magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.04.23, 08:37
  A Ferencvárosiak nyerték a Magyar Kupát. A megismételt döntő mérkőzésen a FTC és az
  UTE csapatai között a Ferencvárosiak nyerték él a díj ezidei védelmét a második félidőben Wagner által lőtt goallal 1:0 arányban. A FTC Szabó, Blum, Pataky és Schwarcz helyén tartalékokkal állott ki, míg az újpestieknél csupán Fogl III.
  hiányzott. A kombináció és léleknélküli játék megfelel a szezoneleji formáknak.

  Pesti Napló, 1922. augusztus 22.
   
 2. avatar: fgymat
  2009.11.25, 13:26 (szerk.: 2013.08.07, 22:20)
  Út a döntőig:

  Selejtező I. forduló:
  Pénzintézeti Alkalmazottak T – Postás SE j.n.
  I. ker. SC – Munkás TE 3:0
  Óbudai TE – Testvériség j.n.
  Erzsébeti TC – KÉVE SC 3:0
  Terézvárosi LK – Fövárosi Tkör 4:0

  Selejtező II. forduló:
  Terézvárosi LK – I. ker. SC 6:0
  Erzsébeti TC - VAC 4:3
  BEAC – Pénzügyi Alkalmazottak TO j.n.
  KAOE – Budapest SE j.n.
  Budapesti AK – Rákosszentmihályi TK 3:0
  UTSE – Zuglói AC 4:1
  Óbudai TE – MAFC j.n.
  Nemzeti SC – „33” FC 1:0

  Osztályozó I. forduló:
  Vasas – TLK 5:0
  KAC – BAK 2:2, 3:1
  MAC – OTE j.n.
  BTC – UTSE 3:1
  BEAC – KAOE j.n.
  ETC – NSC 2:2, 2:1

  Osztályozó II. forduló:
  Vasas – MAC 5:1
  KAC – BEAC 1:0
  BTC erőnyerő
  ETC erőnyerő

  Minősítő forduló:
  ETO Győr – Vasas 2:1
  Szombathelyi AK – KAC 3:1
  ETC – Szolnoki MÁV xxx
  Szegedi AK – BTC 1:0

  Negyeddöntő:
  FTC - Győri ETO 7-0
  UTE - Szegedi AK 1-0
  Szombathelyi AK - MTK 2-1
  III. Kerületi TVE - ETC 2-1

  Elődöntő:
  FTC - III. Kerületi TVE 4-0
  UTE - Szombathelyi AK 1-0
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.28, 12:10 (szerk.: 2018.01.16, 19:49)
  kép
  Az FTC nyerte a Magyar Kupát
  FTC—UTE 1:0 (0:0).
  Hungária-úti sporttelep. 8000 néző. Bíró: Nagy László.
  A győztes gólt az ifjúsági Wagner lőtte.

  Nagy közönség gyűlt egybe az MTK sporttelepén, hogy tanúja legyen a Magyar Kupa 1922. évi megismételt döntő mérkőzésének. Amikor a csapatok felálltak, általános volt a hit, hogy az UTE nyeri a meccset, mert az FTC négy legjobb játékosa: Pataki, Blum, Schwarz és Szabó nélkül állott fel. Míg UTE-ból ezzel szemben csak a tilalom alatt álló Fogl III. hiányzott. A csapatok ennek alapján így állottak fel:
  FTC: Amsel - Takács, Hungler II., - Wilhelm Vilmos, Wilhelm Gyula, Fuhrmann, - Héger, Wagner, Obitz, Tóth, Ivanovszky.
  UTE Klein, — Fogl II., Erhatics, - Kelecsényi, Pejcs, Milosovits, - Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.

