magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 4 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 12:27 (szerk.: 2021.08.30, 12:49)
    Ferenczvárosi Torna-Club — Budapesti Torna-Club 4:2
    (Millenáris pálya.)

    Mindvégig erős iramú játék után, csak nehezen tudta legyőzni bajnokcsapatunk az uj összeállításban játszó és váratlanul erős ellenállást kifejtett
    B. T. C.-t. A piros-fehérek a Wiener Sp.-Cl. elleni mérkőzé­sük óta igen sokat fejlődtek, s igy már erős ellenfélnek bizonyultak. A zöld-fehérek kissé lanyhán játszottak,mig a B. T. C. rég nem látott tűzzel dolgozott.

    A Ferenczvárosnál ismét a csatársor baloldala vég­zett elsőrangú munkát. A fedezetsor a megszokott jó volt.A közvetlen védelem a hátvédsorba állított Kucserával igen megerősödött.
    A B. T. C.-nél úgy a védelem, mint a támadósor egyenlően jól végezte dolgát. Legjobb emberük Bihari volt. Dobó és Rákóczy is kielégített. Szendrő lassanként visszanyeri őszi kitűnő formáját.
    A fair mérkőzést mintegy kétezer főnyi közönség nézte végig.

    F. T. C. kezd. Tiz percznyi mezőnyjáték után B. T. C. támad, de Oláh lövését Fritz fogja. Ferenczváros Weisz révén jut támadáshoz és Schlosser szép leadásából Weisz a mérkőzés első goalját rúgja (16. p.). A B. T. C.kerül azután frontba, de Weinber korner árán ment(19. p.). Kézsmárky lövését is Fritz kornerre menti (22. p.).Schlosser két lövése Bihari zsákmánya lesz. Weisz támadá­sát Sasek kornerra menti (29. p.). Schlosser szép egyéni játék után biztosan helyezett goalt lő (36. p.). A piros­-fehérek most erősen támadnak, de Dobó majd Kézsmárky lövését Fritz menti, mig Oláh beadását Rákóczy goallá értékesíti (44. p.).

    Félidő 2: 1 a F. T. C. javára.

    A második félidő első perczeiben F. T. C. a támadó fél és Korody—Weisz mesés összjátékából Weisz gyö­nyörű goalt ló (2. p.). A B. T. C. most teljes erővel támad és Rákóczy beadásából Kézsmárky a B. T. C. második goalját rugja (9. p.). Továbbra is a B. T. C. van offenzivában, erősen dolgozva a kiegyenlítésért. Oláh két támadá­sát a zöld-fehérek csak korner árán tudják menteni (16. p.).Weisz szépen helyezett lövését Bihari nehezen menti.Weisz ideális beadásából rugja Schlosser a mérkőzés utolsó és legszebb goalját (33. p.). Rónai éles lövése a kapu­fáról pattan vissza a mezőnybe (35. p.). A játék teljes sötétségben fejeződik be.

    Bíró Kiss Gyula (»33« F. C.).

    Az Újság, 1909. október 12.