magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1 : 1 18:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 3.25 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.16, 08:39 (szerk.: 2020.08.20, 18:23)
    Van hová fejlődni. Az egész csapat mélyen tudása alatt játszott, Tokmac-t is csak a gólja dicséri. A 4 védő hajmeresztő hibákat csinált és amit szajkózok már egy éve, a középpályás védekezésünket nagyon rendbe kellene tenni, az első félidőben úgy mentek át rajtunk mint kés a vajon, és amitől meg kiver az ideg az a hátul való lassú passzolgatás, nem hiszem el, hogy Rebrov nem tud kitalálni valami hatékonyabbat a letámadás ellen. Nem vagyok nyugodt, ha a szerdai meccsre gondolok, nagyot kellene javulni.

    Szerintem Töki a gólja nélkül is jó volt. Sok hibával, de benne láttam valamennyi tűzet.

    Isael teljesítménye érne meg egy kerékbetörést, borzalmas volt

    Laidouni vajon miért lett lecserélve? Ügyesen tartotta a labdát, kevés labdát szórt el, magabiztos volt, feltűnt elöl is, visszasprintelve szerelt hátul is saját tizenhatosunknál ugyancsak nem magas pulzusszámmal. Nem tűnt fáradtnak. Nekem kifejezetten tetszett az első félidei játéka.

    Azé kíváncsi lennék mit mutattak a műszerek ki milyen állapotban volt a meccs előtt, szerintem 2 nap pihenő nem ártana a mai meccs alapján, vagy csak valami regeneráló,átmozgató edzés,az a kérdés hogy most ezek ettek tésztát vagy nem ettek?

    Én ma is a középpályát láttam borzalmasnak Haratinnal és Sigérrel. A védelem nem volt annyira rossz ahhoz képest, hogy nagyon sokszor voltak futóversenyre kényszerítve. Gáz, hogy ilyen simán indítgathattak a hazaiak a középpályán. Elöl ziccerbe volt Boli, Sigér, Varga, illetve Uzuni is. Ennek elégnek kellett volna lennie. Ezen kívül is voltak lehetőségek, amiket jobban be lehetett volna fejezni. Nagyon csóró a középpályás védekezésünk.

    Azért az, hogy Botkát elnyomja egy 20kilós vaságy utolsó emberként, hogy myke bebőrözi gond nélkül, hogy nem tud indítani, nem jut el beadásig sem....de hogy bedobni sem tudja a labdát....ha Geri hosszú időre kidőlt, pár meccs múlva Botka sok hülyesége egyszerre, ha kijön-márpedig ki fog-lesz itt ócsárolás.

    Amúgy ez a random szezonkezdet meccs kb kétszer jobb volt minőségét tekintve, mint a fos horvát kupadöntő.

    teljesen élvezhető lett volna, ha a hátvédsorunk nem hozza rám a frászt állandóan és 70 méterről nem Dibusznak paszolgatnánk. Volt iram, voltak helyzetek..

    Nem vagyok pro licences edző, de úgy gondolom, hogy a formát jövő szerdára hegyezi ki Rebrov.

    Egy dolog miatt ma jó volt ez a mai meccs. Mert innentől fogva tudni fogjuk, hogy igy nem szabad játszani sem szerdán sem az egész szezonban. És ne keressünk kifogásokat, hogy szezon elei forma meg tompák voltunk meg stb... Ebből a keretünkből sokkal de sokkal jobbat is ki lehet hozni és bizok benne hogy ez kijön. HAJRÁ FERENCVÁROS !!!

    Azért az szögezzük le, hogy Laidounit és Uzunit sokan szkeptikusan fogadták, de még új elemként is, bőven a jobbak között voltak.

    Nézzük azt a keveset, ami jó volt. Toki, Laiduni és elsőre Uzuni sem volt reménytelen. A hátrapasszos játékunk továbbra is agyfaszt okoz Botkával és Dvalival az élen, de Dénes is imádja kicentizni a passzokat.. Zubkov nagyon kell, mert Roli továbbra sem találja magát és Isael meg nem tudja azt játszani a szélen, ami az erőssége.. Meg mintha az egész csapat Red Bull helyett Andaxint kapott volna meccs előtt..

    Rolinak volt 10 perce, ezalatt többször is helyzetbe keveredett, pontosan, hogy nem kellene annyit nélkülözni.

    Roli elrontott egy helyzetet, Boli tavaly vagy 20-at. Jól szállt be Roli. Nem vele volt a baj, a csapat egy az egyben tohonya volt, minden labdáról lemaradtunk, a legtöbb párharcot elveszítettük. Ha így játszunk idén kínkeserves év elé nézünk.

