magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 18:43
    FTC - BTC 2: 0.
    (Üllői-uti pálya.) A zöld-fehérek különben nagy animóval dolgozta kés játékuk sokkal egységesebb volt, mint az idén bár­melyik mérkőzésen. A csatársorban a két szélső fényesen játszott és Pataki is jól készítette elő a goalhelyzeteket, de lövéshez csak a legritkább esetben jutott. A fedezetsor agilisán játszott s különösen jól esett látnunk Blum pompás fejlődését. A védelemben Payer mellett Ungár produkált remek játékot. A mérkőzésen Bródi, a FTC csa­patkapitánya egy gáncs következtében oly szerencsétlenül esett el, hogy kezén kulcscsonttörést szenvedett.
    A BTC-ban két ember játéka magaslott ki, Szendrő és az ifjúsági csapatból előléptetett Tinzery kapuvédő. Különösen az utóbbi játéka keltett feltűnést és bizonyosra veszszük, hogy e fiatal játékos nagyon hamar legjobbjaink közé fogja magát felküzdeni.
    Az első goalt a FTC a 25-ik perezben éri el, mégpedig olyanformán, hogy Kóródy hosszan előreadott labdáját Ficzere Szendrőhöz juttatja, a ki azonban hibáz és a gyorsan ottermő Varga a labdát a kapuba rúgja.A félidő utolsó perczében a BTC egyik csatárát a büntetőterületen belül elgáncsolják, a biró sipol, mindenki a tizenegyes megítélését várja, Herzog Ede azonban általá­nos meglepetésre a félidő végét jelzi.
    Félidő 1: 0.
    A második félidő tizedik perezében Bródi megsérül és kiáll, helyére Wiesz megy középfedezetnek. Két percz múlva Borbás dr. lerohan és czenterét Kórody kapásból remek goallá értékesíti. Tiz perczczel később Bródi ismét beáll és a jobbszélen próbálkozik. A BTC támadásait Payer akasztja meg. Néhány labdát azonban Ungár is bravúrosan ment.

    Az Újság 1912 március 19.