magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 21:28 (szerk.: 2021.08.26, 14:45)
    F. T. C. — M. A. C. 2:1
    (Millenáris pálya.)

    A szezon egyik legszebb mér­kőzése. Mindkét csapat erős, öldöklő iramban játszotta végig a matchet. A M. A. C., a mely az idén jóformán még semmit sem produkált, oly remekül játszott, hogy tisztán balszerencséjén múlott, hogy a mérkőzést meg nem nyerte. Megmutatták az atléták, hogy lelkes, fair játékkal sokkal többet érhetnek el, mint durvasággal.

    Az egész mérkőzés folyamán a M. A. C. volt fölény­ben ; a zöld-fehérek csak ritkán, de annál veszélyesebben támadtak. A sárga-kékeknél meglepett a fedezetsor agilis játéka. Úgy a védelemben, mint a támadásban. A közvetlen védelem Oláh baloldali hátvéddel az élén kitűnő. A csapat legjobb része a csatársor. Sokat rúgnak a kapura és lövéseik mindenkor veszélyesek.

    Az F. T. C. Korody nélkül játszott. Helyét Weisz foglalta el, mig jobbszélsőt Kucsera játszott. Az első félidőben, miután a két goalt rövid egymásutánban érték el, kissé lanyhábban játszottak, a második félidőben azonban, a mikor az atléták nagyon veszélyesek kezdtek lenni, lelkesen, kellő energiával védekeztek. A csapat legjobb emberei Weisz, Bródy és Rumbold voltak.
    Az első félidőt a M. A. C. támadása nyitja meg. Feketeházi lefut, de középre adott labdáját Rumbold menti. A zöld-fehérek első támadását Szeitler vezeti, a kinek pontos czenteréből Weisz élesen a balsarokba helyezett lövéssel megszerzi a vezető goalt. (16. p.) Az atléták vehemens támadását Manglitz korner árán menti. (18. p.) Kelemen éles labdáját Fritz rá vetéssel nehezen fogja, majd Krempels, Kelemen, Onody labdái a kapufát érik. F. T. C. nagy nehezen kiszabadul és Schlosser—Weisz összjátékából utóbbi helyezett goalt rúg. (31. p.) A vá­ratlan goal után a M. A. C. még erősebben támad, shotjaikat azonban a kapufa, részint Fritz teszi ártalmatlanná.

    Félidő 2:0

    A második félidőben az iram fokozódik. A második és a tizedik perczben az atléták két eredménytelen kornert rúgnak. Schlosser támadása már-már eredményesnek látszik, de Pápai közvetlen közelről a kapu fölé rug. A M. A. C. lassanként teljesen visszaszorítja a zöld-fehéreket. Kelemen hosszan előreadott labdáját Fritz kifutással védi. A huszonharmadik perczben Feketeházy egy kapu előtti kavarodásból a M. A. C. egyetlen goalját rúgja. Középjáték után Schlosser fut le, de lövését a kapufa menti. (38. p.) Az utolsó perczekben a M. A. C. még lelkesebben dolgozik a kiegyenlítésért, a jól működő F, T, C. védelmen azonban nem tudnak keresztül törni,

    Biró Fehéry Ákos (Csepel).

    Az Újság, 1910. március 8.