magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 0 : 1 21:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
  2. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
  3. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
  4. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
  5. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
  6. Ferencvárosi TC - Olympiacos CFP 2024
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (6 szavazat)

játékvezető: 2.33 (6 szavazat)

hangulat: 2.83 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.03, 16:19 (szerk.: 2024.03.07, 20:34)
    Az Olimpiakosz, gyorsaságban, labdakezelésben, taktikában, sajnos minden tekintetben, felülmúlta a Fradit!

    Ahogy dicsértem az első meccs után a csapatot,a tegnap este totális káosz,rossz volt nézni ,hogy csak hátra tologatjuk a labdát ,nem tudtuk kihozni azt még a saját tizenhatosunkról sem szörnyű volt,de amig wingoval meg civiccel akarunk szélen megbontani addig...szegény abunak nem volt társa,ahelyett hogy két támadóval kezdtünk inkább a középpályára kellett volna még egy ütköző,ez van ennyi volt így ebben,de lehetett volna több is...

    Hihetetlen, hogy Civic kezdett….
    Ramirez mióta felröppent a hír h visszavinné a Zenit totális visszaesés….
    Marquinos és Abu Fani első félidőbe egy értelmes labdát nem tudott adni… Marki is mióta kiderült a Mexiko stb semmi tűz.
    És ebbe a 2 csatáros játékban Varga azt se tudta hol van érthetetlen 2 hasonló támadóval kezdeni Lisztest kellett volna berakni Varga mögé könyörgöm… totális szervezetlen gyenge játék és értelmezhetetlen felállás volt!!!!!

    Hazaértem. 2 sárgával lehoztuk a nagy "küzdést". Nincs semmi játékunk, a többit már leírták előttem. Mindörökké Ferencváros!

    Abból az egyik egy labdaelrúgásos dühöngésre ment. 7 faultra kényszerítettük a déli-mediterrán, heves vérmérsékletű ellenfelet, ami kifejezetten nagy szó, kiesőjelöltek ellen szoktak otthon hasonló számokat produkálni, de idegenben még lehet ott is többet kell faultolniuk. Mindegy, ez van most győzött a jobb csapat, nem sikerült a csoda. Legyen meg a bajnokság, és esetleg a kupa, ebben a nemzetköziben most ez volt a realitás.

    Zokog a lelkem Gyerekek. A mai produkciónkat nem nézem vissza, sajnos nem voltunk a pályán. Kényszerzubbonyt akasztottak ránk a görögök, az eredmény ránk nézve hízelgő. Valahogy össze kell magunkat kaparni a dózsa ellen. Remélem sikerül.

    Az a tèny, hogy jobb csapat a gōrög nam annyira fàjò mert jobb anyagiakkal rendelkeznek, ès elörèbb jàrnak mint mi. Az viszont hogy, Deki hiànyossàgai megmutatkoztak ezen a meccsen az màr inkàbb zavarò….

    Szerintem egy jobb csapattól nem szégyen kikapni. Talán túl könnyen adtuk magunkat, de sajna minden poszton jobb/ gyorsabb játékosaik vannak. Ez van. Marad az NB1.

    Nem kell a Varga mellé senki. Kioltják egymást teljesen.Vagy Ő a csatár egyedül,vagy akkor cseréljék le és hozzák be a Kodrót,vagy a Pesic-t.

    Kodró nem volt rossz mögötte.
    Itt a hulla középpálya oltotta ki Vargát.
    De alapvetöen a túloldalon volt a nyerö taktika is.

    Nem Márkival van gond, hanem a csapattársak nem nyitnak neki passzsávokat, ahová tehetné a labdákat.
    Ez pedig csapatszervezési probléma.
    Qrva szar a helyezkedésünk és az összjátékunk jelenleg.

    Kicsit azért fájó ez a mai, mert ez az Olimpiakosz nem jobb csapat, mint a tavalyi Trabzon, márpedig azokkal teljesen partiban voltunk.

