karlsson, Schiller — Corneliusson, H. Sandberg.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács J., Kardos, Tóth J . — Árky, Szebegyinszky, Nagy — Kiss, Törőcsik (Balogh 82. p.), Kisznyér.

    Jv.: Peschel (NDK).

    A várakozásnak megfelelően a svédek lendültek támadásba, de az első percek még az ismerkedés jegyében zajlottak le. Az újpestiek első jelentős támadását a 12. percben Nagy vezette, megugrott a védők között, két lila-fehér csatár is várta a labdát, de Nagy nem adta le, és végül elrontotta a helyzetet. Sandberg és Fredriksson lövése tévesztett célt, miközben az újpestiek arra törekedtek, hogy lassítsák az északiak támadásait. C. Karlsson lőtt mellé, aztán a 23. percben az ő lövését Szendrei védte. A Dózsa kapusa többször is ügyesen avatkozott közbe, akadt is dolga. Nem volt elég átütőerő Törőcsikék kísérletezéseiben, igaz, fő igyekezetük az volt, hogy megerősített védelemmel akadályozzák meg a svéd gólszerzést. A félidő utolsó negyedórájában is a hazai csapat kezében volt az irányítás, a fiatal Corneliusson kétszer is helyzetbe került, de ezt nem tudta kihasználni. Az első félidőben az Ú. Dózsa Kovács góljával jutott vezetéshez.

    Szendrei főszereplésével kezdődött a második félidő, egymás után több nehéz helyzetben kellett képességeit bizonyítania. Az 53. percben Ströndberget szerelték; a nézők 11-est reklamáltak, de a játékvezető nem látott okot a büntető megítélésére. A túlsó oldalon Nagy kísérletezett. Egy-két kemény összecsapás is adódott, Herédi, aki az első félidőben sárga lapos figyelmeztetést kapott, az újabb intelmet megúszta. A 66. percben a svéd erőfeszítések eredményt hoztak. A veszélyes Ströndberg 12 méterről talált a hálóba (1:1). A hajrában a svédek fokozták az iramot, újabb rohamokat vezettek, Szendreinek újra bravúrosan kellett hárítania. A hazaiak kapuja előtt ismét Nagy László kísérletezett. A 82 percben cserélt a magyar csapat: Temesvári edző Törőcsik helyett Baloghot küldte pályára.


    Népszabadság, 1982. szeptember 16.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu