magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 26. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 18:06 (szerk.: 2022.03.17, 09:05)
    TSE: Dürr— Horváth, Siegl— Francz, Hajós, Csermely— Szántó, Kautsky, Wetzer, Micsinay, Weisz.
    TTC: Kopácsi— Fried, Kovács— Pal­­kovits, Kluger, Neumann— Maly, Ölvedy, Győri, Bornstein, Rosenberg.

    Nemzeti Sport, 1921. április 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 18:03 (szerk.: 2022.03.17, 09:05)
    Törekvés - TTC 0:0

    Millenáris pálya, 1500 néző
    Biró: Ujváry Ödön

    Mindvégig élvezetes, izgató küz­delem, amely csak a futballjáték legfőbb kelléket, a gólokat nélkülözte. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mér­kőzés. A Millenáris pálya nehéz, ho­mokos talaja ugyancsak próbára tette a játékosok szívósságát. A mély talaj a labda irányát is erősen befolyásolta és sokszor szerzett meglepetést a já­tékosoknak. A Törekvés végre magára talált. Nagy megértéssel és lelkesen játszottak az utoisó pillanatig. A balszerencse, amely a második félidőben végigüldözte a csatársor minden ak­cióját, nem vette el a csapat kedvét. A Weisz-Micsinai balszárny a legké­nyesebb igényeket is kielégítette, ugy összjáték, mint egyéni teljesitmény dolgában. Még veszélyesebb volt a jobbszélső Szántó. Gyors lerohanásait többnyire éles lövéssel fejezte be. Ha centerezéseire nagyobb gondot fordí­tana, Braun után ő lenne a legjobb jobbszélsőnk. Jól megállotta helyét a Törekvés halfsora is.

    A TTC csalódást okozott híveinek. Az első félidőben egyenlő erejű ellen­félnek bizonyult, de a másodikban inkább védekezésre szorítkozott, a nagy lendülettel játszó Törekvés csatársorral szemben. Kopácsi több nehéz labdát kivédett, de tudásánál is nagyobb volt a szerencséje, ami a kapufa közreműködésében nyilvánult meg. A hátvédek Kovács és Fried bizonytalanok és idegesek voltak, utóbbi majdnem öngólt vétett. — A fedezet­sor a nehéz talajon a második fél­időben teljesen elkészült erejével. A csatársor eredményes működését már eleve lehetetlenné tette az, hogy Maly fájós lábbal játszott.

    TTC kezd széllel hátban és az első negyedórában sorozatos táma­dásokat intézett a Törekvés kapu ellen. Azután a Törekvés is lábra kapott, ami a játékot hullámzóvá és élveze­tessé tette. Mindkét részről több gólhelyezetet hagytak kiaknázatlanul. A második félidőben a TTC fokozato­san visszaesett és a Törekvés lett a helyzet ura. Több ízben ért el kornert, de Kopácsi és főleg a kapufa mindent mentett.

    Sporthírlap, 1921. április 25.