magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
játékvezető : Izsó László

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 22:18 (szerk.: 2021.08.26, 14:39)
    M. T. K. — B. A. K. 2:0
    (Amerikai-uti pálya.)

    A bajnokság élén álló Testgyakorlók — küzdelem után bár — elég biztosan győztek saját pályáján nagyratartott ellenfelükön. A B. A. K. csak az első félidőben birta a kék-fehérek által diktált tempót, de a mikor Grünwald és Glatter megsérültek, teljesen visszaesett a csapat és a játék második felében a csonka védelem már nem birta M. T. K. heves táma­dásait feltartóztatni.

    M. T. K. ezúttal ismét változtatott csatársorán, a mennyiben jeles középfedezetével, Károlylyal a közép­csatár fontos szerepét töltette be, mig az ő helyére Kürsch­ner került, balfedezetet pedig Kertész I. játszott. Károly uj posztján is elsőrangút produkált, feltétlen elismerési érdemel azonban Kürschner fáradhatatlan czenterhalf játéka. Igen jók voltak még Kertész II. és Révész is.
    A B. A. K. csapatát némi balszerencse kísérte, a mennyiben jeles hátvédje, Grünwald olyan szerencsét­lenül esett a kezére, hogy le kellett vinni a pályáról és Glatter is annyira megsérült, hogy a játékot nem foly­tathatta. A B. A. K. legjobb embere Gross Ferencz, a csapat kapusa volt, a ki számtalan kritikus helyzetben nagy hidegvérrel védte kapuját, mellette még Waldner játéka érdemel elismerést.

    M. T. K. kezd szél ellen, de uj összeállítású csatár­sora csak nehezen tudja az eleinte csak tiz emberrel játszó ellenfele kapuját megközelíteni. Majd erőteljesebb akcziókkal próbálkoznak a kék-fehérek, a középső csatárok azonban sok kedvező alkalmat kihasználatlanul hagy­nak, sok nehéz labdát pedig Gross II. tesz ártalmatlanná. A félidő legnagyobb része változatos játékkal telt el, sőt a B. A. K. is sokat támad, később azonban Grünwald és Glatter kiállása után ismét visszaesik.

    Félidő 0: 0.

    A második félidőben M. T. K. újból változtat csa­társorán, a mennyiben Taussig (jobbszélső) és Sebestyén (balszélső) helyet cserélnek, a mi elég sikeresnek mutat­kozik, mert Sebestyén beadásából Károly már a harma­dik perczben megszerzi a vezető goalt. Tovább is az M. T. K. támad és tiz perez múlva Károly remek lövés­sel ugyancsak Sebestyén beadásából a második goalt rúgja. Majd Kertész II. megsérül s igy az M. T. K. is csak tiz emberrel folytatja a matchet, de állandó fölénye daczára sem tud további eredményt elérni.

    Bíró: Izsó László.

    Az Újság, 1910. március 1.