    Dusán szerintem elbaszta a két csatárral, az láthatóan nem megy nekünk ezen a szinten, mert a középpálya harmatos lesz - aztán a felállás megváltoztatása helyett posztra cserélt.

    Ez van, most már viszont akkor lehet szépen agyonbaszni itthon mindenkit, hogy kicsit jobb legyen a szájízünk.

    Jobbak a görögök.
    Tegnap ők játszottak úgy mint egy rekordbajnok nagycsapat.
    Az a fene nagy pesti pokol nem igazán hatotta meg őket.

    Egy jobb/gyorsabb/technikásabb játékoskból álló csapat egy joibb edzővel továbbjutott ellenünk.
    Ettől függetlenül, egy jobb/gyorabb/technikásabb játékosokból álló csapat ellen is lehetett volna jobb eredményt elérni, ha ahhoz igazítottuk volna a játékunkat, hogy jobb az ellenfél. Ez többször sikerült már a közelmúltban, Sztankónak még nem jött össze.
    A legnagyobb baj számomra az volt, hogy nem láttam mit szerettünk volna játszani. Mert lehetett volna az óvatos Rebrov-féle játék, vagy lehetett volna a mindent egy lapra feltevős támadásos-féle is. Ez egyik sem volt.
    Voltak periódusok, amikor láthatatlanok voltunk a pályán.

    A görögök 100 százalékosan megölték a focinkat! 90 percből 85-ben megoldották a passzsávok lezárását, az összes játékosunk mögött lihegett egy pireuszi! Az előreívelések sem ültek, mert a fejpárbajok kb 60-70 százalékát megnyerték! Ehhez kellett egy jó játékosanyag, meg egy Európa Liga győztes edző! Nagyon ült a taktikája! Most lehet szarozni Dejant, de nem "Várhidik", meg "Bognár Gyurik" ellen meccselt! És lehet Máté Csabázni, vele annyi lett volna a különbség, hogy nem kettőt kapunk összasítésben, hanem ötöt...
    Sokan kurva gyengéztek, pedig nem a Dabas ellen játszottunk, hanem tavasszal az európai kupák egyikében! Nekünk - egyelőre - itt már minden meccs ajándék!
    Szóval, hiába vártam a csodát, győztek a tények, ami az, hogy ez a görög csapat jelenleg jobb, mint a mi csapatunk...!

    Ebben a párharcban több volt. Ez az Olympiacos nincs annyival előttünk, amit egy eltalált taktikával ne lehetett volna behozni. Nem igazán értettem a 4-4-2-t, a két center nem sokat ér, ha nem tudjuk feljuttatni a támadóharmadba a labdát. Ez a meccs edzői döntéseken ment el. Remélem a bajnokságban nem ragadunk be úgy, mint a tavalyi kiesés után, az idei helyzet ezt valószínűleg nem bírná el. Sztankovicsnak el kell kezdenie használni a teljes keretet, két szélsővel egy kupapárharcot sem lehet sikerrel megvívni, nemhogy a bajnokságot.

    Ma este nagyon gyenge teljesítményt adtak elő a fiúk !
    Egyedül talán Cissé-t lehet dícsérni.Egy ízben szépen mentett hatalmas helyzetben !
    Elfejelte gólhelyzetben a labdát Mmaee elöl.Igaz,hogy az ellenfél kapujánál,de elfejelte.

    Kalkuláltam a kieséssel, önmagában nem az húz fel. A játékosokat szerintem nem nagyon lehet elővenni, ment mindenki, ahogy tudott. A kilátástalan játék és a láthatóan működésképtelen taktikához való ragaszkodás bosszantóbb.
    A kupát leszarom, de ha a bajnokság is rámegy a magas polcos szerbünkre, az nagy baj lesz.

