magyarfutball.hu

Budapesti AK - Ferenczvárosi TC 1 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.09, 20:51
    FTC—BAK 3:1 (1:0).

    Üllői-ut. — 8000 néző. - Biró: Langfelder Ferenc.
    Sima lefolyásu, tartalmas, szép mérkőzést pro­dukált a két csapat. A BAK legerősebb összeállí­tásában jelent meg, az FTC is csaknem komplett volt. Ma már csak Pataki hiányzott, a kinek a helyén Rumbold II. játszott.
    A kapuban viszont láttuk Ungárt. Az FTC régen volt oly egységes, mint ma. A csatársor megközelítette régi nagy formáját. Rumbold jóval hasznosabbnak bizonyult Koródynál.
    Schlosser brilliáns formát játszott, de a közönség örömmel látta Borbás, Tóth és Weisz határozot­tan nagy javulását is. igen tetszett a BAK játéka is. Sarkalatos hiba csak a csapat középső részé­ben van, de ez súlyos.
    Cseh lehetetlen center, Károly sem tud többé hasznára lenni klubjának. A második félidőben Kiss-el történt _ karamboljában meg is sérült s ettől kezdve a csatársorban kellett tétlenkednie.
    Elsőrangu volt a BAK halfsora, ugyszintén a vé­delme is. Ludwig óvatosan és mégis kitünően ját­szott. Duschek ujabb jelét adta megbízhatóságának. Az FTC vehemens támadásával indult a játék. Eléggé gyakran került offenzivába a BAK is, de a legszebb labdák is holt pontra jutottak Csehnél.
    Az első goalt a 35-dik perc hozta meg Tóth he­lyezett lövéséből.
    A második félidőt is az FTC ostroma nyitja meg, csakhogy most már a 2-ik percben goalt szerez Schlosser.
    Most BAK jut szóhoz, kornere azonban ered­ménytelen marad. A 10 p.-ben Gálos lefutása vég­ződik kornerrel, amelynek védése közben éri Károlyt az említett baleset.
    Nagy FTC fölény jut kifejezésre Schlosser, Rumbold, Tóth és Borbás sikertelen lövésében, Későbben a BAK föl nyomul, kornert szerez s ebből folyóan Kucsera goalt lő (2:1).
    A 37. p.-ben Schlosser csavart lövése a ka­pufáról a goalba perdül, majd a BAK támad, miközben véget ér a játék.


    Sporthirlap, 1914 április 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.31, 23:37 (szerk.: 2021.12.10, 11:07)
    FTC—BAK 3 : 1.

    Megérdemelt győzelmet arattak a zöld-fehérek a meglepően szép formát kijátszó BAK felett. Az FTC-nél viszontláttuk a kapuban Ungárt, a teljes csapatból tehát csak Pataki hiányzott, a kit Rumbold Attila helyettesitett igen figyelemreméltóan. A győztes csapat legjobb tagjai Rumbold, Blum és Schlosser voltak.
    A kék-feketéknél Duschek ismét bravúrosan vé­dett. A két hátvéd nemcsak feltűnően jól, de feltűnően fairül is játszott. A második félidőben történt megsérülé ig igen hasznos volt energikus előrevetéseivel Károly. A csatársorból Krausz, Maszák és Gállos tűnt ki.

    FTC támadásával kezdődik a játék és a zöld-fehé­reknek már az első perczekben alkalma nyílik goallövésre, azonban a Borbás által beadott labdát a nagy rush-sel ráfutó jobbösszekötő elől a BAK-védelem kaparitja meg. Weisz lövései Duscheket foglalkoztatják, a ki sikeresen elhárítja a veszélyt. Schlosser szabadrúgását is biztosan fogja. A vezető goalt csak a 35-ik perczben éri el az FTC, a szabadon álló jobbösszekötő sarokba lőtt labdája révén.

    Félidő 1 : 0.

    Szünet után két perczczel Schlosser már kettőre növeli a goalok számát. A jeles balösszekötő a Weisz által átadott labdát stopólja és a kirohanó Duschek mel­lett a hálóba továbbítja. A BAK veszi most át a táma­dást, de három korneren kívül nincs nyoma munkájának. Rumbold II. lövését Duschek kiejti és a ráfutó Schlosser a labdát öt lépésről a kapu mellé lövi. Duschek néhány perczig még sok és nehéz munkát végez, mig Gállos lerohanása a játékot végre az FTC térfelébe tereli. Gállos czentere Rumbold lábáról kornerre pattan és a sarok­rúgásból az előrehuzódott Kucsera tizenöt, méteres lapos 1övessel a BAK egyetlen goalját szerzi meg (25. p.). Payer a fél pályán át kapura lő, de Duschek résen van. Ismét Gálloshoz kerül a labda, a ki lerohan, czenterez, a beadott 1abdát Károly azonban a kapu mellé fejeli. Károly fejelés kőzben összeütközik kissé és annyira megsérül, hogy a játék végéig csak statisztált. Az FTC csatársora a 37-ik perczben lerohan és Schlosser csavart lövése hálót ér. Az utolsó perczekben a BAK van frontban, Maszák shotját azonban Ungár fogja.

    Biró : Langfelder Ferencz.

    Az Újság, 1914. április 7.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 19:55
    kép
    Tolnai Világlapja, 1914. április 19.