    Úgy tűnt, mintha nem lennénk élesek. Talán így jött ki a formaidőzítés, és szerdán harapunk majd. Ezzel együtt meg kellett volna nyerni a végén. Az mtk dicséretet érdemel, mindent egy lapra tettek, kihasználták a töketlenségünket, kb 60 percig, amíg bírták. Egy pontot ezért meg is érdemeltek.
    Rebrovnak a mi szintünkön kevés a hibája, de nem értem hogy nem veszi észre, hogy Isaelnek a szélen nem megy és (bár nem ezen ment el a meccs), a szögletei 95%-ban borzalmasak

    Szerintem ennek az volt az oka, hogy a letámadás ellen a lehető legösszeszokottabb középpálya-védelem kombót akarta fennhagyni, ami jelenleg Lovre hiányában ez volt.

    Az első félidei felállás tesztüzemnek tűnt. Isael helye továbbra is középen van, az ő kreativitását nehéz ott pótolni. Egyébként a támadó térfélen szerintem ő védekezik a legjobban, oda nem keresnék defenzívebb alternatívát.

    Frimpong sokkal jobb fejben és előre jàtékban Dvali nagyon bizonytalan volt számomra.. Remélem Kovacevic jó lesz a helyén majd.
    Uzuni nagyon jó lesz ez látszik.
    Boli ismét 2x is rossz megoldást választott ha passzolna simán kèt ziccerünk van még.
    Djugarden ellen ez kevés lesz Dvalit ki kell venni középről
    Lovrencsics mehet vissza Botka helyéte vagy sérült?
    Sigér Haratin helye szerintem atombiztos bár én Haratin helyén inkàbb Somaliat nyomnàm be. És Laudini helyett kezdhetne Uzuni.

    Dibusz- Lovrencsics-Blazic-Frimpong-Civic—Somalia-Sigér—Uzuni-Isael-Tokmac—Boli( nincs más)

    Rebrov mestert senki nem meccselte le, szerinted nem tudta pontosan mit fog játszani az MTK ?
    Dehogynem !
    Ez tegnap ennyi volt megyünk tovább .. Hibák kijavításra kerülnek és nyilván lesznek változások a keretben is és sokkal jobb lesz a játék is .
    Isael nem felejtett el focizni az is biztos ez egy ilyen mérkőzés volt.

    Azt hiszem, hogy a Djurgarden megfigyelője remek napot zárt tegnap. A meccsen gyakorlatilag az összes gyengeségünk kijött...

    Ez nem volt se egy jó, se egy izgalmas mérkőzés, hiába ír bárki bármit. Szinte végig konkrét fizikai fájdalmat éreztem amiatt, hogy mennyire lassúak, pontatlanok vagyunk. Ráadásul nem hoztuk a Rebrovtól megszokott szervezett csapatjátékot se, a második félidőben szinte szétszakadt a csapat, óriási távolság volt néha a védők és a középpàlya között. Ez eddig egyáltalán nem volt jellemző ránk.

    Sajnos a svédek a bajnokság miatt vélhetően elég jó kondiban vannak, így nem fog nekik gondot okozni egy kis pressing, amit már tavaly se szerettünk.

    Abban bízom, hogy Rebrov nem azt látta igazából, amit meccs után nyilatkozott, és összerántja a brigádot szerdáig. Ellenkező esetben hamar véget ér az idei BL kaland...

    Borzasztó gyengén és bizonytalanul játszunk letámadás alatt. Rengeteg kockázatos passzunk van meg eladott labdánk. Nem kéne rőltetni ezt a hátul toszogatós játékot ilyenkor. Lőjük inkább előre csak el a kapu közeléből. Dibusz passza Botkának és az ő ügyetlenkedése majdnem 2-0-át hozott.

    Suduva is így rúgott gólt tavaly. Nem tanulunk bakker.

    Csak pár gondolat....az elmúlt idényben a legjobb edző a legjobb kerettel gond nélkül bajnok lett nos az Mtk edzője lemeccselte Rebrovot.Aki látta a tavalyi Mtk-Honvédot a kupában az pontosan tudta ,hogy mit játszik az Mtk és nem gondoltam volna hogy a Fradi ellen is ennyire hatékony lehet.Más , tegnap azt hiszem Otigba kínjában vigyorgott , hogy Dvali az Ő helyén játszott , egy középhátvéd ennyire bizonytalan legyen és egy pontos passza ne legyen az vicc kategoria.Más .. Remélem Szerető K. látta a Schön tegnapi játékát mert ennyi idősen itt is lehet tartani.Más.. Ebben a csapatban én percekre sem látom Svarka és Szigonyt nem értem ,hogy miért vannak még itt.Hajrá Fradi

    7 védővel álltunk fel és csodálkozunk, hogy nem megy a támadás. Aztán a szünetben sikerült lecserélni a legjobban játszó játékosunkat. Flick iskolába kellene járnia Rebrovnak, meg lehet, hogy szólni kellene Haratyinnak, hogy nincs olyan szabály a fociban, hogy egy játékosnak maximum 500 métert lehet futni egész meccs alatt.

