magyarfutball.hu

Sopron válogatott - Magyarország 1 : 8

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
nem hivatalos mérkőzés
játékvezető : Varjú Sándor
nézőszámok:
  1. Népsport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2023.09.21, 09:30
    Sopronban magabiztosan nyert a magyar labdarúgó-válogatott
    Már Moszkvára hangoltak
    2023. szeptember 20. | Papp Győző | Sport
    A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőre volt hivatalos Moszkvába 1958-ban. Baróti Lajos szövetségi kapitány csapata a Szovjetunió elleni mérkőzés előtt négy nappal Sopronban tartotta a „főpróbáját”.

    ok gólt láthatott. Tichy már a negyedik percben betalált: lefutotta az egész védelmet, kicselezte a kapust is, és a hálóba gurította a labdát: 1–0. Nagy mezőnyfölény után a 28. percben Göröcs átadását Csordás értékesítette: 2–0. A 43. percben Budai II. szögletrúgásból nagyszerűen ívelte be a labdát, Bundzsák pedig a védők gyűrűjéből kiemelkedve, 14 méterről a léc alá fejelte: 3–0.

    A második félidőben a magyar válogatott csapatában Sipos helyett Mátrai, Tichy helyén pedig Povázsay játszott. A soproni csapatban több változás is történt: Marton – Szommer, Ferencz, Szabó I. – Térfalvi, Soproni – Balogh, Fejes, Kővári, Deák, Vámos lett az összeállítás.

    Az 57. percben Povázsay lapos lövése jutott a jobb sarokba: 4–0. Állandóan a válogatott támadott, az 59. percben még Bencsics beadásnak szánt lövése is – a kapus elvétette a labdát – a sarokban kötött ki: 5–0. A soproniak részéről Fejes kapufája jelentett veszélyt. A 77. percben Berendy labdája a kapus kezét érintve került a hálóba: 6–0. Két perc múlva Csordás volt eredményes: 7–0. A 87. percben Povázsay beadása után Göröcs egy méterről pofozta be a labdát: 8–0. Másodpercekkel a meccs vége előtt Török messzire kifutott a kapujából, a labda Baloghoz került, aki az üres hálóba lőtte azt: 8–1.

    A csúszós, nehéz pályán könnyed játékot mutatott a magyar válogatott, a soproniak inkább csak védekeztek, ennek ellenére jó edzőtársnak bizonyultak.

    Bár a főpróba sikeres volt, az előadás nem lett az, a mieink 3–1-re kikaptak a szovjetektől.

    Sopron válogatott – magyar válogatott: 1–8 (0–3)
    1958. szeptember 24., Anger rét, 8000 (más forrás szerint 6000) néző. Varjú játékvezető sípjelére szemerkélő esőben a következő összeállításban kezdett a két együttes:
    Sopron válogatott: Sziklai – Benkő, Ferencz, Szabó I. – Boór, Virág – Vámos, Nagy, Fejes, Polgár, Szabó II.
    Magyar válogatott: Török – Kárpáti, Sipos, Sárosi – Bundzsák, Berendy – Budai II., Göröcs, Csordás, Tichy, Bencsics.

    https://sopronitema.hu/hirek/sport/mar-moszkvara-hangoltak