magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 4 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Pesti Hírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.21, 23:17
    Törekvés—Terézváros 4:0.

    (Hungária-uti pálya.) A TTC vagy nagyon roszszul, vagy nagyon jól játszik; ma például botrányosan rosszul játszott, az egyetlen Hegyi kivételével, a kit, ha olyan fiatal nem volna, a reprezontativok közé ajánlanánk. Különösen rossz volt a csatársor, még Maly sem mutatott jó formát.
    A Törekvés viszont nagy kedvvel és tűzzel játszotta végig ezúttal a matchet és különösen a goal előtti ön­tudatos és gyors játéka lepett meg. Pedig a vasutascsapat halfsora, a melyből Hauswald hiányzott, éppen nem állt feladata magaslatán, annál jobb volt a közvetlen véde­lem és az egész csatársor. Különösen tetszett nekünk a jobbszélső Krausz, a kire az TTC védelme nem ügyelt, tehát állandóan szabadon dolgozhatott. A Törekvés különben nagy goalarányu győzelmét szívósságának kö­szönhette, miután ellenfele half time után a tempót már egyáltalában nem állta.
    Valami nagy ambicziót egyébként egyik részről sem észlelhettünk. Sem az első, sem az utolsó hely nem fügött ettől a matchtől, ennek megfelelően elég higgadt is volt a küzdelem, de természetesen szép sportot alig nyújtott.
    Változatos küzdelem közben Nyilas szerzi meg a Törekvés vezető goalját. így zárul a félidő, mig szünet után a vasutascsapat energikus támadásai további három goalt eredményeznek. A másodikat Bőti beadásából Nyilas rúgja, a harmadikat a jobbszélső beadásából Ürögdi, a negyediket pedig — pompásan a bal sarokba plasziorzva — Krausz jobbszélső,
    Biró: Hajós József.

    Az újság 1912 április 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 16:36 (szerk.: 2021.06.20, 19:44)
    Törekvés Sport Egyesület—Terézvárosi TornaKlub 4:0 (1:0).

    — Hungária sporttelep. A legváltozóbb formát produkáló két csapat került össze ebben a mérkőzésben. Ma legyőzni a legjobbat, hol­nap kikapni a legrosszabbtól éppen úgy nem virtus a T. T. K.-nak, mint a Törekvés-nek. Ezúttal a Te­rézvárosiak árultak el nagyobb hanyatlást igy csú­fos vereséget szenvedtek. Nélkülözte ugyan Bakost és Rösnert, de ez nem menti a rossz eredményt.Nem is a két játékos távolléte volt az oka a nagy­arányú vereségnek, hanem a lelkesedés és az animó teljes hiánya. A Törekvés ügyesen kihasználta ellen­felének fásultságát s bár az ő csapatában is szere­pelt tartalék (Hauswald nem játszott s Krausz volt jobbszélső) mégis igen szép s a mi főbb, lelkes játé­kot produkált. Az első és a második gólt Nyilas lőtte, a harmadikat Böjti és Krausz szerezte meg.

    Biró; Hajós József volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. április 30.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 23:49 (szerk.: 2021.06.18, 09:08)
    Törekvés Sport Egyesület—Terézvárosi Torna Club 4:0 (1:0).

    A Hungária-uti pályán vagy ötezer néző jelen­létében folyt le a mérkőzés, amely a derék munkáscsapat szinte meglepő goalarányu győzelmével végződött. A Törekvés csatársora ezúttal önzetlen és precíz összjátékot mutatott. Balszéle lerohanásait gyorsan és szinte fel-tartóztathatlanul vitte keresztül. A védelemben a kapus a két hátvéd voltak jók.

    A TTC a balhátvéd helyén tartalékkal állott ki, aki azonban korántsem egyedül oka a nagy vereségnek. A négy goal az egész védelem absolut taktika nélküli játékénak köszönhető. A hátvédek olyannyira elmaradtak a fedezetektől, hogy az ezeken egy hosszú paszszal átjutott Törekvés csatároknak gyerekjáték volt a két hátvédet kipaszszolnl.
    Az első félidőben változatos játék után a Törekvés egy goalt lő.

    Helycsere után szinte szembetűnő a Törekvés csatároknak lerohanásának ve­szélyessége. A második goalt a balszólsö beadásából Nyilas lövi. A harmadik goalnál a Törekvés jobbszélső egy magas centerezését Beimel kiejti a kezéből, amit a balösszekötő ügyesen kihasználva, goalt lő. Közben néha a TTC is lerohan, de a kapu előtt cserbenhagyja a tudása. Az utolsó percekben lövi a Törekvés negyedik goalját.

    Biró Hajós József volt.

    Pesti Hírlap, 1912. április 30.