magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 1. forduló
játékvezető : Vértes Imre

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 22:25 (szerk.: 2022.02.10, 12:12)
    MTK — BAK 2:0 (1:0)

    Hungária-ut
    Bíró: Vértes Imre

    Az MTK-nak a többi egyesületekkel szemben mindig meg volt az az előnye, hogy egyik-másik játékosának kényszerű kimaradása folytán mód­jában volt megfelelő tartalékot állitani. Ezuttal sem jött zavarba, amikor Schaffer, Konrád II., Szabó, továbbá a gyengélkedő Nyul és Feldmann helyett kellett tartalékról gondoskodni. A csapat igy állt fel: Kropacsek—Székely, Mandel—Ker­tész II., Kertész III., Vágó—Braun, Winkler, Orth, Schlosser, Nagy. Szezon közepén vagy a BAK-nál erősebb ellenféllel szemben, kemény próbára lett téve a kék-fehéreknek az a csapata, a BAK ellen azonban biztos győzelmet aratott. Az első félidő­ben, amikor villámgyors és eleven támadásokkal ugyszólván a kapuhoz szögezte a BAK-ot, az egymásután következő lövések sokasága valóság­gal feledtették a nézővel a mesteri trükökkel dol­gozó nagy ágyuk hiányát. Csak később és külö­nösen a második félidő közepétől kezdve volt erősen szembeötlő az elerőtlenedő tempó, az összjátékban való visszaesés, amiu pedig a régi össze­állításu csapatnál éppen a játékidő előrehaladásá­val domborodott ki.

    Orth mint középcsatár elsőrangú, de hiányzik nála a fürgeség és a tempóbirás. Ha ö, és külö­nösen a középfedezetet játszó Kertész III. birták volna tüdővel, az eredmény sokkal kedvezőbb lett volna az MTK javára. Annál nagyobb fürgeség­gel és kitartással játszott a fáradhatlan Schlosser. Váratlanul jó volt a BAK-ból ismét a régi klub­jába visszatért Székely és Mandl.

    A BAK kimondottan védelmi játékot folytatott; ez nagyon megbosszulta magát, mert a mindig erősen összetömörülő védelem alig tudott néhány felszabadító rugást a csatárokhoz juttatni, akik pedig különösen az első félidőben könnyen ve­szélyeztethették volna az MTK kapuját. Csapatjuk egyébként meglehetősen komplet volt. Károly I. helyén Károly II. játszott. Károly III. mint balösszekötő elóször szerepelt az első csapatban. Ki­tűnő védelmi munkát láttunk Spitzer kapustól. Nem lehet eleget korholni a BAK csapatát azért, hogy sokszor is feleslegesen gáncsolta ellenfelét. Igaz, hogy a biró ezért nagyon gyakran meg­akasztotta a játékot, de később már őt is idegessé tehette a folytonos közpelépés, mert a match vége felé sokszor sípolt amikor nem kellett is szabad folyást engedett a játéknak, amikor a sípját hasz­nálnia kellett volna. Durva momentum csak egy­szer keverődött a játékba, amikor a második félidő 13-ik percében Engel Kertész II-öt alaposan megrugta. A biró ezért ki is állította. A mérkőzés első gólját a 25 percben Winkler lövi Orth be­adásából, a második gólt pedig Nagy rugta a má­sodik félidő 45. percében.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 1.