magyarfutball.hu

Horvátország Klafurić Dean (Zágráb 1972.07.26 - )

nemzetiség
Horvátország
életkor
51 éves

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
HNK Gorica
2017 - 2018
Legia Warszawa
2018
Hrvatski Dragovoljac
2019
Ethnikos Achna
2020
Slaven Belupo
2021
Budapest Honvéd
2022. október 24 - 2023. május 28
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2023.05.28, 17:51
    A szakvezető mellett két asszisztensedző és Alex Segovia is búcsúzik a klubtól
    Az OTP Bank Ligából történt kiesést követően klubunk szerződést bontott Dean Klafuric vezetőedzővel, így Chris Docherty sportigazgató és Ivan Kepcija szakmai tanácsadó után a horvát szakember is távozik Kispestről a kudarccal zárult idény végeztével.

    Dean Klafuric 2022 novemberében érkezett klubunkhoz, 21 bajnoki és 1 Magyar-Kupa-mérkőzésen ült a kispadon. Dean Klafuric mellett Damir Milanovic és Marko Djordjevic asszisztensedző, illetve Alex Segovia sporttudományos vezető is távozik a Honvédtól.

    További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

    http://honvedfc.hu/hirek/dean-klafuric-tavozik/2023-05-28
     
  2. avatar: fgymat
    2022.10.24, 17:11 (szerk.: 2022.10.24, 20:43)
    Mától Dean Klafuric irányítja csapatunkat
    A horvát Dean Klafuric a Budapest Honvéd új edzője, az 50 esztendős szakember váltja Tam Courts-öt csapatunk kispadján, így a Fehérvár elleni, szombati bajnokin már ő irányítja a kispesti együttest.

    „Dean Klafuric személyében egy tapasztalt és szenvedélyes edző érkezik a Honvédhoz, eddigi pályafutása során a fiatal játékosok képzésében és a legmagasabb szintre juttatásában is fontos szerepet vállalt, többek között Marko Pjaca és Josip Brekalo nevét említhetem. Emellett az első csapatnál végzett munka terén is szerzett már rutint: segéd-, illetve vezetőedzőként a Dinamo Zagreb, valamint a Legia Warszawa kispadján is bajnoki címet ünnepelhetett. Dean korábbi munkásságának köszönhetően több játékosunkat is ismeri már. Bízunk benne, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy talpra álljunk ebből a nehéz helyzetből, és jó irányba tereljük a szezonunkat“ – mondta Chris Docherty, klubunk sportigazgatója.

    Dean Klafuric 2008 óta dolgozik edzőként. Csaknem másfél évtizedes karrierje során pedig a futball minden szegmensében gyűjtött tapasztalatokat: megfordult az utánpótlásban, a női labdarúgásban is. Segéd- és vezetőedzőként Európában és Ázsiában is ért el sikereket.

    Hosszabb időt töltött el a Dinamo Zagrebnél, ahol előbb a horvát topklub akadémiáját erősítette: volt U15-ös, U17-es és U19-es edző, később a felnőttcsapatnál segítette Zoran Mamic munkáját, így részese volt a Dinamo 2016-os bajnoki és kupagyőzelmének. Olyan kiváló labdarúgók képzésében vett részt, mint a horvát válogatott, korábbi Barcelona- és Milan-játékos, Alen Halilovic, a Romában futballozó Ante Coric, a vb-ezüstérmes Marko Pjaca vagy a Wolfsburgban szereplő Josip Brekalo.

    A Dinamónál töltött időszaka előtt a horvát női labdarúgásban is tevékenykedett, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya volt. A férfiaknál az U20-as nemzeti együttes stábjában kapott szerepet, majd a Dinamót követően két ázsiai élcsapat, az Al-Nassr és az Al-Ain gárdájánál dolgozott asszisztensedzőként – utóbbi együttessel bajnoki címet is ünnepelhetett. A Dinamóval és az Al Ainnel a Bajnokok Ligájában, illetve az ázsiai BL-ben is kipróbálhatta magát.

    A 2017/2018-as szezont a horvát Gorica vezetőedzőjeként kezdte, majd csatlakozott a Legia Warszawa stábjához, ahol előbb asszisztens-, majd tavasztól vezetőedzőként dolgozott, a szezon végén pedig bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a lengyel klubbal. Legutóbb a ciprusi Ethnikosz, majd a horvát Slaven Belupo edzője volt.

    „Boldog vagyok, hogy immár részese lehetek a Honvéd-családnak és itt nemcsak a klubra, hanem a szurkolókra is gondolok – kezdte székfoglalóját Dean Klafuric. – Ismerem a Honvédot, amely az egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező magyar klub és azt gondolom, hogy most is a nagycsapatok közé tartozik. Puskástól Détáriig, sorolhatnám az itt játszó klasszisokat, ami szintén mutatja, hogy komoly együttesről van szó, dicső múlttal és reméljük, sikeres jelennel. Azért fogok dolgozni, hogy szép időszak álljon előttünk. Fontos, hogy szervezett futballal rukkoljunk elő, hogy eredményesek legyünk, olyan játékot kell nyújtanunk, amivel kivívjuk a szurkolók elismerését.“

    Dean Klafuricot szeretettel köszöntjük Kispesten és sok sikert kívánunk neki a Honvédnál!

    https://honvedfc.hu/hirek/horvat-szakember-a-honved-kispadjan/2022-10-24