magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 1 : 6

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 16. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 16:18 (szerk.: 2022.02.09, 14:58)
    MTK — BAK 6:1 (5:0)

    Hungária-uti pálya, 7000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    A nagy gólarányu győzelem ellenére sem elégí­tett ki az MTK csapata. Feldmann, Nyul és Schlosszer helyén tartalékok szerepeltek ugyan, ez azonban nem indokolja még eléggé a az MTK gyengébb játékát. Kropacsek a kapott gólt védhette volna. A Feldmann helyén játszó Weisz ezuttal sem bizonyult megfelelő jobbnak, mint legutóbb. Orth jó volt, de egy kissé könnyelmű. A Kertész II—Konrád I.—Vágó összeállitása fedezetsor nem elégített ki. Kertész II. ugylátszik sehogy sem tudja visszanyerni régi formáját. Konrád I játékán erősen megérzik még a hosszu pi­henő. Technikai tudása tudása labdaadogatásaiban itt-ott elég jól érvényesült labdaszedése, állóké­pessége azonban még sok kívánni valót hagy maga mögött. Vágó folyton elkalandozott. A csatársorban a még mindig nem teljesen fitt Braun volt a legjobb. Konrád II egy kissé kényelmes volt. Winkler nem funkcionált oly jól, mint leg­utóbb. Schafferre sérülése óta egyszerűen rá sem lehet ismerni. Sulyban felesleges kilókkal emelke­dett, emellett azonban energiáját, áttörő képessé­gét teljesen elvesztette. Nagy Józsefet a balszélen keveset foglalkoztatták; mikor belül játszott meg­felelt.

    A BAK ezúttal is Károly nélkül játszott. Nagy a kapuban csak ujólag igazolta az FTC elleni rossz játéka alapján gyenge képességeiről alko­tott véleményünket; a gólok közül ezúttal is leg­alább kettőt védhetett volna. A hátvédek közül Székely elfogadhatót nyujtott. A fedezetsorban Geller játéka magaslott ki fejjel. A csatársorról nem mondhatunk véleményt, mert föerőssége Engel 10 percnyi játék után ínrándulás miatt kiállt s a csonka csatársor teljesen elvesztette akció­képességét

    A 21. és 24. percben lövi Konrád II. az első két gólt; a 28. es 30. percben Braun lő további két gólt, mig az ötödik gólt a 38. percben Schaffer lövi.
    A második félidőben az MTK igen kényelme­sén, valósággal bosszantó nemtörődömséggel ját­szik, aminek eredménye a BAK által elért gól, amelyet Gácsi lőtt a 19. percben. Az MTK egyet­len gólját ebben a félidőben Nagy lőtte tizen­egyesből a 38. percben.

    Sporthirlap, 1919. március 17.