    Sajnos ebben a felállásban esélytelenek voltunk a középpályán. AbuFani gyenge volt, Habib elbizonytalanodott. Civic sajnos nem ez a szint. Varga tipikus center, kell neki a két szélső.

    borzasztó látni, hogy még egy Olimpiakosz is megoldja azt egy passzból, amit mi háromból. a mi játékunk körülményes lötyögésnek tűnt az övékhez képest, pedig hát...

    Hétvégén pihent a csapat , a Görögök jàtszottak , mégis frissebbek voltak előbb értek oda a labdákra , Nem az a baj , hogy kiestünk mert ez benne van , de a nagy előkészületek nagy dumàk nem kellenének , mert ez miatt csalódott sok szurkoló erre kapjuk ezt a szart amit tegnap produkàltak mi volt ez a tegnapi a félpályán nehezen jutottak át nemhogy helyzetbe kerülni .

    A szurkolás az első félidőben jó volt, a bekapott gólig, utána már egyre gyengébb lett.
    A bunyóról meg annyit, hogy ideje volt már! Még több embert kéne lepofozni mint a régi szép időkben!
    Tele vagyunk rossz balfaszokkal akik csak állnak, nézelődnek, azt sem tudják milyen eseményen vannak…
    Ádámnak kell KÉRNI mikor az ellenfel szögletet vagy szabadrúgást végez el, hogy fütyüljenek, fújoljanak, próbálják már meg megzavarni az ellenfelet. Maguktól eszükbe sem jut, ezekben az emberekben semmi fanatizmus nincs csak állnak mint fasz lakodalomban!
    Hiába a teltház, az idegenbeli meccseken jobb a szurkolás mert oda kevesebb divat fasz jut el.

    Évek óta betli Civicet kezdeti Ramirez helyett, na nem mintha Ramirez sokkal jobban teljesítene az utóbbi időben, de Civicnél még mindig jobb…
    Wingo kezdetése Makreckis helyett szintén érthetetlen…

    A védelmet lassan fél éve nem tudja helyrerakni, pedig már egy alapozást is lenyomtak együtt. Rossz passzok, egymást hozzák meleg szituációkba, mintha elfelejtettek volna focizni…

    Középpálya szintén gyenge, Abu Fanit kivették a görögök, meghalt a játékunk!
    Maiga teljesen lassú és körülményes…
    Ben Romdahne pedig teljesen fogalmatlan, már azt sem értem minek igazoltuk le, labdakezes nulla, passzok rosszak, full béna a csávó. Már Firenzében is mindent kihagyott és látjuk hogy az Nb1 is erős neki…sajnos

    Ezért szép, változatos a világ, mert nem egyformán látjuk a dolgokat :
    Wingo és Macreckis két különböző skill, de nem tudnám megmondani melyik a jobb ...talán Macska a mezőnyben ügyesebb, de szeretem Wingo szög egyszerű játékát is.
    Ramirez sajnos látványosan leépült ( nem tudom az okát ), Civic szerintem gond nélkül pótolta, a beadások pontatlansága a játékpercek hiányának is betudható ... keveset játszott együtt Barnival
    Romdahne kissé idegesen szállt be, több rossz megmozdulása volt, de mikor elkapta a fonalat a végén, szerintem a csapat legjobbja volt, bátran cselezett, ráindult a védőkre, talán nála is a meccshiány lehet a gond. Meg hát csak-csak egy válogatott focistáról beszélünk ...

    Csalódás. Elképzelés nélküli, gyenge játék, rengetek hibával a saját térfelünkön. Stanko eltaktikázta. Wingo és Civic érthetetlen szerepeltetése, két csatáros játék, ahelyett, hogy a középpályát megerősítette volna. Olcsón megúsztuk ezt a meccset lehetett volna simán 3-4 is közte. A pokolról annyit, hogy én a helyszínen maximum tisztítótüzet éreztem különösen a bekapott gól után. A kaput alig találtuk el. Úgy tűnt a felfokozott várakozás és nyomás sem tett jót a csapatnak. A bajnokságot be kell húzni. Csalódtam a polcos edzőnkben, ez egyenlőre maximum konyhapult.

