magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.04.23, 08:32
  A labdarúgás főeseménye a kupadöntő mérkőzés, a FTC— UTE között 2:2 arányban eldöntetlenül végződött (félidő 1:1), bár a Ferencváros csapata különösen az első félidőben goalokkal volt jobb az UTE csapatánál. A mérkőzést a szabályok értelmében meg kell ismételni, ami a hosszúra húzódott football-szezon, a válogatott csapat külföldi túrája és a csapatok nyári pihenője következtében egyik egyesületre sem kellemes.

  Pesti Napló, 1922. június 20.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.27, 18:03 (szerk.: 2018.01.16, 19:44)
  kép
  A Magyar kupa döntője.
  FTC-UTE 2:2 (1:1).
  Hungária-úti pálya. - 5000 néző. —
  Bíró: Vértes Imre.

  Még a szezon közepén is alig hihettük volna, hogy a Magyar Kupa döntő mérkőzésére csak mintegy 5000 néző gyűljön egybe. Pedig a mérkőzés több látogatót érdemelt volna, mert a csapatok bár igen erős, de valóban jó futballt játszottak. Áll ez elsősorban az FTC-re, amelynek csatársora régen játszott olyan ambícióval és technikával fűszerezetten, mint ezúttal. Az UTE ezzel szemben a védőjátékra fektette a fősúlyt és ebben kiválót produkált, emellett azonban a csatársor sem maradt adós a győzelmi reménységeket keltő támadásokkal.

  A kupadöntőre az FTC a beteg Blum ás Takács nélkül állott fel. Helyükön Wilhelm II. és Hungler I. játszott. Az UTE-ban viszont Paulusz ás Knoll hiányzott, akiket Markhot ás Klein helyettesített.

  A csapatok játéka megfelelt várakozásnak. Egy pillanatra sem látszott meg, hogy a szezon végén vagyunk. Az FTC csatárai pompás helyzeteket teremtettek és értettek ahhoz, hogy az UTE kapuját folytonos veszélyben tartsák, az UTE védelme viszont abban excellált, hogy a veszélyes akciókat sorra leszerelte. A közönség rendkívül zajosan viselkedett ás talán ez is volt az oka annak, hogy a mérkőzés a kelleténél jobban eldurvult. Ebben a tekintetben hiba terheli természetesen a mérkőzés bíráját is, aki eltűrte a játékosok durvaságait, amellett azonban az off sid-ok megítélésében is gyakran tévedett.

  Az FTC csapatában Amsel kitűnőt produkált, a kapott gólokat nem védhette. A hátvédek közül Hungler I. nem tudta pótolni Takácsot és az ő hibájából is eredt az UTE első gólja. A fedezetsorban Szabó a megszokott teljesítményét gyújtotta. Wilhelm I. minden különösebb nehézség nélkül fogta az UTE balszárnyát, Wilhelm II. pedig kielégítően helyettesítette Blumot. A csatársorban Pataki szokatlan frissességgel játszott és az ő javára írható, hogy az FTC csatársora ma igazán elemében volt. Partnerei közül Obitz paszjátékával Schwarz pedig erőteljes lövéseivel tűnt ki. Tóth egy sereg labdát irányított a középre és Héger is hasznosabban dolgozott. Az UTE-ban Klein jól helyettesítette a beteg Knollt. A Fogl testvérek most már sokkal komolyabban vették a játékot. A fedezetsorban Milosovits játszott a legjobban. A csatársorban Paulusz hiánya alaposan érezhető volt. A belső csatárok játéka elmaradt az FTC csatárjátéka mögött.

  A játék meglepetéssel kezdődött. Az UTE lefutott ás Schaller az első percben kapásból a hálóba lőtte a labdát. Néhányan, az UTE részéről elérendő rekord eredményre számítottak, ez azonban nem következett be, mert Pataki a 14-ik percben kiegyenlített. Az FTC csatárainak ezt megelőzően és ezt követően sok jó alkalmuk nyílott a góllövésre, de Obitz ás Schwarz négy-öt méterről is a kapu fölé, vagy mellé lőttek. Az UTE újabb sikerének viszont Amsel állotta az útját. A második félidőben az FTC csatársora folytatta az offenzív játékot és a 7-ik percben máris eredményt ért el Tóth lefutott és a labdát Pataki Schwarz elé helyezi, aki közelről belövi. Az UTE nem csügged, a védelem szilárdan áll a helyén és a csatársor a hozzákerült labdával mindig veszélyes támadásokat vezet. A 28-ik percben a bíró szabadrúgást ítélt az FTC ellen és a Fogl II. által lőtt labdát Kósa a hálóba irányította. Az eddig is erős meccs ezután eldurvult, aminek eredményeképpen a bíró a 30-ik percben Szabót ás Fogl III-at kiállította. A hátralevő időben az UTE csatárok néhány veszélyes labdát irányítottak az FTC kapujára, Amsel azonban szép stílusban mentett. Pataki közeli lövése padig az utolsó percekben alig néhány centiméterrel haladt el a kapu fölött.

  A játékot még ebben a hónapban előreláthatólag az egyik hétköznapon megismétlik.


  forrás:
  http://www.ftcbk.eu/2009/06/27/muzealis-lapszemle-sporthirlap-19220618-51szam/