magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 0 : 6 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 18:36
    BTC—UTE 6:0.

    Kedvező őszi időben, elég tekintélyes számu nézőközönség előtt folyt le a millenáris pályán a BTC—UTE bajnoki mérkőzése. A match, miként az előre is látható volt, a- BTC győzelmével végződött. A piros-fehérek csapata hétről-hétre javul s mind jobb formát ér el. Éppenséggel nem csodálkoznánk, ha hátralevő matcheit mind megnyerné
    A BTC-ról e mérkőzés alkalmából csak jót mond­hatunk. Szép összjáték, ügyes védekezés jellemezték játékát. Különösen a fedezetsor volt kitűnő Az UTE, kivált az első félidőben, szintén igen jól játszott, noha a kapu előtti határozatlanságuk igen sokat levon a csapat képességeiből A Müllender Sándor (NSpCl) biró által vezetett mérkőzés lefolyása a következő volt:
    UTE hiányos csapattal áll fel, ennek daczára támad s lövését a BTC kapusa védeni kénytelen. Csakhamar a BTC lép offenzivába s az egész első félóra a BTC agilis támadásával telik el. BTC egy kornert ér el, melyet a 23-ik perczben a piros-fehérek goalja követ. Az Ujpestiek egy sikertelen támadó kísérlete után ismét a BTC-é a fölény. Kazár, az UTE kapusa szépen dol­gozik, de Oláh szép lövését kénytelen a kapuba engedni.A BTC kapusának alkalma nyílik tudását kimutatni,midőn az UTE egy erős támadását teszi ártalmatlanná. Félidő 2 : 0.
    A második félidőt a BTC kornere vezeti be. Néhány percznyi támadás után a piros-fehérek ismét sarok­rugáshoz jutnak, melyből Molnár II. ujabb goalt ér el.(11 p.) Majd a következő perczekben ismét sarokrugás­hoz jutnak a piros-fehérek. Kazár kitünően szerepel és számos szép lövést tesz ártalmatlanná. Egy alkalommal UTE is kiszabadul a BTC ostroma alul, de támadása eredmény nélkül végződik. Sikeresebb már a BTC ujabb lerohanása, mely Oláh révén meghozza a csapat negye­dik goalját. Ujvári lövése a kapufélfáról pattan vissza. Oláh ujabb beadását Ludwig, az UTE fedezete, a saját kapujába fejeli. (25 p) Csakhamar a hatodik goalt ise léri a BTC Ujvári révén. A félidő végéig még két goalt rug a Tornaclub, de a biró offside-állás miatt ezeket nem érvényesítette. Kazárnak még néhányszor nyulik alkalma a védésre, mire a biró a játék végét jelzi.

    Sport-Világ 1907 november november 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 18:26
    Budapesti Torna-Club — Ujpesti Torna-Egylet 6: 0.

