magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.10, 21:24 (szerk.: 2022.04.11, 11:21)
    FTC — MAC 1:0 (0:0)

    Margitszigeti pálya, 1500 néző
    Biró : Schissler József

    Nem csupán a pontokért folyt ez a küzdelem, jóval nagyobb érdekek fűződtek mind a két csapat részéről ennek a meccsnek a sorsához. Az FTC-nek be kellett volna igazolnia, hogy a tavasszal jobb helyezésre számíthat-e, hiszen még némi győzelmi aspirációi is vannak, a MAC reaktivált csapata pedig az első osztályban való bennmaradásért kezdte meg bátor és elszánt küzdelmét.

    Nos, a két csapat tavaszi debüje mind a két kérdésre válaszolt, A A zöld-fehéreknek reális körülmények között nem lehet reménye a harmadik helynél előbbre kerülni, aminthogy a MAC sorsa is látszólag meg van pecsételve. Mind a két csapat egyforma betegségben szenved, az ugynevezett gólsorvadásban. Az FTC jónevü csatárai sehogysem tudnak összeszokni, mig a MAC nak egyáltalában nincsen csatársora, csak csatároknak kinevezett öt játékosa, ebben a gyenge társaságban azonban még a kétségkívül jó kvalitású Rácz sem boldogulhat.

    Az FTC különben megérdemelten győzött és ha Pataki nem vitte volna tulzásba az önzetlenséget és kissé energikusabb, a golarány 3 :0 is lehetett volna. Weissnak nem volt alkalma kapustudományának bemutatására, mert a sárga-kékek csatársorának akciói nem jutottak el a kapuig. A hátvédek közül Takács volt a jobbik, de a nyersebb is. A Blumot nélkülöző fedezetsor megfelelt feladatának, Szabó azonban egyelőre még keveset tud, csak nehány fejesével keltett kellemes feltűnést, A csatársorban Héger volt a legveszélyesebb gyors startjaival, mig balszélső partnere,. Wiener II, csak az utolsó fél órában jött lendületbe. A tanknak indult Kővágó erélyes akciói látszólag veszélyesek, minimális technikája miatt azonban nem boldogulhat. Tóth elég frissen mozgott, a számtalan kedvező gólhelyzet közül azonban csak egyet tudott kihasználni, többi labdája a kapu fölött sivitett el. Pataki tulkényelmesen dolgozott és egyéni akciókra egyáltalában nem vállalkozott, pedig erre ma hálás alkalom nyílt volna. Mindössze nehány precíz szöktetés emlékeztetett a régi, nagyszerű Patakira.

    Nem csodáljuk, ha a „biztosra ment" FTC-t már nem fütötte az ambíció, annál meglepőbb, hogy a MAC sem játszott azzal a tűzzel és lelkesedéssel, amit a pontokért folyó elkeseredett küzdelem elsősorban megkíván. Elsőrangu kapuvéd, megbízható védelem, lelkiismeretes halfsor: ebből áll ma a MAC csapata, ami táalán elegendő ahhoz, hogy a kataszírófális golarányu vereségeket megakadályozza, a mecscsek megnyeréséhez azonban csatársor is kellene, a csatársor azonban legalább a mai összetételében siralmasan rossz, még az őszinél is rosz- szabb és ha a MAC ezen a bajon hamarosan nem segít, a kiesét nem kerülheti el.

    Fehér nyilván lelkiismeretesen készül a szövetségi csapat kora tavaszi turájára, mert kitűnő testi kondícióban van és ha az FTC gólképtelen csatársora ellen nem is nyílt alkalma bravuroskodásra, nehány labdát szép stílusban és kitűnő helyezkedéssel védett. Szaffka megbízható, jól is helyezkedik, de könnyelmű, ellenben meglepett Jancsár, aki megbízható és intelligens hátvéd. A halfsorban csak Kocsis I. birkózott meg sikerrel az FTC csatárok nagyobb technikájával, míg Plohl inkább a támadásból vette ki részét, amire azonban vajmi kevés alkalom nyílt. A csatársor egyelőre nem érti meg egymást; egy percre sem tudta a labdát magánál tartani, sőt még azt a hibát is elkövette, hogy Ráczot, az egyetlen akcioképes csa- tárt teljesen elhanyagolta.

    Öt percig a széllel hátban játszó MAC van frontban, mig az FTC első támadását Fehér kifutással menti. Héger centernek szánt veszélyes labdáját Fehér korner árán menti (7. p.). Patakinak 25 méterről remekül irányított lövését Fehér pompásan fogja (17. p.). Omelka hibájából Kövágó kedvező gólhelyzetbe kerül, de két lépésről is hibáz. Kővágó váratlanul éles lövését Fehér rávetéssel menti, a labda azonban kicsuszik a kezéből, de még idejében visszahuzza a gólvonalról (30. p.). A 43. perben szabadrugásból két egymásutáni kornerrel veszélyeztet az FTC. Félidő 0:0.
    A második félidőben mindvégig az FTC dominál és a 9-ik percben már el is dől a mérkőzés sorsa. Fethrmann a zöld-fehérek javára megítélt szabadrugást Hégerhez irányítja, ahonnan a labda a szabadon álló Tóthoz kerül, aki hat lépésről a bal sarokba menthetetlen gólt plassziroz. Azontul a MAC elkeseredetten védekezik, az FTC azonban hat kornerét nem képes értékesíteni. A 33-ik percben a MAC is frontba kerül a Takács gáncsa miatt megítélt szabadrugás azonban mindössze az atléták egyetlen kornerét eredményezi.

    FTC Weisz— Takács I., Hungler II. —Wilhelm, Szabó, Fuhrmann— Héger, Kővágó, Pataki, Tóth, Wiener II.
    MAC Fehér— Jancsár, Szaffka— Plohl, Kocsis I., Omelka— Rácz. Kocsis II., Seregély, Zsin II., Szabó.

    Sporthirlap, 1923. február 12.