magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 2023
  2. Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 2023
  3. Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 2023
  4. Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 2023
  5. Debreceni Vasutas SC - Ferencvárosi TC 2023
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.01, 11:18 (szerk.: 2023.03.21, 17:09)
    Ryan ma extra volt, régen láttam ennyire élesen játszani. Megyeri jól védett, ha nem ő áll a kapuban, akkor könnyen sok-kevés lett volna a vége. Abena hiba nélkül játszott, ami bíztató a jövőre nézve. Kellett neki a meccs, vélhetően szerepet fog kapni a németek ellen is. Frederiksen játéka is tetszett, ebben a kényszer szülte felállásban is hasznos volt. A lövőtechnikája rendben van. Traoré a szokásosat hozta, óriási mezőnymunka, mellé egy könnyű gólpassz. Aissa mellett/után Besic lett a középpálya vezére. Most Esitire hárul a feladat és úgy tűnik él a lehetőséggel. Sigér előtt le a kalappal. Nem tudom mennyi van még az ő aktív fradista karrierjében, de örülök hogy ma újra a pályán láttam. Nagy volt.

    Szép volt fiúk! Rangadóra számítottam, esetenként döcögős játékra a sok sérült és felforgatott csapat okán. Dominancia és magabiztos győzelem lett belőle, természetesen maradhat smiley. A Debrecennek momentuma sem volt. Jól jellemzi a fölényünket, hogy a mennyeiben kiemelkedő kontrajátékukból ma egy lehetőségük sem adódott, a hazai szinten még mindig kulcsember Dzsudzsák számára nem osztottunk lapot. Mindemellett a Debrecen értelmetlenül durva játéka felbaszott, ma két egyből kiosztott piros lett volna a helyes ítélet. Samy sérülése rosszul nézett ki, nem lennék meglepve, ha a Leverkusen ellen hiányozna.

    Javuló hozzáállás és forma, a sok gond ellenére.Szerencsére a perememberek is kezdenek keményen beleállni, kellemes volt Sigi játéka és Esiti is rendben volt.Samy lerúgása angliában gondolkodás nélküli piros, súlyos sérülést okozott, nyújtott lábbal, hátulról bokára, esélye sem volt labdát érni.Sajnos ez itt hungria és tetves bírók.
    Örülök, hogy vettünk belső védőt is, most kiderült, életbe vágó lépés volt, Abena legalább jászhatott az év meccse előtt és belerázódhat.Sammyt szerintem súlyosan lestoplizta a gyerek, semmi esély szerintem az uefára, még be is fordult a bokája, nem elég, hogy a stoplik beleálltak.
    A dán gyerek is fut becsülettel, az új törökből jövő srác még nagyon meg volt illetődve.Rengeteg a sérültünk, eddig azt hittem, kevés lesz addig ez a pár bajnoki, de inkább azt mondom, bárcsak nem játszanánk addig, elképesztő, mit művelnek ellenünk.

    Végre azt láttam, hogy a srácok kihozták magukból a maximumot. Voltak hibák, de ez egy tökös játék volt, és magabiztos győzelem! Botka radírozott a jobb oldalon, Abena, nagyon magabiztosan ténykedett, Esiti még extrát is hozott olykor, Sigi nagyot melózott, illetve a Fredi-Ryan-Adama hármas szétszopatta a konda védelmét. Szép volt fiúk! Hajrá Fradi!

    Rayen szép gólokat rámolt be, mindkettőt egy érintésből. Jól játszottunk, de pálinkát toltam ma nyugtatóként az undorító favágó konda és a végtelenül bunkó közönségük és a fogalmatlan szpíkertől idegbe voltam. Sajnos lassan elfogyunk az EL-re. Ez a babunszki és genya társaik foci helyett inkább állat módjára rúgdaltak.

    Esiti milyen kis pimasz cseleket mutatott be....a végén még kiderül ,hogy titokban egy szólógólt dédelget magában...Azb ellenféltől egy játékos volt dicsérhető , egy ( volt) fradista. Pechünkre, pont a kapuban állt...

    1. Nem tudom, mit képzelt az edzőjük a Lokiról. Azt gondolta, hogy ilyen nyílt játékkal meg tudnak verni? Mindegy, ez így remek volt.
    2. Köszönjük a mennyei csapatainak, hogy lassan ki sem fogunk tudni állni Leverkusenben. Ja, a buzi bíróknak is köszönjük, hogy mindehhez sikerült büntetlenséget biztosítani sokaknak.
    3. Végül magunkról: FelgMmaée beflegmázta a másodikat. Mondjuk egyik lövésénél sem állítgatott sokat. Sigi remek volt, és Esiti is jól tolta. Sajna a gondolkodási sebességük nem éri el a NK. szintet (tudom: Sigi nincs nevezve). Zaki, Frédi is nagyon jó volt Traoréval együtt.

