magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 0 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 19:05
    FTC—BTC 0:0

    - Az FTC sokkal stílusosabban, ds éppen olyan eredménytelenül játszott, mint a mult héten. —
    FTC: Amsel—Takács II, Hungler II, — Matkovich, Blum, Fuhrmann— Héger, Kelemen, Pataki, Eisenhoffer, Tóth,
    BTC: Palcsek— Orbán, Gruber— Borsányi, Zsin, Rauchmaul—Hajdu, Horváth II., Kirschenbaum, Horváth III, Brauchler.
    — Üllői-uti pálya. — 1OOO néző. — Bíró: Vértes Imre.

    A BTC kezd

    s rögtön támad, Takács handset vét, a szabadrugás azonban a kapu mellé megy. Az FTC Tóth révén ellentámadást indit, de szöktetése Eisenhoffert offszeiden találja. A következő pillanatban már ismét az FTC kapu előtt a labda, Horváth II. lövését Amsel kiejti, Horváth III. azonban melléje ugrik s igy Takácsnak ideje van menteni (3. p.).
    Ezután nagy fölénybe jut az FTC. Halfsora nagyszerű passzokkal dobja előre csatársorát, amely a mezőnyben szintén pompásan dolgozik, de a kapu előtt nem tud elég határozottan fellépni s főként nem tud tisztességes lövéseket küldeni a kapura. Először Kelemen lövését fogja Palcsek, majd Tóth centere jut birtokába. Eisenhoffer áttör három BTC emberen, de a bekkekben dribblije megakad. (10. p.).
    A BTC jobbszárnyának sikertelen előretörési kísérlete után az FTC tovább támad, de Eisenhoffer gyenge emelt lövését Palcsek könnyen fogja. Héger passzát a belsők egymásnak továbbítják, végre a labda az üresen álló Tóthhoz jut, akinek lövésébe azonban Orbán beleugrik s róla a labda kornerre pattan. (15. p.) A korner eredménytelen. Pataki passzából Eisenhoffer kapufát lő, a visszapattanó labdát Kelemen mellé helyezi.
    A BTC-ben most az ismét lesántult Horváth II. és III. helyet cserélnek. De tovább, is az FTC támad Héger révén, de lövése kapu fölé megy.
    A 20. percben, Horváth III. szökik, Hungleren átmegy, de Takács leszereli. E kis intermezzo után ismét nyomasztó FTC fölény, Héger Eisenhofferhez centerez, aki Patakit szökteti, de Gruber kornerre ment. A kornert Pataki Hégerhez fejeli, aki kapu mellé lő.
    Most Horváth II. helyet cserél Brauchlerrel, de a BTC nem lesz akcióképesebb. Az FTC állandóan támad, főként Héger révén, centerez is, de sok veszélyt nem jelentenek a középső csatárok a BTC kapura. Előbb Eisenhoffer fejesét védi Palcsek, majd Kelemen lő kapu fölé. Eisenhoffer Fuhrmann hosszu átadását küldi kapásból kapu mellé.
    Az utolsó tíz percben jut szóhoz a BTC is , egy taccsból Horváth jó helyzetbe is jut, de a 16-osról mellé lő, majd szép összjáték után Hajdu jut le, de lövését Amsel 5 méterről is szépen védi. Még egy BTC és egy FTC támadás és mindkét oldalon a balszélsők félrelőnek egy-egy jó labdát.

    Ujrakezdés után

    a BTC váratlanul frontba jön. Hajdu már az első percben lefutó éles centerét Amsel csak elvetéssel tudja fogni. Utána szabadrugáshoz jut a BTC a 16-osról, de Rauchmaul mellé lövi.
    Pár perc után az FTC veszi át a támadó szerepet. A balszárny akciójából Pataki 30 méterről lő fölé, míg Tóth ujabb támadását Borsányi csak kornerre tudja védeni (5. p.), ismét a BTC támad s Hajdu lövését Amselnek kell védenie. Egy percre rá szép Tóth—Eisenhoffer támadás, az Eisenhoffer által letolt labdát Tóth a gólba lövi, de a bíró offszeidje miatt nem adja meg. (9. p.) Héger centere Palcsek kezébe jut, míg a balszárny akcióit Orbán és Borsányi szerelik le.
    Változatos mezőnyjáték folyik s csak a 19. percben ér el az FTC kornert, de Palcsek elfogja. A 21. percben rugott ujabb kornert Kelemen mellé helyezi. A BTC a 24. percben, az FTC a 26. és 28. percben ér el ujabb eredménytelen kornereket. Ezután a balszárny passzjátéka után Kelemen lövését Palcsek fogja. A 30. percben az FTC rug közeli szabadrugást, de kivédik.
    Öt perces mezőnyjáték után az FTC ellanyhul s a BTC kerül frontba. Borsányi szépen leviszi a labdát a jobbszélen, beadását Amsel fogja, Brauchler beleugrik, ugyhogy Amsel megsérül, de hamarosan rendbehozzák. A BTC még egy eredménytelen kornert ér el, de veszélyt csak Horváth II. lefutása jelent, de Amsel a centeréből lőni készülő Horváth III. lábára veti magát. Még egy Orbán által leszerelt FTC támadás és egy eredménytelen FTC korner és vége a mérkőzésnek.

    Sporthirlap, 1924. március 31.