magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 3 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 23:11
    B. T. C.—F. T. C. 3 : 2.

    ( Üllői-uti pálya.) Mint az atlétikában a szeptember hónap utolsó vasárnapja, úgy a labdarúgásban az október nyolczadiki dátum kerül bele váratlanul piros betűkkel a sportsmanek naptárába. Mindkét nap mérsékelt jelen­tőségű, úgynevezett »szürke« napnak ígérkezett, s mig amott a hétköznapiasnak készült és gyenge érdeklődéssel várt B. E. A. C. meeting zárult a sportvilág nem kis örömére öt értékes országos rekorddal, addig tegnap az üllői-uti pályán a sokak által egyoldalúnak s a ferenczvárosiak fölényes győzelmével végződének hitt F. T. C.— B. T. C. mérkőzés eredményezett olyan szenzácziót, a milyenhez hasonlóra, a közelmúltban kutatva, alig emlékezünk vissza. A győztes piros-fehérek uj összeállítású csapata kitünően bevált. A csapat minden egyes tagja óriási ambiczióval és határtalan lelkesedéssel játszott, a mivel, mig egyrészt hiányosabb technikáját pótolta, másrészt teljesen kiérdemelte győzelmét. A csapat legjobb része jelenleg a csatársor, a melynek két szárnya valóban első­rangú kvalitásokkal rendelkezik. A balszárny a Postás-tisztviselők feloszlott csapatából van átültetve s a bal­szélső Kovács a csatársor legjobb embere; gyorsasága és precziz beadásai még szép jövőre kvalifikálják. Közép­csatárt a B. A. K. volt ifjúsági czentere, Takács játszik, a kinek azonban sokat kell egyelőre javulnia, hogy nehéz szerepét sikeresen tölthesse be. A jobbszárny Kunst— Dobó ügyes összjátékával tűnt ki és különösen a jobb­szélső Dobó magas beadásai voltak veszélyesek. A fede­zetek munkája csak a védőjáték szempontjából elégített ki; ebben is a reaktivált Ficzere vált ki. A hátvédek közül Kőszegi abszolút rossz ; sorra hibázta a labdákat és a miket talált is, mind rossz irányba tévedtek. Még szerencse, hogy olyan kiváló partnere volt, mint Szendrő, a ki valóban brilliáns játékot produkált és különösen a mérkőzés vége felé végzett remek védőmunkát, bár sokan rossz néven vették tőle, hogy veszélyes helyzetek­ben tulsokszor irányította labdáit a határvonalon túl, — minél messzebbre, hogy ezáltal idő dolgában előbbre­
    jussanak. Bihary régi jó napjaira emlékeztető stílusban játszott.
    A ferenezvárosiak védelme az erős és agilis Payert kivéve, teljesen felmondta a szolgálatot és cserbenhagyta híveinek bizalmát; Rumbold és Fritz gyenge játékuk mellett még súlyos helyezkedési hibákat is követtek el. Payer jól működött, de azért meglátszott rajta, hogy a baloldali hátvéd szerepében kissé idegenül mozog, a mi főleg nehézkes fordulásainál volt feltűnő. Az állandóan dicsért s munkáját mindig kitünően végző fedezetsor is formáján alul játszott. Bródi csak a második félidőben jött lendületbe, a mikor azután fáradhatatlanáak bizo­nyult, Weinber az első félidőben sokszor elhagyta helyét, a mi által a B. T. C. gyors balszárnya veszélyes támadá­sokhoz juthatott,a játék második felének nagy részében pedig Weisz Ferenczczel helyet cserélt, s bebizonyította,mily gyenge jobbösszekötő-csatár lenne belőle. Blum játéka kielégített volna, de fizikailag kissé még gyenge és nem is elég gyors. A csatársorban csak a szélsők dol­goztak a szokott agilitással, a bárom belső csatár azonban, különösen pedig Korody, fáradtnak látszott és labdára menéseik tul 0,lassuak voltak.
    A játékról nem sok a mondanivalónk. A B. T. C. az első félidőben frissen, nagy kedvvel és elég sikeresen is támadott, s a 14-ik és 22-ik perezben Saly révén két goalt ért el, a melyek közül a második remek fejes eredménye volt. A zöld-fehérek támadásai főleg Szendrő és a nagy­szerű napra virradt Bihari pompás védőjátékán akad­tak meg.
    Félidő 2 : 0 a B. T. C. javára.
    Szünet után az F. T. C. erős iramot diktál, mind a mellett a piros-fehérek jutnak ismét goalhoz, a mennyi­ben Dobó magas czenterét Fritz hibásan kifutással védi a labda közben Kovácshoz kerül, a ki azt az üres kapuba juttatja (10. p.). A mérkőzést már mindenki elveszettnek hiszi, a mikor a zöld-fehérek hatalmas, régi formájukra emlékeztető tempóba kezdenek, de csak két goalt érnek el Schlosser és Bródi révén, sőt a kiegyenlítésre is volna alkalmuk a teljesen fáradt B. T. C. védelemmel szemben, a mi azonban a belső csatárok hibázása következtében el­marad.
    A mintegy 12 ezer főnyi közönség jelenlétében lefolyt mérkőzést Schaár Izidor vezette; az első félidőben némi lámpalázzal, később azonban elismerésreméltó ügyességgel.

    Az Újság 1911 október 10.
     
  2. avatar: heimo
    2017.04.01, 16:26 (szerk.: 2017.04.01, 16:42)
    Üllői úti pálya, kettős mérkőzés keretében, előmérkőzés MAC - MTK (S.V.)