    Andó teljesen kész volt. Mindent csinált, amit nem kellett volna, aztán kompenzált, ami pláne fasság, össze-vissza fújás, nulla következetesség.

    Esiti talán a legjobban játszott mióta itt van.
    Ez biztató. Erőben is jó már.
    Akarattal rúgtak bennünket szét a gólig.
    Botka,Esiti,Sigér,Mmaee klasszis teljesítmény.

    MAI MÉRLEG:
    90 perc alatt a kapunkat nem találták el, de a játékosainkat szétrúgták!
    20': Babunszki teljesen érdektelen helyzetben elintézi Samy bokáját,
    52' és 54' : Fredriksen a célpont, egy ideig a földön marad, szerencsére tudja folytatni,
    82': Mance egyértelmű utánrúgással leteríti Zakit,
    84': Sigér letaglózása, majd fejberúgása a labdával,
    86': Ryant Ferenci rúgja fel.

    Azt azért megjegyezném, hogy az első gólunk előtt Adama előrepassza pillanatában Zsuzsi úgy csúszott rá a lábára hátulról, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem lett belőle sérülés....

    Ebben az évben ez volt a legmeggyőzőbb teljesítmény,az ellenfélnek esélye sem volt szorosabbá tenni a mérkőzést.Ami sajnálatos az Samy sérülése,az embernek néha olyan érzése támad,hogy direkt vadásszák le a játékosainkat az EL mérkőzések előtt.

    Tényleg nagyon jó meccs volt.Magabiztosan tartottuk a labdát,villámgyors ütemváltásokkal,mindkét oldalt bejátszva.Csercse bá kitaktikázta smiley .Ryan ,Sigi,Botka kiemelkedően játszottak,Frederiksenről meg már régebben leírtam /Nagyon jó futballista/.Szép volt Srácok!

    Meglepődtem, hogy a kirúgásaiknál 4-2-4-ben álltunk fel, 6 játékosunkkal a térfelükön. Tökéletesen bejött, képtelenek voltak átjátszani. Csercse is nagy volt tegnap.

    4-4-2 volt az (és 4-2-3-1)

    Igen és az első négyes elég szabadon cserélgeti a poziciót, úgy, hogy aki éppen hátrébb van annak azért kutya kötelessége visszafutni a kontrával. Ezt már egy jó ideje próbálgatjuk, ez nagyon tetszik.

    Azt nem gondolnám, hogy szándékosan rúgdossák le a játékosainkat, de az a studióban is emlegetett, "mikor, ha nem most verjék meg a Fradit", pár konda játékosra idegesítően hatott, Dzsudzsák tök begőzölve játszott, ráadásul kurva gyengén. Ebben az évben ilyen jól még nem játszottunk. Balszerencsénkre kaptak tőlünk egy jó kapust, ha nincs Balázs, nagyon csúnya lehetett volna.

    Éles volt a csapat, koncentrált, volt tempó és a futómennyiség is megfelelő, és ami még lényegesebb, mindig tudatosan az üres területekre, működött a le- és visszatámadás, a passzsávokat jól zártuk, nem tudtak átfutni a középpályánkon, talán csak egy vagy két olyan jelenet volt, amikor könnyebben átmentek a kp-n. Sigér és Esiti ezen a szinten klasszis teljesítményt nyújtott, ez még a Lever ellen is jól nézne ki. A védelem is magabiztos volt. Szélek előre-hátra egyaránt működtek. A németek ellen talán még egy lapáttal rá kell tenni, még gyorsabban járatni a labdát és a helyzet kihasználáson javítani, akkor továbbjutunk.

    A sok NBI-es csapat nagyon el van tévedve. A Fradi nem így néz ki, ha győzni akar. Ma csak azt az arcunkat mutattuk, amikor nem sz@runk bele. Sajnálatos, de tény, ekkora kulönbség van ma a Fradi és a többi csapat között. Úgy saccolm olyan 60 százalékosan pörögtunk csak

    öltönyben, kiskirályként megérkezett egy fradistákkal teli benzinkútra egy kurva nagy DVSC kitűzővel, majd az első beszólás után elkezdte üvöltözni, hogy "i'm the president' smiley

    semmi komoly atrocitás nem történt, inkább szürreálisan vicces volt a helyzet, a rendőrök is inkább csak értetlenkedtek.
    Hihetetlen, hogy ilyen figurákat még lehet látni 2023-ban, ha nem lett volna rajta a kitűző, attól féltem volna, hogy mindjárt tesz egy jó üzleti ajánlatot, amivel kapcsolatban leszögezi, hogy "de nem piramisjáték!", vagy megpróbál eladni valami csodalámpát.