    Már nem is tudom, mikor láttam ilyen elképzelés nélküli, reménytelen, minden tudatosságot nélkülöző káoszfocit a csapattól. Hogy a szinte percenként előforduló, a hátborzongatótól a röhejesig terjedő skálán mozgó egyéni hibák ennek a taktikai káosznak a következményei voltak-e, azt nem tudom megítélni, de mindenesetre fura lenne, ha egyszerre mindenki pont erre a meccsre került volna teljesen formán kívül.
    Sztankómesterről október óta írom, hogy a színpadias gesztusokon és nagy dumákon kívül én még semmi mást nem láttam tőle, de boldog leszek, ha rám cáfol. Most sem sikerült.
    Ez az olimpiacos erősebb csapat nálunk, a pénzük is több, de hány ilyen, vagy ennél (jóval) erősebb csapat ellen okoztunk meglepetést, tettünk csudát az elmúlt években? Ellenük most mégis kettős vereséggel, tükörsimán zúgtunk ki úgy, hogy a 0-2 összesítés még számunkra hízelgő, mert a visszavágón mutatott teljesítményünk alapján ez könnyen lehetett volna 4-5 is, és úgy hogy ők a 2 meccs között bajnoki rangadót játszottak és nyertek, amíg nekünk egy egész hetünk volt erre a meccsre fölkészülni. Emiatt most ezt még arra sem lehet fogni, amire az őszi gyalázatot fogták folyamatosan, hogy nagy a meccsterhelés, meg sok a sérült.
    Úgyhogy szerintem itt most már csúnyán kilóg a lóláb, a Sztankólufi asszem végleg kipukkadt és ez nem csak őt, hanem azokat is minősíti, akik idehozták ezt a kóklert.

    Érthető módon most mindenki szomorú, én is, vártuk az ellentmondást nem tűrő játékot csapatunktól és a meccs végén a továbbjutást. A kinti meccs kissé elaltatott, becsapott mindenkit, ... sovány kis előny, simán ledolgozható ... mondogattuk magunknak. Tegnap azonban látnivaló volt : a görög csapat játékosai gyorsabbak, feszesebb , pattanósabb mozgásúak, többségük a labdával is igen jó viszonyban van. Az új edzővel komoly támaszt is kaptak a padról, ezt így mind együtt tekintve hozta azt, hogy egy jobb csapat ellen estünk ki.

    Tegnap borzasztóan játszottunk nemcsak egy EKL rájátszás szinthez képest, de sajnos magunkhoz képest is. Pluszban jött ehhez egy nagy technikai és taktikai deficit is egy jó ellenféllel szemben. Legtöbbször úgy becsapdáztak minket hogy csak na, nyomoztuk a labdát amiben persze el is lehet fáradni, csapategységek, játékosok sokszor tízméterekre egymástól, párharcok szinte nulla, stb, estig lehetne írni.
    De még egy ami nagyon fontos, a játékosok testbeszéde mindent elárult, fogalmuk se volt mit kellene csinálni , ezért még a minimális magabiztosságot is elvesztették, alig várták hogy vége legyen.

    Nem szabálytalankodniuk kellett, hanem hat-hét emberrel a térfelünkön folyamatosan támadni a játékosainkat, a labdás embert körülvenni, a passzokon rajta lenni. Megcsinálták elég jól, mi pedig ahol alkalmunk lett volna levegőhöz jutni, elszartuk... Marquinhos, amikor végre a 16-os közelébe jutottunk, passz helyett belelőtte az előtte álló emberbe stbstb.

