magyarfutball.hu

Luxemburg - Magyarország 2 : 4 15:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európabajnokság 1976, selejtező
488. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Luxembourg, Stade Municipal
játékvezető : Pétursson Magnús (Izland)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 3.000
  2. cantab.net: 3.326

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.01, 20:56
    kép
    Népsport, 1974. október 14.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.18, 16:34 (szerk.: 2017.10.28, 17:25)
    Bozsik helyettese Moór
    Az MLSZ intéző bizottsága csütörtök délutáni ülésén Bozsik József szövetségi kapitány átmeneti helyetteseként — fel- gyógyulásáig — a válogatott csapatokkal kapcsolatos teendők ellátásával Moór Ede szövetségi edzőt bízta meg. Akárcsak Becsben, most is Várhidi Pál, az újpesti Dózsa vezető edzője segíti a felkészülést.

    Moór Ede, a válogatott csapat szakvezetője új megbízatásával kapcsolatban ezt mondta:
    — Nagy megtisztelés számomra, hogy a beteg Bozsik József szövetségi kapitányt ideiglenes jelleggel helyettesíthetem. Persze, egyben gond is, hiszen cselekvésre nem sok idő maradt. Luxemburgot a hónap végén Wales követi, s mindkét mérkőzésnek nagy a tétje: EB-találkozók! Minden tőlem telhetőt megteszek, s nagyon remélem. e két fontos mérkőzésen megteszi a magáét a magyar válogatott is. A csapatokat az új helyzetnek megfelelően, Bozsikkal való megbeszélés után jelöltem ki.
    Két újonc a kezdő tizenegyben

    Az A-csapat a következő összeállításban kezd Luxemburgban:
    Mészáros — Török, Harsányt, Horváth, Kántor — Fazekas, Bálint, Tóth A. — Pénzes, Kiss T., Nagy L. Tartalék: Kovács L. (Videoton), Nagy III, Póczik és Fekete. Pénz.s és Kiss Tibor vasárnap először ölti magára a nagyválogatott mezét.

    Az együttes csapatvezetője Ádám József, az MLSZ elnökségi tagja. Technikai vezető: Száger György. Moór Ede szakvezető, Várhidi Pál edző, dr. Botár Zoltán sportorvos és Vinkovits Lajos gyúró utazik még Luxemburgba.

    Népsport, 1974. október 11.
     
  3. avatar: Longinus
    2016.11.23, 09:15
    képképKépek: ftcbk/Képes Sport
     
  4. avatar: fgymat
    2009.02.12, 21:40 (szerk.: 2017.10.28, 17:20)
    Eddig kétszer találkoztunk a luxemburgi csapattal. Mindkétszer nyertünk, a gólkülönbség pedig 13-2. Igaz, a második mérkőzésnek is van már majdnem pontosan huszonnyolc éve.

    Talán kicsit álmosan kezdett játszani a válogatott, talán a bemelegítés volt kevés, vagy még csak kiismerni szándékoztak az ellenfelet a mieink. Ki tudja. A tény, hogy még negyed óra sem telt el, de már egy góllal a hazaiak vezettek. Ettől gyorsan "felébredt" csapatunk és játszani kezdtünk. Rövid idő múlva egyenlítettünk és nem kellett sokat várni a vezető gólunkra sem. A félidő hátra lévő részében is fölényben játszottunk. A hazaiak viszont nem hagyták annyiban a dolgot. Rendkívül lelkesen küzdöttek és az utolsó percekben Braun a 16-oson belülre került és Horváth csak fellökni tudta. A megítélt büntetőt értékesítették és a szünetre a számukra rendkívül hízelgő döntetlen eredménnyel vonulhattak.
    A második játékrészben csapatunk sokkal határozottabban lépett a pályára. Jól játszottunk, ügyes akciókat vezettünk és ezúttal nem csak helyzeteket eredményeztek a támadások, hanem két gólt is.

    Meglepetésre a hazaiak szívós ellenfélnek bizonyultak. A két kapott gól olyan védelmi hibákból esett, amelyeknek nem lenne szabad megesnie válogatott találkozókon.

    forrás:
    mafoci