magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Budapest Honvéd FC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.15, 10:44
    Ma szépen látszik, mennyit számít Dzsudzsák... rettenetesen kevés volt a kreativitásunk végig, Kevin játékát pedig nem bírjuk el. Persze jövő héten ugyanúgy kezdő lesz...

    Egycsatáros játékunk van úgy, hogy Manrique, Kevin és Lagator totálisan használhatatlanok bármi támadásépítésre a középpályán, a görög pedig csak önző.

    Ez így nem fér bele, ennyi képzetlen középpályást nem bírunk el szerintem, ha gólokat is akarunk lőni néha.

    Ezt Blagó baszta el.Bódinak, Szécsinek és Báránynak is sokkal többet kellett volna játszani.Mikor beálltak, lett néhány lehetőségünk.

    Én bizony Bárányt raktam volna a kezdőbe, és ha 30 percet bír, akkor lehozom a 31-ben. Pont az elején szorítottuk be őket, kellett volna ő középre bekotorni egyet. Ha az első félidőben rúgunk egyet, akkor kitömjük őket.



    Ezt a magas letámadást egyre kevésbé értem, valaki magyarázza meg, miért éri meg erőltetni, nagyon kevés csapat tudja gólra váltani az így szerzett labdákat. Talán a legnagyobb haszna az, hogy addig se támadnak ellenünk jól? De közvetlen gólveszélyt nem nagyon sikerült kialakítani ezekből Kevin meg Kyziridisz képességeivel. Õk 1-1-ben még csak-csak boldogulnak, de ilyenkor, ha labdát szerzünk a 16-osuknál, már nem 1-1-ezni kell, hanem gyorsan helyzetbe kerülni vagy gólpasszt adni. Mindezt valami teljesen ad hoc szituációban. Ezekre a helyzetekre kevés csapat tudja jól felkészíteni a támadóit, ilyenkor nagy kreativitás, helyzetfelismerő képesség kell.

    Elnézve Kevin és Kyziridisz mai teljesítményét, tényleg érthetetlen Bódi és Szécsi késői cseréje.

    Sikerülhetett is volna amúgy a game plan, nem ég a ház, de ez most útkeresés és kísérletezgetés szerintem Blago részéről. A buildupos-pozíciós játékunk nagyon ült, de kiismerték, vagy Blago tudatosan törekszik most arra, hogy ha már Dzsudzsák nem játszhat, mást is kipróbáljon: játszottunk célfocit 5 védővel kontrákra építve, ma megpróbáltuk a magas letámadást. Ha ez egy tudatos építkezés, hogy szélesítsük a repertoárunkat és kipróbálja a csapatot új felállásokban, nem butaság, kár, hogy nyerni nehezen tudunk ezekkel, és lassan oda a flow. Tét és komoly nyomás nincs.

    Én pont ellenkezőleg láttam Kevin és Kiziridys játékát.Pont, hogy 1-1ben nem tudták az ellenfelüket a széleken megfutni.Pont azért kellett volna minél feljebb labdát szerezni, mert felállt védelemmel szemben csak passzolgattunk körbe, majd berúgdostuk előre általában pntatlanul.Dzsudzsit pont Bódi tudta volna pótolni a pontrúgásoknál.Szécsi és Bárány adta volna a lendületet.Ezért írzam őket az összeállításomnál a kezdőbe.Egyetértünk, rúgni kellett volna az elején egy gólt és akkor megvan a meccs.Nagyon lagymatagul kezdtünk . A megszerzett labdákkal sem volt, aki lendületesen megindult volna.

    Ez a 0-0 senkinek sem jó szerintem bár lehet kikap a Paks és a Csút is.

    Unalmas szar meccs volt, szerencsére nem is emlékszem mikor játszottunk utoljára 0-0-t.

    Van ilyen.

    Nem értem, hogy a kispestiek minek örültek a végén, pld Szappanos a Loki B középnek mutat ki, hogy megvan...

    Nekem tetszett a mai játékunk, csak a gól hiányzott, de az nagyon! Uraltuk a meccs minden pillanatát, de nem tudtunk mit kezdeni a Honvéd betömörülő védelmével. Blagojevics helyében talán hamarabb átálltam volna két csatárra, már az első félidőben látszott, hogy a Honvéd nem győzni jött.

    Ez a "mi uraltuk a meccset" dolog azért nem olyan egyértelmű.