    Lehet, hogy nem fog néhányaknak tetszeni ez az 5+1 pont, de több dolog elképesztően irritált tegnap, főleg a lelátón:

    1) Elég sok gyenge, mondhatni "Tesco gazdaságos" koreo volt az elmúlt időszakban, de ez a tegnapi mindegyiket alulmúlta. Se az ötlet, se a megvalósítás nem volt se ötletes, se látványos, nem is értem mi volt a koncepció ezzel a szürke téglafallal, meg a kivehetetlen alakokkal a felhúzós molinón. Annyi jó ötlet lehetne, és nem is kéne messzire menni inspirációért, ha a belső körnek nincsen (ha az országot sem akarjuk elhagyni, akkor a válogatott meccsekre pl). A magyar szinten sem alapműveltségnek számító Botondról meg nem is beszélve.

    2) A szurkolás az első félidőben szerintem teljesen oké volt, legalábbis én nem sokat hallottam a görögökből, amíg döntetlen volt, addig jót mentünk. Második féldiőben mindenki tudta, hogy itt már vége.

    3) Az, hogy az előénekes leszalad és felpofoz/felkérdez valakit (nem láttam pontosan) és a fél tábor ezt nézi, az teljesen a legalja. Hogy kinevettük a románokat, amikor ugyanezt csinálták nálunk a vendégben...

    4) Egy egyenes kieséses kupameccsen (!) egy sokkal jobb csapat ellen játszva a fütyülést nem tudom elfogadni. Főleg úgy, hogy nem 0-5 volt, vagy ilyesmi. Ha ki akartuk hozni a labdát laposan, akkor azért, ha felíveltük, akkor meg azért fütyült a sok szakértő... Szar meccsünk volt, de azt nem lehet mondani, hogy ne tettek volna meg mindent. Becsúsztak 5 méterről, próbálkoztak, egyszerűen rosszabb játékosok, mint a velük szemben állók, akiknek ráadásul jó napjuk is volt.

    5) Miért kell szidni a meccs előtti hypeért Sztankovicsot? Mit kellett volna csinálnia? Valószínűleg nem vak, és ő is pontosan látta, ha másból nem is, akkor a kinti utolsó 30 percből, hogy ez egy jobb erőkből álló brigád, mint mi. Ilyenkor az ő feladata az lenne, hogy elhitesse a játékosaival, hogy ők is ugyanolyan jók. Ahogy fogalmazott: a szirkából tüzet kell csinálni, és olyan extázisba vezetni a csapatot és a közönséget, ami kihozza belőlünk az extrát. Nem lennék meglepve, hogy az ellenfél edzője is azt emelte volna ki a saját csapatának, amit tavaly Xabi Alonso is, hogy nem szabad hagyni, hogy az ellenfél és a közönség (angol szó van csak erre) momentumhoz jusson, mert ott könnyen átbillenhet a mérleg.

    +1) Társadalomelméleti kitekintő: olyan szintű frusztráció van az emberekben (fütyülés, egymás anyázása, akár itt a kommentekben is, de a lelátón is), amit pár éve nem tapasztaltam egyáltalán. 0 tolerancia azzal, hogyha esetleg valaki véletlenül megcsúszik a lépcsőn, és nekimegy a másiknak, rögtön le kell ugatni. Meccs előtt mattrészegen felkérdezik, hogy miért nem szurkol valaki a bemelegítés alatt teli erőből, majd a meccsen a 30. perctől zsebredugott kézzel áll az illető.
    Elég elszomorító kórképek ezek nekem, amire az elnökünk még rá is játszik rendesen az utóbbi időben az 1 bites üzenetekkel, és a semmitmondó kérdőívekkel. Kormánykommunikációra emlékeztet, ami sajnos nem éppen dícséret.

