magyarfutball.hu

Budapesti AK - Ferenczvárosi TC 2 : 4 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 16:39
    Ferencvárosi Torna-Klub—Budapesti Atlétikai Klub 4:2 (félidő 1:0).

    A millenáris versenypálya nézőközönsége vagy 8000 főnyire fölszaporodott, a mikor a biró megadta a jelt a már hetek óta lázasan várt mérkőzés megkezdésére. Az izgatottság a tető­pontját érte el a két csapat összecsapásának a pil­lanatában. A F- T. K. bár egyik játékosa késése miatt csak 10 taggal kezdte a mérkőzést, oly vehe­menciával feküdt neki a küzdelemnek, hogy már a második percben megszerezte a vezető gólt. A mér­kőzés sorsa ezzel a hirtelen jött eredménnyel meg is lett pecsételve. A várt idegizgató tusakodás he­lyett egy hétköznapi, sokszor a lanyhaságig kényel­mes mérkőzést kapott a közönség.
    A Budapesti Atlétikai Klub csapata határozot­tan csalódást keltett. Különösen a csatázósora pro­dukált olyan gyönge játékot, a melynek alapján az egyesület nem a legszebb reménységgel lehet eltelve a csapat további szereplését illetően. A B. A. K. csa- tázói egyénileg mindannyian elsőrangú erők, de mint együttes, bizony jóval alatta marad nem egy elsőosztályu csapatunk nivójának. Az összejátszás és a kapu előtt való bizonytalanság sokszor kinos hatást szült. Volt néhány olyan helyzet, a melyben szinte képtelenség volt gólt nem csinálni. A B. A. K. csatá- zói azonban kitalálták a módját, hogy miképpen le­het a hálót elkerülni. A födözet-sorban Károly csak olyan poziciót tölt be, mint annak idején az M. T. K.-ban. Még mindig igen szépen játszik, de mintha már nem volna olyan hasznos a játéka, mint régeb­ben. Pompás játékot láttunk Szury-tól, a csapat legjobb embere Kucsera volt. ellenben Grosz kapu­védő nem az a fenomén, a minek hiresztelték. Leg­főbb hibája', hogy gyakran megkísérli a lábbal való védekezést.
    A Ferencvárosi Torna Klub győzelmét reálisan vivta ki és föltétlenül kiérdemelte. A csatázósorban Koródy. a védelemben Veinber, Manglitz és a Weszely helyén játszó Payer prokukált elsőrangú játé­kot. A F. T. K. a 2-dik percben Schlosser pompás lövéséből szerezte meg az első gólját. A második fél­időt ismét F. T. K.-gól nyitotta meg. Ezt Weisz be­adásából Koródy lőtte. A 26-ik percben Gálos révén érte el a B. A. K. az első gólt. majd néhány perc múlva Schlosser lövése háromra szaporította a fe­rencvárosi gólok számát. A 37-ik percben Szeitler elérte a csapat negyedik gólját, mig a B. A. K.-nak Salamon szerzett újabb eredményt. Biró: Lucius Károly volt.

    Budapesti Hírlap 1910 október 25.