magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.10, 22:29 (szerk.: 2022.03.15, 15:52)
    FTC - BTC 4:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya, 3000 néző
    Bíró Sebők

    A ferencvárosiak jó formában lévő csapata nívós játék után értékes győzelmet aratott a BTC megerősített legénysége e len. A győztes csapat minden tagja végig lelkesedéssel, kiválót nyujtva érte el győzelmét, bár a BTC he lyel- közzel erős elleállásst fejtett ki. A zö d-fehérek csapatában a Nemest nélkülöző csatársor tetszetős kombin ciókkaI és gyors lerohanásokkal veszélye tette ellenfele kapuját, amelyet csupán Bihari kitűnő védése mentett. meg a nagyobb vereségtől. A támadások nagyrészt Tóth ve­zette, kinek hatalmas segítségül szogált Pataki finom és intelligens játéka. A két s élső kissé gyengébben mozgott, különösen a jobboldalon a tartalék Dendisz.

    A fedezetsorban Medgyesi fáradhatatlan já­téka érdemel dicséretet, Payer a tőle megszo­kott já-tékot produkálta. A BTC csapatában ismét játszott a reaktivált Fícere, a inek t m- peramentumos játéka fürgeségét jutatta eszünkbe. A védelem legjobb embere Bihari a redivivus representativ kapus volt, a ki hagyományos patkójával és régi tudásával védte az ellenfél veszélyes labdáit. A csatársor rendszertelen já­téka nem hozhatott eredményt, egyéni kísérle­tezéseik az ellenfél hátvédjeinél ritkán jutottak tovább.

    Az első félidőben a BTC játszik széllel, de mégis az FIC a többet támadó fél. Időnként a piros-fehérek is támadnak, de eredményt elérni nem tudnak. Az FTC támadásait a BTC védel­mének energikus kő belépései hiusítják meg.

    A második félidőben FTC erősen belefekszik a játékba és Tóth révén sikerül a kifulladt BTC ellen három gólt elérniök. A mérkőzés utolsó gólját Gállos lefutása hozza meg, amely után a biró a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1918. november 18.