    A vasárnapi találkozón 4-2-3-1-es felállásban játszottunk, 53%-ban birtokoltuk a labdát, 84.5%-kal passzoltunk (16.58 passz/perc, 7.5 PPDA, hosszú passzok aránya 8.8%). A párharcok aránya 88-91 oda, mi 30 (Sigér és Zachariassen 6-6) labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a hazaiak 27-szer a miénken.

    A mieink 28 + 1 támadásból 17 lövésig jutottak, 9 találta el a kaput (DVSC 18 / 6 / 0). Az xG-arány 2.82 – 0.22, az xcG-arány 3.14 – 0 volt – ennél nagyobb különbség a bajnokságban 2021 tavasza óta (Budafok 0-4 Fradi) nem volt a meccseinken. A támadópárharcaink 45.6%-át hoztuk (79/36), beadásaink 28.6%-a volt pontos. A védekezőpárharcainknak csak 52%-át nyertük (54/28), a fejpárbajokat 9-16 arányban vitték a hazaiak. 16-szor tisztáztunk (Esiti, Botka, Abena 3-3), Andó szerint mi 21-szer, a hazaiak 11-szer szabálytalankodtak.

    Dibusznak védenie nem kellett, 1-szer jött ki, 28 passzából 26 volt pontos.

    Botka 74 akciójának 55%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt, 18 párharcból 8-at nyert. 10 labdát vesztett, 11-et szerzett, 10 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.41)

    S. Mmaee 29 percig tudott játszani, 19 akciójának 74%-a volt sikeres, 13 passzából 11. 5 párharcból 3-at nyert meg. 3 labdát vesztett, 2-t szerzett, 1 passzt lopott.

    Abena 61 akciójának 87%-a volt sikeres, 96%-kal passzolt, 10 párharcból 6-ot nyert. 4 labdát vesztett, 7-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Pászka 57 percet tudott játszani, 45 akciójának 69%-a sikeres volt, 1 lövése volt (0.11). 88%-kal passzolt, 14 párharcból 9-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.05).

    Sigér 91 percet játszott, 94 akciójának 71%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.02). 83%-kal passzolt, 17 párharcból 9-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 15-t szerzett, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.18).

    Esiti 77 akciójának 70%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, 21 párharcból 13-at nyert meg. 1 labdát vesztett (!), 13-at szerzett, 5 passzt lopott.

    Zachariassen 61 akciójának 61%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.75). 82%-kal passzolt, 17 párharcból 9-et nyert meg. 10 labdát szerzett, 6 passzt lopott.

    Frederiksen 91 percet játszott, 55 akciójának 44%-a volt sikeres, 6 lövése volt (0.53). 84%-kal passzolt, 19 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.43).

    Traoré 47 akciójának 51%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.12). 71%-kal passzolt, 11 párharcból csak 2-t nyert meg. 2 labdát szerzett. 1 gólpasszt adott (0.04).

    R. Mmaee 77 akciójának 51%-a volt sikeres, 6 lövése volt (1.29). 31 passzából 21 volt pontos, 11 cseléből 8 volt jó, 27 párharcból 13-at nyert meg. 4 labdát szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.11).

    Knoester 68 percet játszott, 41 akciójának 66%-a volt sikeres, 83%-kal passzolt, 6 párharcból 2-t nyert meg. 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Civic 40 percet játszott, 32 akciójának 66%-a volt sikeres, 18 passzából 15. 7 párharcból 3-at nyert meg, 2 labdát vesztett, 1-et szerzett, 1 lövést készített elő (0.25).

    Wingo 7 percet játszott, 2 pontos passza volt.

    Boudjemaa NBI-es bemutatkozása során 9 akciójából 6 volt pontos, mind a 6 passza emberhez ment, 1 párharcát elvesztette.

    R. Mmaee 8.46
    Sigér 7.87
    Esiti 7.39
    Frederiksen 7.24
    Botka 7.12
    Traoré 7.02
    S. Mmaee 6.94
    Abena 6.92
    Knoester 6.80
    Zachariassen 6.72
    Dibusz 6.64
    Civic 6.57
    Pászka 6.53

    https://ulloi129.hu/2023/02/26/elo-a-dvsc-elleni-bajnokirol-13/
    https://ulloi129.hu/2023/02/28/igy-teljesitettunk-a-debrecen-ellen-16/
    https://ulloi129.hu/2023/03/03/mmaee-siger-esiti/