    (Tököly-uti pálya.) B. T. C. teljes védelmével és a következő csatársorral játszott: Molnár I., Levitzky, Ujváry, Molnár II., Oláh. A csapat szép játék után könynyü és fölényes győzelmet aratott. A gyenge ellenféllel szemben ügyes és élvezetes összjátékot produkált, a fe­dezet- és csatársor is eredményesen játszott össze; a csatárláncz azonban, jdaczára a múltkori 17 : 0-as goalesőnek, nem volt gaolképes, mert tervszerű, vagy helye­zett shotoknak nyoma sincsen. Rendkívül agilis és szor­galmas volt a fedezetsor, és a csatársor is, Molnár II. ki­vételével, nagyon dicséretesen játszott.
    Az Újpesti T. E. (Kazár — Vranák, Rozmann — Fürst, Herskovits, Ludwig — Zachar, Szinai, Herczeg, Szurmik, Babó) a várakozások ellenére rosszal játszott. A csapat a népszigeti pályán egészen más kvalitásokat mutat. Védelme jó, de önfeláldozó, vagy óvatos játékról szó sincsen. A csatársor teljesen akczióképtelen ; egyedül a gyors, jó labdatechnikáju balszélső bizonyult veszélyes­nek. Kitűnő kapuvéd Kazár, csak kissé nehezen mozog és jeles erő a két hátvéd, főként a jobboldali, összjátéknak azonban nyoma sincsen és feltűnő hibásan helyeződ­nek. Herskovits betegen állt ki és nyilván e miatt nem fejthette ki elismert tudását.
    B. T. C. kezd, azonban U. T. E. (négy perczig kilencz emberrel) szépen lerohan s a jobbszélső beadását Bihari védi. B. T. C. a támadást viszonozza, de shotja a goal mellé kerül. A piros-fehérek azután állandóan a helyzet urai és sokat és veszélyesen támadnak. Szabad­rugásuk eredménytelen, mig a 20-ik perczben Kazár saját baloldali hátvédjének készülő öngoalját kénytelen védeni, majd Molnár II. süvítő lövését kornerre. Molnár I. hosszú, magas czenterét Molnár II. sikeresen a goalba továbbítja; a labda Kazár lábai között jutott a hálóba. (22. p.).|B. T. C. újabb kornere után (25. p.) az ujpestiek jutnak át a piros-fehérek térfelére. Oláh és Molnár II. rugásait Kazár védi. Oláh középre adott labdáját Levitzky fejjel továb­bítja, de Kazár ismét gyönyörűen ment. (31. p.) Hers­kovits goalrugása Biharit foglalkoztatja, mire Molnár II. a félvonalon lerohan és Oláh, miután U. T. E. jobboldali hátvédje hibáz, igen szép goalt lő (32. p.). Végre U. T. E. is kedvező helyzetbe jut, de a B. T. C. goalja előtt sza­badon álló három csatára elől Bihari kaparintja el a labdát. Majd Levitzky is szabadon az Ujpestiek hálója előtt Kazárnak engedi át a biztos goalnak tetsző labdát. Félidő 2:0.
    B. T. C. az első perczben kornert rug, majd Ujvári shotját Kazár védi. A piros-fehérek állandó támadás után a 10-ik perczben ismét sarkrugáshoz jutnak, a melyből rövid küzdelem után Molnár II. a harmadik goalt rugja. Ujabb korner után (12. p.) U. T. E. balszélsője vezet támadást, a mely szintén kornerrel jár (13. p.). Kazár Molnár II. veszélyes támadását bravurosan hárítja el. A 16-ik perczben ismét kornert rug B. T. C., mire Ujpest balszélsője veszélyes, de eredménytelenül végződő táma­dást vezet (18. p.). Oláh szép lerohanása negyedik goaljához juttatja a B. T. C.-t. (19. p.). Ujvári U. T. E. védel­méből kiszökve, közvetlenül a goal előtt az alsó kapufába rúgja a labdát. Molnár II. lövését Kazár fogja el, majd Oláh czenterez és a labda Ludwig fejéről védhetetlenül U. T. E. goaljába jut (24. p.). Ujvári a 27-ik perczben jól helyezett shottal hatra szaporítja B. T. C. goaljait. B. T. C. sarokrugása után (29. p.) Ujvári ügyes kiszökés­sel ismét goalt lő, a mely azonban, miután lesben állt, nem volt megítélhető. Hasonló sors érte B. T. C.-nek az ujpestiek hálójába jutott szabadrugását, miután a piros­fehérek Kazárt védés közben akadályozták. A 35-ik perczben tizenegyest rug B. T. C., Molnár I. zugó lövését azonban Kazár bravúrosan menti. A hátralévő időben Kazár Molnár I., Levitzky és Molnár II. jól irányzott lövéseit teszi ártalmatlanná.
    Müllender Sándor (Nemzeti S. C.) a lehető leg­korrektebb biró volt. Annál szembetűnőbb volt, hogy a közönség egy része, különösen a két meg nem ítélt goal után igen sokat és illetlenül hangoskodott. Elég csunya dolog, hogy még mindig akadnak igén sokan, a kik klub- politikájukat a footballpályák tribünjéről is hangosan hirdetik. Elismerjük, hibázott a biró annyiban, hogy az erőszakosságos játékmodort nem fojtotta el csirájában, de akkor is azokon kellett volna kezdenie, a kik már hetekkel ezelőtt fogadásokat kötöttek, hogy U. T. E. goaljába annyi, meg annyi goalt fognak rúgni és ebbeli szándékukat csodás agilitással (vagy minek hívják?) igyekeztek megvalósitani. (Elárulhatjuk, hogy a fogadá­sokat elvesztették.)

