magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.16, 22:05 (szerk.: 2022.04.19, 09:20)
    FTC — BTC 3:3 (2:3)

    Üllői-ut, 6000 néző
    Bíró: Gerö Ferenc

    A várakozásnak megfelelően rendkívül erős és heves mérkőzést vívott a két csapat, amelyen a BTC csapata egy jól megérdemelt pontot vett el régi riválisától. A BTC sikerét lelkes játékának és Amsel könnyelmű védésének köszönheti. Az utóbbi körülménytől eltekintve, az MTK-et verő FTC-nek három gólt belőni és ezt az eredményt megtartani olyan teljesítmény, amely a szezon kezdetén feltűnően gyengén szerepelt BTC csapatát a jövőt illetően teljes bizalommal töltheti el. A Palcsek—Schweng, Geschlecht közvetlen védelmet illeti a BTC csapatában elsősorban dicséret. A fedezetsor is jól megállotta a helyét. Különösen kivált a tehetséges Zsin centerhall, míg Szabó ezuttal gyengébben játszott. Horváth, ha tulerélyes játékáról leszokik, kitűnő fedezet lehet, így azonban többet ront, mint használ. A csatársor — mintha a régi BTC-t látnák szemünk előtt — hosszu labdákkal dolgozott, amely stílusa kissé sáros, de inkább ragadós pályán kivételesen jól bevált. Egyénileg Hajdu gyors lefutásaival és centerezéseivel tűnt ki, a belsők közül Pócz és Zilizi voltak jók, akik ezuttal a lövésekkel sem fukarkodtak. A Hungler II-et helyettesítő Takács II. jobb volt Takács I-nél. A fedezetsorban csak Blum elégített ki, Szabó fejesei sehogysem sikerültek és csak a második félidőben nyujtott elfogadhatót. A csatársor ugy látszik ebben az összeállításban standard csatársora lesz a zöld-fehéreknek. Az FTC döntetlen eredményét az első félidő elején produkált elbizakodott játékának tulajdoníthatja, de még inkább Amsel indolens védésének, akinek az első két gólt feltétlenül védenie kellett volna. Igaz, hogy azután hibátlanul látta el feladatát és biztosan fogta a labdákat. Pataki ismét mesterien irányította a szárnyakat, Tóth és Halász gyors lefutásaikkal állandó veszélyt jelentettek, de Tóth-tal ellentétben Halász beadásai nem sikerültek. Egry csak a mezőnyben volt jó, lövéseit nem kísérte szerencse, míg Kelemen gyakran lemaradt. FTC támadással indul meg a játék. A 10. percben a kiszökő Halászt Horváth biztos gólhelyzetben a 16-os területen belül elfaulolja, a megítélt 11-est Tóth védhetetlenül belövi. Két percre rá egy hosszan előre adott labdát Takács I. Amselnek engedi át, de az ötös vonalon álló Amsel nem fogja el a labdát, mire a labdára startoló Zilizi azt az üres kapuba gurítja. A BTC-t fellelkesíti a kiegyenlítés és a 15. percben szabadrugásból Pócz megszerzi a vezetést, amelyet Amsel ugyancsak védhetett volna. Most fordul a kocka, az FTC veszi át a támadás szerepét a BTC teljesen védekezésre szorul. A 22. percben sorozatos védelmi hibák folytán Kelemen a BTC védelmétől kísérve ki is egyenlít. A BTC nem adja fel a küzdelmet és három perc mulva Brauchler a balszélen lefut, beadását Zilizi elfogja és kapura lőtt labdája Takács l-et érintve a hálóba jut. Változatos játék után az FTC kornere fejezi be a félidőt.

    A második félidőben az FTC erősen belefekszik a játékba és az ekkor már erős nap ellen játszó BTC teljesen védekezésre szorul. A 28. percben Blum messziről irányított szabadrugása hálót ér. A BTC ezután teljesen visszaesik, az FTC-nek energikus támadásai során sok gólhelyzete adódik, de az összetömörült BTC védelem sikeres védekezése folytán, amely főképpen az eredmény megtartását célozta, további eredményt elérni nem tud. A mérkőzés végén a bíró Horváthot tulerélyes játéka miatt kiállítja.

    BTC: Placsek— Schweng, Geschlecht —Szabó, Zsin, Horváth—Hajdu, Tihowszki, Pócz, Zilizi, Brauchler.
    FTC: Amsel— Takács I., Takács II. — Wilhelm, Szabó, Blum— Halász, Kelemen, Pataki, Egri, Tóth.

    Sporthirlap, 1923. május 14.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.12, 14:22
    A BTC 3. gólja:
    Tichovszky helyezett lövését Amsell szépen kiüti, de Brauchler elé, akinek első lövése Takácsról visszapattan, második lövése azonban Wilheimről a gólba kerül (3-2 a BTC javára!)

    Nemzeti Sport

    A BTC nem adja fel a küzdelmet és három perc mulva Brauchler a balszélen lefut, beadását Zilizi elfogja és kapura lőtt labdája Takács I-et érintve a hálóba jut.

    Sporthírlap