magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Attila FC 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.13, 22:20
    Ferencváros—Attila 6:0 (2:0)
    Egy félidőn át jól tartotta magát az Attila, szünet után hiányzott a szív és a fegyelem
    Góllövő: Takács II., Takács II., Takács II., Zilahi, Táncos(11-esből), Takács II.
    Hungária-út. 8000 néző. Bíró: Gerő.
    Ferencváros: Háda — Takács I., Papp — Lyka, Bukovai, Óbecsei —Táncos, Takács II., Zilahi, Toldi, Kohut.
    Attila: Szemző — Kuti, Dankó —Pogány, Miskolci, Bán — Pásztor,Grósz, Ormos, Muhoray, Hajós.
    Az Attila kezd s ő vezeti az első támadásokat. A 3. percben jön az első Fradi-akció. Toldi magas kiadásával Kohut szélvészként robog a kapu elé,jobblábos lövése a kifutó Szemzőről visszapattan a Toldi elé, aki az emberek közt az üres kapuba vágja, de a bíró Kohut miatt, aki az előző támadás után még nem vonulhatott vissza, de tipikus passzív ofszájdhelyzetbenállt, a gólt érvényteleníti. A játék változatos, az Attila halfsora szépen dolgozik s a szélsők beadásai veszélyesek.
    A Fradiban csak a jobbszárny élénk, de abból is meg lehet élni.
    A 10. percben Bukovai passzát Táncos betolja Takács II. elé s ő védhetetlenül lő a túlsó sarokba. (1:0).
    Az Attila nem csügged, sőt a gól utáni öt perc az övé, de a lendületes akciók befejezése sántít, vagy messziről szállnak a lövések. Most megint a Táncos—Takács duett számai következnek ragyogó húzásokkal, nyíltszíni tapssal. A 18. percben Zilahi ügyesen átemelt labdáját Takács II. élesen lövi, de Szemző öklözése jól sikerül. Most élénkül az egész Fradi-csatársor, s az akciók igen szépek.
    Toldi-Kohut akcióból Zilahi az üres kapu mellé helyez. Megint Attila percek következnek. Grosz szépen tör előre, de a 6-oson megakasztják. Az Attila-párt reklamál is a szerelésért. A 29. percben Ormos jó passzával Hajós kiugrik, Papp csak a 16-oson belül éri el s akkor nem egészen tisztán szereli. A bíró fúj és kiviszi a labdát a 16-osra! Pedig ha már lefújta, akkor csak 11-est ítélhetett volna.
    A fiatal miskolci Grósz támad, a 6-oson a nagy Takács állja útját,mind a ketten elesnek, az Attila-párt megint reklamálja a 11-est. A 37.perc az Attilát hozza nagy helyzetbe. Ormos kiadására tisztán fut Pásztors Háda kiszalad eléje túl a 16-oson,az összecsapás után a csatárnál marad a labda, a kapu üres, Pásztor lő, de a kapuba helyezkedett Takács I. kornerre tisztáz. A játék elég változatos most is. A Ferencváros-jobbszárny szépen támad, Óbecsei a 40.percben megrúgja Pásztort, viszontegy perc múlva Óbecsei passzát Takács II. jobbra tolja, a szélső a kapu elé gurít, Takács pedig a túlsó léc mellé. (2:0).
    Szünetig nincs is több esemény.
    Szünet után a Fradi kezd. Bukovai—Óbecsei—Toldi útján Zilahihoz kerül a labda, a center pompásan ad jobbra, a passz tisztán találja Takács II-t s ő nyugodtan sétál a 6-osig (labda a léc mellé), 3:0, második félidő 15. másodperc!
    A Fradi most már nyugodtan és szépen játszik, de csak öt percig, mert akkor az Attila belemegy. A 6. percben Pásztor bead, a vetődve fejelő Papp hibájából Ormos tiszta helyzetbe kerül, de bombája félméterrel a kapufa mellé süvít. Takács közelről bombáz a léc fölé. A 14. percben Takács II.-t lökik és szabadrúgás miatt reklamál az Attila.
    Vita kerekedik s a bíró Ormost kiállítja.
    Percekig folyik a tárgyalás, míg a miskolci center levonul a pályáról. Az Attila és a Hungária közönsége tüntet a kiállított játékos mellett. A kiállítás után Táncos löki Bánt, aki kornerre rúgja a labdát, a bíró hibásan a kornert adja meg,ami újabb tápot ad a bíróellenes tüntetéseknek.
    A 25. percben szabályos akció: Zilahi kiad, Táncos pontosan ível középre, a center már akapu előtt van , fejese csaknem súrolja a baloldali lécet (4:0).
    Az Attila most már szárnyaszegetten küzd, mintha minden mindegy volna neki. Dankó a 27. percben egyszerűen kézzel fogja meg a labdát, két lépéssel a 16-oson belül. Szabályos 11-es, legfeljebb az szabályosabb, ahogy Táncos beküldi a bal felső sarokba (5:0).
    Az Attila lanyhasága átragad a Ferencvárosra is. Még a négy csatárral operáló Attila jut így szóhoz, de Ormos nélkül nem tud veszélyes lenni. A Ferencváros csatársora most csak időnként kapcsol rá, de az is elég a 6-ik gólhoz. A 40. percben Zilahy—Takács—Táncos passzjáték után a szélső lövése a 6-oson ide-oda pattog a védők között, amíg Takács II. közbe nem lép s hálóba nem szúrja - a balösszekötő helyéről. (6:0).
    Az Attila össze-vissza passzolgat, húzza az időt, ami nem kelt jó benyomást. A 43. percben Táncos és Bán összecsap, Táncos némi tréneri segélyre szorul. Attila-támadással, eltévedt Pásztor-lövéssel ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1930. március 31.