    Az Újság 1907 november 19.
     
  3. avatar: heimo
    2019.11.01, 10:51
    B.T.K. — U.T.E. 6:0.

    A vasárnapi mérkőzések között kétségkívül a Budapesti Torna Klub és az Újpesti Torna Egyesület találkozása iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés. A millenáris pálya tribünjeit ellepő szépszámú közönséget azonban nem elégítette ki a mérkőzés külső képe, mert az a B.T.K. örökös offenzívája révén nagyon egyhangú volt. Az utóbbi mérkőzéseken oly szépen szerepelt U.T.K. teljesen visszaesett a B.T.K. hatalmas arányokban javuló csapatával szemben és ha a mérkőzést vezető bíró nem veszi különösebb pártfogásába az újpestieket, még súlyosabb vereséggel végződött volna rájuk nézve a mérkőzés. Pedig a B.T.K. játékstílben még most se határozott irányú; az összjátékra való hajlam erősen meglátszik ugyan a csapaton, de ez még nem forrott ki egészen. A vasárnapi mérkőzésen különben határozott balszerencsével küzdött különösen a második félidőben, mikor is igen sok lövés hol a kapufáról pattant vissza, hol pedig közvetlen a gól mellett süvített el.

    A mérkőzés lefolyásában különben semmi érdekesebb momentum nem volt, mindjárt a match elején a B.T.K. a támadó fél és ezt a pozícióját mindvégig megtartja. Csatárai eleinte messziről próbálkoznak lövéseikkel, azonban a kitünően védő Kazár meghiúsít minden eredményt. Hosszas támadás után, melyet csak ritkán szakított meg az U.T.K. szélsők lerohanása, Molnár II. benyomja az első gólt, melyet csakhamar követ Oláh révén a második. Félidő 2:0.

    Helycsere után még intenzívebb a B.T.K. támadása és egymásután 4 gólt juttat az U.T.K. kapujába, melyek egyikénél nagyban segédkezett az U.T.K. egyik hátvédje. Közben egy 11 méteres büntető rúgást Kazár szépen tesz ártalmatlanná. Dacára a folytonos támadásoknak, jobb eredményt nem képesek elérni a piros-fehérek, mert minden akciójukat megakadályozza a bírónak folytonos közbelépése, ki két jogos gólt érhetetlen módon nem is adott meg a B.T.K.-nak. Az U.T.E. néhány játékosa fölhasználván a helyzetet, titkos faultolásokkal igyekezett csapatának hasznára válni. Erre pedig az U.T.E.-nek egyáltalán szüksége nem volt, mert az újpestiek játékosai között néhány kiváló tehetség van, kik tudásukkal s elsősorban játékszellemük megváltozásával még sok sikert szerezhetnek egyesületüknek. A B.T.K. erőssége a halfsorban rejlett, mely úgyszólván etette a csatársort labdával, mit azonban csak a baloldal tudott sikeresen kihasználni. A védelemnek semmi jelentősebb dolga nem akadt; nem úgy az U.T.E.-nél, hol Kazár bebizonyította, hogy tényleg kitűnő kapus. Biró Müllender Sándor(Nemzeti Sp. K.).

    Pesti Napló, 1907. november 19.