  A zöld-fehérek gyenge összeállítása azonban nem járt súlyos következményekkel, sőt igen nagy meglepetésre az FTC tartalékos csapata került ki győztesen a küzdelemből.
  A játék nívója nem elégített ki. Az első félidőben kapkodva, rendszertelenül dolgozott mind a két csapat s az UTE részén élénk hajlandóság mutatkozott a durvaságokra. A második félidőben azonban lecsillapodtak a kedélyek s némileg élvezhetőbb mederbe terelődött a játék. Az FTC csapata lelkesen, elevenen dolgozott, az UTE mereven játszott.
  Az FTC csapatában Amsel végleg bebizonyította, hogy rendkívül tehetséges kapuvéd, aki még sok sikerhez fogja segíteni az FTC-t. A bekkek közül Takács volt a jobbik, Hungler II. még fáradtnak látszott. A fedezetsorban Wilhelm I. kitűnő játékot produkált. Az UTE balszárnya egy pillanatig sem tudott élni mellette.
  A középfedezet Wilhelm II. is nagy igyekezettel dolgozott. Fuhrmann nagy technikájával tűnt ki, sok veszélyes helyzetben mentett. Blumot azonban még nem tudná pótolni. A csatársorban Héger gyors lefutásaival tűnt ki, lövéseivel azonban már nem volt szerencséje. Az ifjúsági Wágner szép fejes gólján kívül két remekül lőtt lapos gólfával aratott elismerést. Technikája is megfelelő, a labdát azonban még nem tudja magánál tartani.
  Tóth a centerben meglepett a nagy munkakedvével. Elejétől végig egyforma tempóval dolgozott és nagy része van az eredmény elérésében. Obitz kímélte magát, a második félidőben azonban negyedik halfot játszott és ekkor a munkából is jobban kivette a részét. A balszélső Ivanovszky hosszú idő után most nyújtotta legjobb játékát.
  Az UTE csapatából jóformán csak Fogl II. és Paulusz említhető fel. Knollt helyettesítő Kleinnek nem volt különösebb dolga. A gólt aligha foghatta. Fogl II. kissé erőteljesen játszott, partnare: Erhatics sok igyekezettel pótolta Fogl III.-t.
  A fedezetsorban Kelecsényi durvaságával tűnt ki. Pejcs rendes formáját mutatta. Milosovits néhány szép leszereléssel vonta magára a figyelmet. A csatársorban Paulusz mellett még Priboj agilitása érdemel említést. Kósa, Schaller és Szidon gyengébben játszottak a szokottnál.

  A játék az UTE támadásaival indult meg. Az FTC eleinte csak tíz emberrel játszott, mert Wagnert későn vetkőztették le. Az első percekben az FTC a védekezésre fektette a fősúlyt, később azonban mind jobban belemelegedett a játékba és tíz perc után már az UTE kapuját szorongatta s két-három elsőrangú lövőhelyzet is kínálkozott.
  Az UTE ellentámadásait főként Priboj irányította. A legtöbb labdát Paulusz kapta ebben a félidőben. Az első félidő közepén Priboj kiszökött és Amsellel szemben egyedül állva, a kapu fölé lőtte a labdát. Sokkal sikeresebbnek ígérkezett az FTC akciója: Wagner éles lapos lövést irányított a kapura, a labda azonban a kapulécről pattant vissza.
  A félidő utolsó perceiben ismét siker kecsegtette az FTC-t. Fogl II. könnyelműen vette a dolgát, Héger magához kaparintotta a labdát és csak néhány centiméterrel gurította a kapu mellé. Megemlítést érdemel még Tóth szabadrúgása, amely ugyancsak a kapu mellett haladt el.

  A második félidőben az FTC van frontban. A második percben Ivanovszky lefut a balszélen, Fogi II. azonban szabálytalanul tartja fel. A megítélt szabadrúgást Ivanovszky a kapura irányítja és Wagner négy méterről védhetetlenül befejeli 1:0. Percekkel később Tóth irányítja szabadrúgását a kapu felé Klein azonban ha nehezen is, védi a labdát. Az UTE ellentámadásai során a zöld-fehér védelem kornert vét, amely azonban eredménytelen maradt. A 14. percben Héger lefut, labdája azonban megint a kapuvonal mellett gurul el. Az UTE azonnal riposztoz és kornert ér el, ami szintén eredménytelen.
  A legközelebbi kornert az FTC éri el a 30-ik percben, de ez sem hoz eredményt. A játékidőnek ebben a részében szinte fél percenként mennek a szabadrúgások, jobbára az UTE kapuja felé. A 40-ik percben Ivanovszky kapufát lő. Az utolsó percek mezőnyjátékban teltek el.


  forrás:
  http://www.ftcbk.eu/2009/06/28/muzealis-lapszemle-sporthirlap-19220821-70szam/