magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 13:09
    Budapesti Torna-Club—Újpesti Torna-Egyesület 2 :1.

    (Népszigeti pálya.) Érdekes, végig heves, de mind­azonáltal fair küzdelem után végre a piros-fehéreknek is sikerült két ponthoz jutni, s ezáltal eddigi rossz pozicziójukon némileg javítani. Győzelmük értéke annál jelentősebb, mert azt idegen pályán, ellenfelüknek saját otthonában vívták ki s a mi a fő, ezt meg is érdemelték.A csapat a mostani összeállításban a legjobb ; csatár­soruk eléggé goalképes, mig védelmük határozottan első­rangú. Messze kimagaslanak játéktudás tekintetében a reprezentatív Szendrő, Simon és Bihary. Szendrő már teljesen visszanyerte régi kiváló formáját, Simonnak különösen nagyszerű fejkikjei tetszettek, de elismerést érdemel lelkes, fáradhatatlan játékáért is. Meglepett Leitner feltűnő formajavulása, mig az ezúttal újból sze­replő Mészáros sehogysem tudott a jobbszélső meg nem szokott szerepébe beilleszkedni.
    Az U. T. E. is kitűnő formáról tett vasárnapi játé­kával bizonyságot. Csatársoruk fürge, de gyenge lövőképességű ; különben elég ügyes összjátékkal rendel­keznek. Egyénileg Surmik játszik legjobban. Igen jó a fedezetsor, Kurschnerrel az élén. Ludvig helyén a tarta­lék Kovács jól állta meg helyét, de természetesen kitűnő elődjét pótolni nem tudta. Molnár I. nagyon jó, mig Kazár a kapuban kissé bizonytalanul védett.
    A pályán ezúttal — a mi külön megemlítésre méltó— teljes rend uralkodott.
    Erős tempóban indul meg a játék, hol a B. T. C.-t, hol meg az U. T. E.-t látjuk frontban, de a támadások jórészt már a hátvédeken megtörnek. A 22-ik perczben érikel az újpestiek vezető goaljukat Surmik süvitő, védhe­tetlen lövése révén. A B. T. C. erre öldöklő iramot diktál,s már két percz múlva Simon kornerből szép fejessel ki­egyenlít, majd újabb két percz múlva ugyancsak Simon­nak 35 méterről nagy erővel rúgott labdája pattan Kazárbvkezéből a hálóba. A 37-ik perczben Mészárost durván el­gáncsolják, a megitélt s Kézsmárky által lőtt tizenegyesbüntetőrugást azonban Kazár mesterien védi.
    Félidő 2:1.
    A játék második része is változatos támadásokkal telik, de egyik csapat sem tud további pozitív eredményt elérni.
    Biró : Benedek Aladár (M. A. F. C.).

    Az Újság 1909 október 26.