magyarfutball.hu

Belgium - Magyarország 5 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
334. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Brüsszel, Stade du Heysel
játékvezető : Horn Leo (Hollandia)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 70.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: bd10
    2014.03.08, 23:33
    Sajnos ebben az évben a belgáknak ez volt az egyetlen győzelmük 56-ban :/

    Belgium 1-3 Svájc
    Belgium 0-1 Hollandia
    Belgium 5-4 Magyarország
    Belgium 2-3 Hollandia
    Franciaország 6-3 Belgium
    NSZK 4-1 Belgium
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.11.06, 12:29 (szerk.: 2018.01.14, 13:13)
    kép
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.20, 19:19
    Idehaza, a közelmúltban már nagyon sűrűsödött a levegő a válogatott körül. Sokan találták helytelennek azt a " személyi kultuszt" ami a játékosok körül kialakult. A csapat összeállítást is gyakran próbálták befolyásolni ilyen-olyan nem kifejezetten szakmai érdekek mentén. Az ország feszült hangulata érződött a labdarúgó pályán is.

    A mérkőzésen a hazaiak vitatható 11-essel szereztek vezetést, de egy gyors Kocsis-Puskás akció, Puskás húsz méteres bomba góljával, meghozta az egyenlítést. Lendületes, szép támadásokat vezettünk és védelmünk is könnyedén hárította a belga akciókat. Budai II. villámgyorsan húzott előre, majd Kocsishoz küldte a labdát, aki 18 méterről ívelt a léc alá, majd percek múlva ismét becsapta a belga kapust. A hazaiak megzavarodtak és nagyon kemény játékba kezdtek. Ennek először Ilku I. esett áldozatul, le is kellett cserélni. Buzánszky is megsérült, de úgy érezte vállalni tudja a játékot.
    A szünetben kiderült, hogy a jobbhátvédnek súlyos izomhúzódása van, de a megegyezés szerint cserélni már nem lehetett. Legyengült védelmünk nem tudott ellenállni a belga rohamoknak és végeredményben egy góllal alulmaradtunk.

    A vereség okai sokkal összetettebbek és bonyolultabbak annál, mint amiket már sokszor és sokan leírtak, amit külföldi megfigyelők, vagy hazai szurkolók láttak, vagy véltek látni. A válogatott fáradtságának, idegességének okai az egész körülöttük és a szövetségi kapitány körül kialakult légkör megérne egy részletes elemzést, mert sok érdekességgel és tanulsággal szolgálhatna a sport és a politika kapcsolatáról.


    forrás:
    mafoci
     
  6. avatar: fgymat
    2009.01.18, 21:40
    A Belga Labdarugó Szövetség oldala szerint ilyen nevű (csupa magyar hangzású) játékosok is pályára léptek a magyaroknál: Buysse, Bosvelt, Beregszaszi, Bucke, Ticky, Fenton, Geld.
    Akik nem találták volna ki melyik név kit takar: Buysse=Buzánszky, Bosvelt=Bozsik, Beregszaszi=Berendi, Bucke=Budai, Ticky=Tichy, Fenton=Fenyvesi, Geld=Gellér.