magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.12, 20:17 (szerk.: 2022.03.15, 16:50)
    FTC — MAC 5:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 9000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    A MAC mult heti győzelme után komoly sanszokkal indult a küzdelembe s annak elle­nére. hogy nagy gólarányu vereséggel kellett elhagynia a küzdőteret, egy félidőn keresztül kétessé is tudta tenni a ma nagy formát mu­tató zöld-fehérek győzelmét. Mielőtt a mérkő­zés taglalásába fognánk, meg kell állapíta­nunk, hogy a MAC igazán nem szolgált rá a nagy gólárányu vereségre a a játék menete sem tudta igazolni ez 5:0-ás eredményt.

    A mérkőzést két élesen elhatárolható részre, az első és második félidőre bonthat­juk szét, amelyek teljesen ellentétben állottak egymással. Az elsö félidőben két egyen­rangu csapat hatalmas iramu, változatos lefolyásu, valóban grandiozus küzdelmében gyönyörködhettünk, melynek során mindkét csapatnak számos kedvező alkalma nyílott eredmény elérésére, de a lövések vagy célt tévesztettek, vagy a jól védő kapusokon akad­tak meg. A második félidőben azután kidom­borodott az FTC nagyobb technikai készült­sége s a MAC az első félidő öldöklő iramá­nak áldozatul esve, teljesen összeroppant, amit az FTC csatárok ügyesen kihasználtak s ugyancsak nem fukarkodtak a gólokkal.

    Az FTC kapujában Csajka néhányszor igen szépen védett. Jó volt a Takács—Hungler II hátvédpár, mely különösen biztos fel­szabadító rugásaival imponált. A csapat ge­rince a Szabó—Obitz—Blum fedezetsor volt, mely ugy a védelemben, mint a támadásban nagyszerűt nyujtott. Sikerült változtatásnak bizonyult Obitz és Szabo helycseréje, mert mig Obitz a középen mindvégig teljes erővel állta ez iramot, addig Szabó a szélen keve­sebb lüdómiinkara, lévén, utalva, szintén meg­felelt hivatásának. Kiválóan játszott Blum, aki a Rácz—Bodnár szárnyat egyszerűen szó­hoz sem engedte jutni. A csatársor eredmé­nyes, jó játékának titka abban keresendő hogy Schwarcz és Nikolsburger a két össze­kötő végre belátta, hogy egyedül csak az összjáték hozhat sikert s letéve az egyéni kisérleteK céltalan próbálgatásairól, minden tehetségükkel az egységes összmunka érdeké­ben. buzgólkodtak. A belső csatárok pontos passzjátékát a szélsők gyors lefutásai és jó beadásai stílusssan egészítették ki s a vég­zett munkáért dicséret illeti a csatársor minden egyes tagját külön-külön é» együttesen. A jó együttesből is ki kell azonban említe­nünk névleg a Tóth helyén szeéeplö Wiener II-t, aki valóban klasszis játékot produkált. A MAC kapuját Fehér védte, aki harmadik gólt több bátorsággal védhette volna, különben azonban megfelelt. A két hátvéd, Kehrling és Szaffka helyenkint kiválóan, gyak­ran azonbanfeltűnően bizonytalanul dolgo­zott, különösen helyezkedési hibáik voltak szembeötlők. A csapat leggyengébb része és a sulyos vereség közvetlen előidézője a Ko­csis—Fodor—Weiner összeállításu halfsor volt, amelyet a maihoz hasonló gyengén már igen-igen régen nem láttunk játszani. Különösen Kocsis volt az, akinek egyetlen sikerült momentuma sem volt. A csatársor jobbszárnya, Rácz—Bodnár—Kunst az első félidőben kiválóan játszott, szünet után azon­ban támogatás hijján nem sok vizet zavartak.

    Az első félidő változatos játékkal telik el s csak a 44. percben sikerül az FTC-nak Szaffka hibájából Schwarcz révén a vezetést megszerezni. A második félidő 18. percében Nikolsburger az előre huzódott MAC hátvé­dek mellett megszökik s gólt lő. A I6. perc­ben Schwarcz Matkovits beadását kézzel üti a hálóba, a bíró természetesen nem ad gólt. A 19. percben Kertész a kifutó Fehér mellett megszerzi a harmadik gólt. A 26. percben Nikolsburger lövi a negyedik és a 40. perc­ben Wiener az ötödik góit.

    Sporthirlap, 1921. február 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.02.10, 15:00 (szerk.: 2022.03.15, 16:50)
    MAC: Fehér-Kehrling, Szaffka—Kocsis, Fodor, Weiner-Rácz, Bodnár, Kunst, Szalay, Boldog.

    G: Schwarz (44.) Nikolsburger (57.) Kertész (63.) Nikolsburger (71.) Wiener (88.)

    Jv: Schiller Gyula

    Nemzeti Sport, 1921. február 28.