    5; A meccsterv jó volt szerintem itt is. Makreckis-t és Ramirez-t tartogatta a második félidőre Stankovic, hogy legyen minőségi cserénk. Sokan mondják, hogy nem rotál, pedig 34 fős a keret. Őszintén megmondom, hogy nem tudom kit lehetne egy ilyen meccsen betenni Abu, Marquinhos, Zaki, Makreckis, Ramirez, Cissé, Varga Barna és Dibusz helyére. Ez rögtön 8 olyan alap játékos, akik helyett sem tudásban, sem minőségben, sem sehogy nincs jobb jelenleg a csapatban. Civic jelenlétét a mai napig nem értem, nemzetköziben lassú, támadások segítésénél meg katasztrófa. Ezt a szintet Botka, vagy Pászka is megüti.
    De alapvetően Stankovic-nak az én meglátásom szerint minden meccsre van egy terve és szerintem ez látszik is. Nem láttam még két ugyanolyan meccset mióta ő az edzőnk. Szóval szerintem nincs gond vele, nem rajta múlott.

    4; Egyetértek, szerintem a csapat amennyire meg tudta menteni ezt az idei nemzetközi szereplést, azt meg is csinálta. Bőven erőn felül teljesítettünk, nálunk jóval erősebb és közel hasonló szinten lévő csapatok ellen is. Nem jár nekik a fütyülés, mindent megtettek a pályán.
    1 dolog nagyon szúrta a szemem a végén. Katona beállt, és pár perccel később (talán a 90.perc környékén) megindult az oldalvonal mellett a labdával az ellenfél játékosa. Végig futott mellette, a másik térféltől a mi szögletzászlónkig. Ilyen helyzetben, hogy nem lehet felrúgni, kilökni akár csak dühből is, vagy egyáltalán megkísérelni egy szerelést ellene? Érthetetlen.

    3; Úgy vélem, hogy Hamberger dolga együtt tartani a tábort, és egy kicsit keményebbnek kellene lennie, még a tegnapi meccsen történteknél is.
    A "csere előénekesről" röviden: (Bár most nem kapott szerepet hálistennek) Nem csoda, hogy nem tudja egyébként a többség elfogadni a "csere előénekest" még mindig. Ahogy az az ember ordít abba a kurva mikrofonba sokaknak elmegy a kedve a szurkolástól, gyakorlatilag be kell fognunk a fülünket annyira zavaró. Az nem állapot, hogy végigénekli velünk a dalokat. Csak az ő hangját halljuk közben, a sajátunkat meg nem...
    Alapvetően pedig egyetértek, a szurkolással kellene foglalkozni minden esetben, nem a kíváncsiskodással, meg a táboron belüli vitákkal.

    2; Egyetértek ezzel is. Az első félidő 30-40.percéig jók voltunk nagyon. 1 gólra várt mindenki, és robbant volna a stadion, nem csak a B-közép. Megértem, ha oldalt nem állnak fel és szurkolnak, nem is azért mennek. Meccset nézni megy az oldallelátós, nem szurkolni. Látom, hogy néhányan ki vannak akadva azon, hogy oldalt nem buzdították a csapatot. Miért kéne? Teljesítsen a csapat úgy, hogy lázba hozza a népet és majd akkor ők is szurkolnak. Ahogy ez volt a Zvezda és a Trabzon meccsen is. Ami szerintem az utóbbi évek két legjobb hangulatú meccse volt.

    1; 100%-ban egyetértek. Nekem még mindig a Yoda képünk volt a legjobb, ahogy zöld görögtűzzel "előbújt" a fénykard. A monaco elleni forma 1-es autós kép is zseniális volt. Biztos vagyok benne persze, hogy rengeteg önfeláldozó munka, tervezés, szabadidő megy el ezeknek az embereknek az életéből a koreo-kra. És mindezért hálás vagyok, mert én nem tudnék ennyi időt belefeccölni ebbe. A kemény mag ezen tagjai pedig tényleg szintén erőn felül teljesítenek, hogy a Ferencváros hírét folyamatosan fenntartsák. Mi szurkolók akik a kapu mögött vagyunk, csak a hangunkkal tudunk ehhez hozzásegíteni. Amit részemről mindig meg is kap a csapat.

