magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti-Csepeli AK 4 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.24, 22:48 (szerk.: 2021.08.25, 11:07)
    F. T. C. — B. A. K. 4:1
    (Üllöi-uti pálya.)

    Izgatott hangulatban várták a labdarúgás hívei az október elsejéről, a rossz pálya­viszonyok miatt tegnapra elhalasztott mérkőzést. A A B. A. K. fényes prágai szereplése után sokan a zöld­fehérek második vereségét várták, de a bajnokcsapat ismét megmutatta, hagy még mindig a legjobb magyar legénység. Eleinte ugyan kapkodóan, rendszertelenül játszották s inkább a belső csatárok révén próbáltakd támadáshoz jutni, de pozitív eredményt igy nem értek el. A második félidőben, azután, a mikor a szélsőkre többet játszottak, szinte tetszésük szerint rúgták a golalokat.

    A Borbás—Sehlosser-pár ismét kitüuó formában van. Borbás lefutásai mindig veszedelmet hoznak s magas czenterezései még vészthozóbbak, mint az eddigi földön gurított középreadásai. Kórody még nem mutatott re­prezentatív formát s szöktetései sem sikerültek. A jobb oldalon Weisz nem játszott valami jól és csupán két szép goalja érdemel említést; Szeitler a jobbszélen szép táma­dásait pontos czenterezésekkel fejezte be. A halfsor lelke az elpusztíthatatlan Bródy volt. ugy a labdaszedésben, mint osztogatásban szinte önmagát múlta felül. A két szélső fedezet közül Weinber fényesen játszott. Most már nem csapkodta annyiszor elöre a labdát és igy összes leadott passzai hasznosak voltak. Payer az első félidőben inkább Manglitzra vigyázott s igy kissé szabadon hagyta a B. A. K. jobboldalát; a második félidőben azonban már ó is kivette részét a támadásból. A védelem kifogás­talanul végezte dolgát. Rumbold ismét régi nagy formá­jában játszott, mig Manglitz csak most kezd formába jönni. Fritz gyengén védett. A kapott goal részint az ő hibájából esett; a második félidőben különben alig akadt dolga.

    A B. A. K. csapata mintha kissé elbizakodottan ment volna bele a küzdelembe. Eleinte ugyan fölényben volt, de később az öldöklő iramtól kifulladva, teljesen visszaesett és csak jól működő védelmének köszönhette, hogy nem kapott több goalt. A csatársor, a szélsőkre való játékkal, gyorsan haladt előre és egyetlen goalját a F. T. C. eleinte bizonytalanul játszó védelmének hibájá­ból érte el. A jobbszélső Cseh és a balszélsö Gállos szépen előkészített beadásait vagy az ellenfél jól helyezkedő védelme fogta el, vagy a belső csatárok bizonytalansága folytán nem hoztak eerdményt. A halfsorban Károly nem volt a szokott jó ! Szury kevés technikai tudását legtöbbször durvasággal pótolta, a mi legkevésbé vált csapatának előnyére. Rudas kizárólag az F. T. C. jobboldalára vigyá­zott, azonban nem valami túlságos sikerrel. Kucsera és Préty kitünően végezték feladatukat. Előbbi hosszu rúgásaival. Prély pedig biztos kikapcsolásaival tűnt ki. György eleinte szépen, de később igen bizonytalanul védett. Rossz helyezkedése miatt a második és harmadik goal az ő rovására iráandó.

    Az érdekes mérkőzést mintegy 12.000 főnyi kö­zönség nézte végig.

    Az első félidőben élénk tempóban folyik a játék és a kék-feketék fölényének kifejezője az a goal, a melyet Gállos centerezéséből a F. T. C. védelem ingadozását kihasználva Késmárky lő (20 p.). Ezután a zöld-fehérek is lendületbe kerülnek ; Schlosser két éles lövése kapufáról pattan vissza a mezőnybe (35. p.), de pozitív eredményt elérni nem tudnak.

    Félidő 1:0 a B.A.K. javára.

    A második félidőben a ferenczvárosiak által diktált tempótól a B. A. K. védelme kifullad és Borbás gyönyörű beadásából Kórody védhetetlenül lövi a kiegyenlítő goalt (8. p.). F. T. C. továbbra is támad, Szeitler lefut, a labdát Weiszhez juttatja, a ki jól helyezett goalt rúg (10. p.). Állandó támadás közben, melyből a B. A. K. csak pilla­natokra szabadul ki, rúgja Weisz a harmadik goalt (22 p.), majd három perczczel később még egy goalt lő, a mely azonban off-side miatt nem ítélhető meg. A 32-ik perczben Borbás lefut, de Préty a tizenhatos vonalon belül elgán­csolja ; a megítélt tizenegyest Schlosser védhetelenül juttatja a kék-feketék hálójába. F. T. C. továbbra is támad, do további eredményt nem ér el.

    Biró: Vámos Soma

    Az Újság, 1911. október 24.