    Visszanéztem a meccset tegnap és az első játékrészben nem tudtunk mit kezdeni a letámadással. Nem csak agresszív volt az MTK, de sokkal gyorsabban reagáltak, gyorsan járatták a labdát. Alig volt két jó passzunk egymás után, nem tudunk nyomás alatt játszani. Az elveszített, vagy eladott labdákból meg gyors ellentámadásokat vezettek ellenünk, rengetegszer bejátszották a labdát a védőink mögé. Több gólt is kaphattunk volna. Nagyon körülményesek voltunk és fejben is lassúak.

    Hát tulajdonképpen nagyon nem lepődtem meg. Egy sokat futó csapat ellen egy álló focit játszó Fradi lassú játékosokkal nem sokra megy. szerencse hogy az MTK elfáradt. Haratin már Galaschek magasságokban nyomja futás nélkül simán lehoz egy meccset. Isael pedig...neki kéne mozgatni a csapatot de arra folyamatosan nem képes. Valahogy olyan a játéka mint amikor Tokmac sok meccsen flegma beleszarok stílusban nyomta, de ő legalább régi formáját hozza mint amikor ide került. Remélem Isaelnél is ez lesz. Van még két csatárunk egyik sem volt a padon, pedig Boli nyugatabra sehol se lenne kezdő, miért tuti hogy ő végig nyomja/állja/kocogja a meccset? Otiga biztos pont lehetett volna hátul, ráadásul magyar..

    Sztem nem erezzuk meg ezt a 4-3-3at. Akkor tudtuk ezt jol jatszani, amikor volt egy Nando, aki joval tamadobb volt, vagy tavaly 1-2 nehezebb EL meccsen (pl Espanyol idegenben, CSZKA meccsek), de gyengebb csapatok ellen nem mukodik altalaban. Ennek fenyeben kivancsi leszek, h szerdan mit akar majd Rebrov.
    Laidouni sztem a 4-2-3-1ban is tudna jatszani 6ost; tegnap sokkal jobb volt mint Sigi es kulonosen Haratin. Ezzel egyutt a svedek ellen lehet, h az osszeszokottsagra szavaznek. Uzuni is biztatoan jatszott, iszonyat dinamikus, es volt egy eleg komoly lasztija Rolinak. Nekem kerdes, h Isael mennyire fog ujra a keso oszi/teli formajaban jatszani, mert a karanten ota nem nyomja tul jol. Es ha Zubkov nehany het mulva visszater, akkor lehet, h o kerul majd a padra.

    Telt ház közelében sem voltunk, kamu a 4445-ös szám, a székház felőli lelátó szélső szektorai üresen tátongtak (nem túlzás, hogy csak némi lyuk, hanem 10-en ültek 500 helyén), és bizony a vendégszektorban is rengeteg hely volt. Nem baj, ha nem engednek be senkit, hozzászoktunk már, csak nem kell mellé a hazudgálás, hogy elfogyott minden jegy.

    Azert valljuk be nem gondoltuk volna hogy tobb szurkolo van MTK-Fradin mint a Barcelona-BM-en

    A meccsen 62%-ban nálunk volt a labda, csak az első félidő első (48%) és a második félidő utolsó negyedórájában (54%) nem volt a 63-70%-os régióban ez az arány. A mieink többet és pontosabban (84%, ill. 76%) passzoltak, a hazaiak azonban többet támadtak (18+5, ill. 28+4) és többet is lőttek kapura, igaz, azt mindkét csapat 6-6-szor találta el (11/6 ill. 16/6). Az MTK fölénye megmaradt az xG-t (0.88-1.48) és az xcG-t tekintve is (1.67-2.03).

    A mieink az első félidőben 4-3-3-ban játszottak, Haratin előtt Laidounival és Sigérrel. Rebrov a szünetben váltott, új francia igazolásunk helyére Uzunit behozva átálltunk 4-2-3-1-re. Érdekes, hogy Isael ekkor sem húzódott be középre, Tokmacé lett a Boli mögötti poszt.