    +1; Sajnos hasonlót tapasztaltam én is. Nyitás előtt egy negyed órával érkeztünk meg, és már 2 olyan kisebb (gondolom baráti) társaságnál láttam üres pálinkás üveget.. esetleg egy kicsi még lötyögött az alján. Emellett legurul stadionon kívül a 4-5 doboz sörike, majd még bent pultnál is egy 3-4 pohárnyi. Ezek az emberek semmit nem látnak a meccsből. A szurkolást meg ugye hagyjuk is, jó ha meg tudnak szólalni. Sajnos ezeket valahogy ki kellene szűrni, mert tényleg nincs értelme ennek.
    Még egy példa: A debreceni vonatos túrán matt részegekkel indultunk a pályaudvarról... És hol volt még innen Debrecen, pláne a meccs kezdése, és még annak a vége...?! Arra már ugye nem is nagyon térnék ki, hogy némelyik jómadár még a vonaton a telefonjukra szórva szívta fel a ki tudja milyen por állagú cuccát... Az embert kiábrándítja egy idő után az ilyen viselkedés...

    Ez a Ferencváros, példát kellene mutatnunk minden téren!

    + hozzászólás: Marad a bajnokság, bizakodó vagyok, hogy nem a Csercseszovi tavaszunk következik... Az összes meccsen kint leszek, és a legtöbb idegenbeli mérkőzésen is buzdítjuk a csapatot, ahogy azt egy Fradistának kell!

    Aludva egyet a tegnapira a következőkre jutottam.
    1. Jobb, sokkal jobb csapattól kaptunk ki. Ők annyiért vesznek KÖLCSÖN játékosokat, amennyiért mi végleg sem vásárolunk. Érezhető volt a minőségbeli különbség. Sokkal atletikusabb és technikásabb játékosokból állt az ellenfél.
    2. Nem a kiesés a fájó, hanem a mikéntje. 2 meccs, nulla helyzet.
    3. Én nem vagyok Sztankovics ellenes, lehet, hogy karakterben ő a leginkább Fradihoz való, de nem az a magasabb polc. Rebrov óta nincs magasabb polc. Sztankovicsot mindkét alkalommal lemeccselték.
    4. Nem volt előre játékunk. Megfojtották a játékunkat.
    5. Lehet, hogy van egy jó kezdőnk, de ez a pad nemzetközi szinthez kevés.
    6. Nem bánom a kiesést, mert a mennyei jelenlegi állása szerint inkább oda kell koncentrálnunk.
    7. Nem volt pokol, de ez a játékosoknak és a játéknak köszönhető, mert nem tudták tűzben tartani a szurkolókat.
    8. Látszik, hogy ők PAOK meg AEK szintű ellenfelekkel játszanak, nálunk meg az egyik legerősebb ellenfél (akadémia) 7 nk meccsen 1 gólt tudott rúgni 3 év alatt....

    Értem én, hogy a három középpályán/szélsőként játszó urat (Esiti, Tokmac, Owusu) nem volt szabad tovább itt tartani, Sigér pedig el akart menni, de helyettük beraktunk a keretbe egy védőt és egy csatárt, azaz úgy mentünk neki a párharcnak, hogy középpályára volt Maiga, Abu Fani, Zachariassen, Marquinhos, előre Varga, Pesic, Kodro (minek, ha egyszerűen nem kapnak középről labdát és akkor arról nem is beszélve, hogy Gruber sem feltétlenül szélső, hanem inkább csatár) valamint egy sérülés után sajnos egyelőre önmagát kereső Besic, egy teljesen formán kívüli Romdhane egy alig játszatott Lisztes, Botka, Katona, Abena és Aaneba (plusz Traoré sérült).

    Magyarán az ősszel sem elég erős középpályánkat/szélső pozíciókat totál legyalultuk tavaszra és az egyetlen középpályás helyett, aki még talán erősítést jelenthetett volna (Loncar), berakunk egy harmadik csatárt és egy ötödik középhátvédet/harmadik jobbhátvédet.

