magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 2 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
301. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bécs, Prater Stadion
játékvezető : Baumberger René (Svájc)
nézőszámok:
  1. Népsport: 65.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.11, 11:33
    Az 1954 novemberi mérkőzés porgramfüzetéből:
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.12.01, 09:37
    Ez most már így szerepel:
    STYRIA v. HUNGARY 'C'
     
  3. avatar: ingersheim
     
  4. avatar: fgymat
    2012.01.24, 19:13
    Jogos az észrevétel, javítva!
     
  5. avatar: ingersheim
    2012.01.24, 18:34
    A belépőjegyre fél négy van írva kezdésnek.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: fgymat
    2009.01.15, 21:21
    A találkozóra rendkívül felfokozott légkörben került sor. A közvélemény minden körülmények között győzelmet várt és ebből a fanatikus akarásból átragadt a játékosokra is. A stadionban szó szerínt félelmetes volt a hangulat.

    Az első félidő gól nélkül telt. A hazaiak elsősorban kapujuk örzésére, a magyar támadások megállítására koncentráltak. Ez az úgynevezett "svájci retesz" alkalmazásával többnyire sikerült is nekik. A szórványos osztrák támadásokat viszont a megbízhatóan működő magyar védelem hárította.
    A második félidőben a kissé hátravontan játszó Hidegkuti irányításával beindultak a jól felépített, tervszerű támadások. Arra a tökéletes összjátékra, összehangolt akció vezetésre, amit most mutatott be a válogatott semmilyen más csapat nem volt képes. Európában biztosan nem! Húsz perc alatt háromszor vettük be az osztrák kaput.
    A mérkőzés rendkívül kemény volt. Egyesek bírkózó vagy ökölvívó mérkőzéshez hasonlították és durva, kíméletlen játékró beszéltek, míg mások az erélytelen bíró felelősségét hangoztatták. A feszültség igazán a játék befejeződése után, a pályán kívül robbant.

    A magyar győzelem annyira felbőszítette az osztrák szurkolókat, hogy kövekkel dobálták meg a két magyar autóbuszt, betörték az ablakait és több játékosunkat is megsebesítették.
    Az osztrák lapok megállapították, hogy a magyar győzelem megérdemelt volt, míg a mérkőzést követő eseményekről így írt az egyik: "Az osztrák csapat pályán elszenvedett vereségénél is súlyosabb veszteség tekintélyének és az iránta, mint sportszerű nemzet iránt megnyilvánult rokonszenvnek elvesztése..."
    Külföldi sajtó vélemények a találkozóról:
    "A magyarok bevették a borzalmas Prátert. A semleges nézőnek az volt a benyomása, hogy a magyar csapatot meg akarják félemlíteni..."
    "A magyar csapat gyorsaságban és fejjátékban felülmúlta az osztrák csapatot. A magyar győzelem feltétlenül megérdemelt volt."
    "A bécsiek régiesen, a magyarok korszerűen játszottak. A magyarok támadójátéka a korszerű labdarúgás minden eszközét felhasználta."

    Ezen a napon hat magyar-osztrák mérkőzés zajlott (ötöt megnyertünk, az ifjúságiak veszítettek). Kocsis a B válogatottban lépett pályára és öt góljával 7-3-ra győztek.


    forrás:
    mafoci