    Úgy is nézhetjük, hogy a honvédosok terve érvényesült, átadták a területet és kontrára rendezkedtek be, és lássuk be majdnem be is akadt kettő. A nagytudású kommentátorok a tv-ben pl. egyértelműen így értelmezték a látottakat.

    De így is lehet látni: mi az első félidőben a magas presszinggel szerzett labdákból akartunk gólt szerezni a védekezésből támadásba való átmenet alatt, illetve a direkt támadásaink alatt Ferenczi középre mozgásával létszámfölényt kialakítani vagy a széleken 1-1-ezni. A második félidőben meg két erős izével csatárral középen és nekik szélről középre tett labdákkal próbáltuk az addig reménytelenül meddő labdatartásunkat gólra váltani. Majdnem sikerült ez is, ld. Bárány helyzetét...

    A 0-0 teljesen reális. Kinek van viszont félig tele a pohár inkább, és kinek félig üres? Szerintem az idegenbeli 0-0 a Honvédra nézve hízelgőbb.

    (Amúgy a pohár teljesen tele van, félig vízzel és félig levegővel. Pl. én nem bánnám, ha a Honvéd maradna bent, és a Vidi/Kövesd hányadék kettősből kerülne ki a kieső.)

    A nagy kérdés, hogy mit hoz a jövő. Azt a minőségű, szervezettségű és legfőképpen hatékonyságú játékot, amivel megleptük a mezőnyt a tavaszi szezonban, meg tudjuk-e ismételni jövőre? Most ezek a legutóbbi meccsek mutatják, hogy a bajnoki címről álmodozni nagyon messze van, és bármilyen éremért is vért kell majd izzadni. Mihelyt ugyanis elkönyveltek minket erős csapatnak, aki jól tolja a buildupjátékot, behúzódnak ellenünk, és csak azok a csapatok erőltetik a magas letámadást, akik azt annyira jól tudják, hogy azzal nekünk is feladják a leckét (ld. Paks, mocskosfelcsút). Korábban a Honvéd is letámadott minket, most meg sprinteltek vissza a saját térfelük belsejébe még a csatárok is, ha elkezdtünk hátul passzolgatni, a felezőig jöhettünk fel háborítatlanul, és nem volt tér a vonalaik között. Ahhoz a sikeres szériához, ami az idén volt, az is kellett, hogy óvatalnul beleszaladjon több csapat a késbe ellenünk (nem véletlen az idegenbeli jó szériánk...) Ezért gondolom, hogy ezeken a meccseken már a jövőnket látjuk, hogy Blagojevics mivel próbálkozik majd a minket jobban tisztelő ellenfelek ellen -- pláne Dzsudzsák nélkül, aki lassan nem fog 90 perceket játszani, és egyre kevésbé lehet köré építeni a teljes meccset.

    Én bízom Blagóban, amit összerakott az idén az bizony komoly optimizmusra elég alap, de azért csodát se várjunk.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.15, 10:37
    jó hangulatú túra volt - erős létszámmal (400+?) és szurkolással (újabban jóban vagyunk a Debrecennel? ritka sportszerű volt a légkör /a mi táborunkat hallottam csak persze/)

    van egy kis hiányérzetem, reménykedtem a csodában (ami Kerezsi ill. Zsótér lábában maradt), de persze Szappanosnak azért volt dolga bőven, tehát innen nézve akár elégedett is lehetnék

    nem győzöm elégszer leírni, a fiataljaink nagyon jók, és nem így állnánk, ha többet játszottak volna korábban (ma 7 magyar a kezdőben, szerintem erre is régen volt példa)

    Eördögh, Kerezsi, Szabó Alex nálam a sorrend mint legjobbak, de igazából az egész csapat rendben volt (Ennin szokás szerint gyenge volt), talán Kocsis Dominiktől vártam volna valamivel többet ma elől, több kontrát kellett volna végigvinni...

    Összességében elégedett vagyok az egy ponttal - mert az első félidőben kilátástalan volt, hogy pontot szerzünk és Ennin miatt ugye folyamatos volt az emberhátrány. Nem tudom, hogy ugyanez a capat a második félidőben miért játszott bátrabban és krreatívabban, mondjuk így is kikaphattunk volna. De az a Kerezsi-zicccer....áh...

    Nem tudom ez az egy pont mire lesz elég. talán semmire, talán bennmaradást ér majd.

    Amúgy az egy pont ahhoz képest is jó, hogy a kezdő alapján gyakorlatilag feladtuk ezt a meccset.

    Az utolsó 15-20 perc szurkolása TOP-szint volt és tényleg sportszerű volt a légkör.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387