    2 csatárral játszunk, amikor az már egy harmatgyenge MTK ellen sem megy, a Stankovicnál eddig általában középhátvédként játszó Wingo kezd a jobbhátvédposzton játszó Makreckis helyett, a korábban sérült, tavasszal eddig pályára sem lépett Civic játszik Ramirez helyett (hacsaknem sérülés/betegség volt az ok)

    Szóval: Komoly szélsők és védekező középpályások kellenek, mert nagyon lyukasak vagyunk ezeken a posztokon, ez tegnap is tökéletesen látszott.

    A meccs lélektanát leköveti a lelátó is. Ha egy szögletet sem harcolunk ki 45 percig, akkor nincs amitől belelkesülj. Nem volt olyan momentum, aminél "emelkedett volna a lelátó", folyamatosan álltak volna fel az emberek, jó beadások, stb.

    Amúgy pl ha emlékszel a Kijev ellen anno az első félidő ugyanez volt, aztán a szépítés, kiállítás, benyomtuk az ellenfelet, hozta magával a hangulatot is.

    Na most a görögök ezt akadályozták meg teljesen.

    Tennap a piró arra lett volna jó, hogy a kiesés mellé még kap a Club egy kb. 20 ezer eurós büntetést is.
    Nem piró kell (én spec. utálom, hogy nem látok a füsttől, meg áll a játék öt perceket), hanem hangerő. Az elején meg is volt, csak aztán ugyanolyan tanácstalan lett a publikum, mint a játékosok a pályán. Lehet, hogy Sztankó capónak jobb lenne smiley

    Statisztikai adatok az elmúlt csütörtöki Európa Konferencia Liga találkozóról.

    A tegnapi vesztes találkozó tiszta játékideje 52:07 volt, az első félidőben 4-4-2-ben, a másodikban 3-5-2-ben játszottunk. 55%-ban birtokoltuk a labdát, 82%-kal passzoltunk (passztempó 15.6, PPDA 8, hosszú passzok aránya 12.8% – Olimpiakosz: 80%, 16.6, 11, 11.8%). A párharcarány 113-115 volt oda, míg mi a támadópárharcaink 35%-át (72/25), addig ők a 46%-át nyerték meg (65/30). A fejpárbajok aránya 27-28 volt oda, a szabad labdás párharcoké 26-10 ide. Mindkét csapatnak 15-15 csele sikerült – nekünk 32-ből, a görögöknek 27-ből.

    Mi 23-szor szereztünk labdát az ellenfél térfelén, viszont 38-szor hagytuk ezt az Olimpiakosznak, 9 labdavesztésünk után jutottak el lövésig (Mmaee 3, Cissé 2), nekünk ez 4-szer sikerült az ő hibáik után.

    33+2 támadásból 9 lövésig jutottunk, 1 talált kaput mindössze – a vendégek mutatói: 33 / 16 / 3. Az xG-arány 0.59 – 2.31 volt. Az xG-nk nagy része (0.44) a végjátékban, a 89. perc után gyűlt össze. Az xcG-arány egészen döbbenetes: 0.01 – 1.29.

    Dibusz 5.88
    Makreckis 4.50
    Cissé 4.26
    S. Mmaee 4.17
    Zachariassen 4.10
    Ramírez 4.04
    Abu Fani 3.89
    Maiga 3.89
    Pesic 3.89
    Ben Romadan 3.82
    Wingo 3.76
    Kodro 3.60
    Marquinhos 3.54
    Civic 3.52

    https://ulloi129.hu/2024/02/22/elo-az-olimpiakosz-elleni-ekl-playoffrol-2/
    https://ulloi129.hu/2024/02/23/igy-teljesitettunk-az-olimpiakosz-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2024/03/01/dibusz-makreckis-cisse-es-varga-pesic-katona/
     
  2. avatar: ingersheim
    2024.02.23, 21:09
    Nagy semmi volt ez a produkció, meg pokol hangulat, vicc. Bajnokságban kell mostmár igazán helyt állni.