    Bár a párharcokban minimális fölényben voltunk (115-112), a labdaszerzések és labdavesztések terén az MTK jobban teljesített. 20-szal több labdát szereztek (74-94), a támadó (-7) és a középső harmadban (-12) alakult ki ez a különbség. A labdavesztések száma egyaránt 110-110, de míg a mieink 22-szer, a hazaiak csak 16-szor adták el a védekező harmadukban. A MTK hat lövése született labdavesztésünk után, ez a szám a másik oldalon 2. Dibusz rengeteget volt játékban, a meccsen passzaink 18.5%-a tőle indult, vagy ő volt a címzettje.

    A mai meccsre nem jó előjel, hogy a fejpárbajok mindössze 32%-át nyertük meg. Az sem, hogy a meccstempónk a Rebrov-éra egyik leglassabbja volt (14.9 passz/perc), csak a Süduva elleni 4-2 alkalmával volt alacsonyabb (14.18). A letámadás intenzitását mutató PPDA érték az átlagnál jobb volt (8.46), de kiemelkedő értéket csak a második félidő első és utolsó negyedórájában mutatott.

    Dibusz 6 lövést kapott (2.03 xcG), 47 passzából 45 pontos volt, egyszer kellett kijönnie a kapuból és 40-szer adtuk haza a labdát Dininek, 9 kirúgást végzett el.

    Botka 57 akciójának 53%-a volt sikeres, 67%-kal passzolt, 20 párharcból 10-et nyert. 14 labdát vesztett (7-et saját térfelén), 4-szer szerezte vissza azt, 5 passzt lopott.

    Blazic 108 akciójának 81%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, hosszú labdáinak 56%-a volt jó (16/9). 18 párharcból 13-at nyert meg. 9 labdavesztése (4-szer saját térfélen) és 13 labdaszerzése volt, 1 passzlopás mellett.

    Dvali 108 akciójának 83%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt, hosszú labdáinak 55%-a volt jó (11/6), 14 párharcból 8-at nyert meg, 4-szer vesztette el (3-szor saját térfélen) a labdát, 13-szor szerezte vissza, 6 passzt lopott. Egy gólszerzési kísérlete volt (0.08 xG).

    Civic 78 akciójának 56%-a volt sikeres. 71%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert meg, 19-szer vesztette el a labdát (7-szer a saját térfélen), 9-szer szerezte vissza és 7 passzt lopott. 1 lövése volt (0.03 xG).

    Haratin 81 percet kapott és 59 akciójának 81%-a sikeres volt. 98%-kal passzolt (43/42), 12 párharcának épp a felét nyerte meg. 4-szer adta el, 9-szer szerezte vissza a labdát, 1 passzt lopott.

    Sigér 81 akciójának 57%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.45 xG). 83%-kal passzolt, 27 párharcból 14-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 9-et szerzett vissza és 4 passzt lopott.

    Laidouni 47 percet volt a pályán. 42 akciójának 57%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 3-at szerzett vissza és 3 passzt lopott le.

    Isael 74 percig bizonyíthatott, 62 akciójának 45%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.03 xG). 81%-kal passzolt, 23 párharcból 7-et nyert.

    Boli 48 akciójának egy harmada volt sikeres. 77%-kal passzolt, 27 párharcból 6-ot nyert. Lövése nem volt, nem is készített elő ilyet, pedig 13 passzt kapott, többet az átlagosnál 10-nél.

    Tokmac 69 akciójának 59%-a volt jó, 1 gólt szerzett 4 lövésből (0.17 xG), 1 lövést készített elő. 68%-kal passzolt, 14 cseléből 10 sikerült, 28 párharcból 17-et nyert meg.

    Uzuni bemutatkozásakor 48 percet kapott, 30 akciójának 63%-a volt sikeres. 75%-kal passzolt, 10 párharcból 7-et nyert. Három lövést készített elő (0.14 xA).

    Vargának 21 perc jutott, 9 akciójának 44%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.12 xG). 67%-kal passzolt, 3 párharcából egyet sem nyert. 1 lövést készített elő (0.08 xA).

    Somalia épp egy negyedórát kapott, 18 akciójának a fele volt sikeres. 3 passzból 2 volt jó (67%), negyed óra alatt 13 párharcot vállalt, ebből 7-et nyert meg. 2 labdaszerzése és labdavesztése volt.

    https://ulloi129.hu/2020/08/14/elo-az-orokrangadorol-10/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
    https://ulloi129.hu/2020/08/19/201822/