magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 0 : 5 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 21:37 (szerk.: 2021.07.11, 13:27)
    F. T. C. — B. T. C. 5:0

    (Millenáris pálya.) A fenti nagy goalarányt látva, mindenki elsőnek azt kérdezi, hogy reális volt-e a mér­kőzés ? És a pártatlan szemlélő kénytelen elismerni, hogy reális volt. Az F. T. C. goalképes csatársorával szemben a B. T. C. kipróbált védelme sem boldogult. Nem nehéz tehát immár megjósolni, hogy M. T. K. és B. T. C. utáni győzelmei után az F. T. C. hátralevő bajnoki ellenfelei is hasonló, illetve a goalarányt tekintve, még rosszabb sorsra fognak jutni. Hová fejlődik ez a csapat, ha két héttel a szezónnyitás után már olyan kiváló for­mába birt jutni, a minőt tegnapi játékával produkált? Rumbold, Winter, Bródy, Manglitz egytől-egyig kifogás­talanok, Payer is mindinkább beleszokik a halfsorba és hogy Bayer—Dobó ezúttal érvényesülni nem tudott, jórészt az ő érdeme. Borbás a második half time-ban volt elemében, a mikor is mesés akcziói angol stüusra emlékeztettek. Elsőrangúan játszott Szeidler, sőt rúgott egy goalt, a mely még angol internaczionálisnak is becsü­letére vált volna, Schlosser volt ezúttal is a támadósor lelke; bámulatos, hogy minő óriási munkát végez ez a fényes klasszisu csatár mindegyik matchén. A lehetetlen pozicziót nem ismerő Korody kétségkívül legjobb közép­csatárunk, mig Weisz lesántulván, a küzdelem jó része­ben csak statisztált.

    A B. T. C. feltűnő goalarányu vereségét némiképpen talán mentheti az a körülmény, hogy az első félidő­ben erős ellenszél ellen játszott, a mi a csapat védelmét alaposan kimerítette, úgy hogy a második negyvenöt perczben még a szívós Szendrő is kifáradt. A nagy vereség való oka mégis a két halfsor közötti klassziskülönbség, mert ha Ficzere és Német elég szorgalmasan szednek is labdát, azért egyik sem közelíti meg Weinber, vagy Bródy nívóját. A csatársor sem volt diszponálva; mert még a legjobbtól, Mészárostól is alig láttunk befejezett akcziót, mig Dobó jórészt a fedezetsorban kalandozott. Talán sikeresebben operált volna a B. T. C. legerősebb riválisa ellen, ha a védelembe Kőszegit és Simont visszavonja. Igaz, hogy igy a csatársor talán ritkábban veszélyeztette volna az F. T. C. goalját, a megerősített védelem azonban talán megakadályozhatta volna a súlyos goalarányu vereséget.

    Több mint félórai késéssel 3 ó. 35 p.-kor indul meg a játék. A szél támogatásával is azonnal F. T. C. kerül frontba és Szeidler lerohanása és czentere már az első perezben munkát ad a B. T. C. védelmének. A hetedik perezben már a vezetést is megszerzi, mert Korodi közeli sutja Bihari kezéből és a feje fölött a goalba repül. B. T C. a 13-ik perezben szabadrúgásból jut oSenzivába, a melyet veszélyes támadás követ. A Dobó által szöktetett Bayer szépen czenterez, Fritz azonban ment. Rumbold hibájából kornerrel is veszélyeztetnek a piros-fehérek (18. p.), mire az F. T. C. veszi át a támadást és Payernek messziről rúgott, de veszélyes shotját Bihari csak nehezen fogja. F. T. C. kornere is (26. p.), a melyet Schlosser fejel, Biharit foglalkoztatja. Néhány pereznyi élénk mezőnyjáték után B. T. C. ismét szabadrúgás révén közelíti meg F. T. C. kapuját. Az utolsó hat perezben ismét a zöld-fehérek a helyzet mai, B. T. C. azonban korner árán (43. p.) meg­menekül.

    Félidő 1 :0.

    Szünet után az F. T. C. még hevesebb iramot diktál. Alig három percz után már a lehető legnagyobb veszély­ben is forog a goalja, mert Schlosser szabadon száguld Bihari birodalma felé, a jeles kis kapuvéd azonban Schlosser elé rohan és Övé a labda. Majd Borbás vezet remek táma­dást, a melyet a B. T. C. jobboldali halfjának még gáncs­csal sem sikerül megakasztania és a jobbra czenterezett labdát Szeidler kapásból, süvitő, magas, a bal sarokba helyezett csodaszép lövéssel goallá értékesíti (9 p.). A B. T. C. erélyes felnyomulásának korner az eredménye (13. p.), de már ismét Borbás rohan le és rövid czenterét a mesésen helyezkedő Schlosser a bal sarokba plasziorzza (14-ik perez). A harmadik goalt négy perczczel későbben követi a negyedik, a melyet az F. T. C.-csatárok remek összjátéka után Korodi a jobb sarokba helyez; Bihari ugyan rávetéssel próbált meríteni, de egy ötöd másodperczczel elkésett. A zöld-fehérek eredménytelen kornere után (20. p.) Schlossernek süvitő, a jobb sarokba irányított labdáját Bihari nehezen, korner árán menti (23. p.). A B. T. C. csatárai a biztos vereség daczára sem vesztik el kedvüket és Mészáros pompás támadása eredménynyel is kecsegtet. Kőszegi labdája azonban éppen hogy az F. T- C. goalja fölött sivit él. A piros-fehérek kihasználatlan kor­nere után (29. p.) ismét Borbás sprintel végig a félvonalon, Schlosserhez, majd utóbbi Szeidlerhez passzol, a kinek a bal sarokba plaszirozott alacsony labdája az ötödik goalt eredményezi (30. p.). B. T. C. még mindig nem adja fel a küzdelmet, sőt a 39-ik perczben olyan energikusan támad, hogy két ízben Fritz menti a ladbát, Borbás süvitő czentere azonban már megint Biharinak ad munkát, sőt két perczczel a befejezés előtt még kornerrel fenyeget F. T. C., a melyet megint csak Bihari ment.

    Herzog Ede kiválóan bíráskodott.

    Az Újság, 1911. február 28.