magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.10, 13:06
  Halom utca. Bíró: Vértes.

  A Törekvésben nem játszott Vass s a régi recipe szerint nem a tartalékhátvédet állították be, hanem a csapatot forgatták fel. A védelem elvesztette egységét, a lehetetlen helyezkedés és a kapu előtti fejvesztés végzetessé vált részükre. A halfsor intenzív támogatása nélkül és megfelelő centercsatár hiányában a támadásra is csak a második félidőben jutott eredményre, amikor a TTC-védelem már kimerült. Ekkor kapott lábra a balszárny, valamint a jobbszélső Szántó is. Mindvégig azonban csak Dürr nyújtott kiválót.
  Minden dicséretet megérdemel a TTC lelkes, győzelmet forszírozó szép játéka, mely az első félidőben a támadásban, a másodikban pedig az észszerű védekezésben nyilvánult meg. Maly, Procenkó, Bernát tetszés szerint törték át a gyenge ellenállású Törekvés halfsort s Maly szép beadásából már a 10. percben Procenkó fejel védhetetlen gólt. TTC nagy fölénnyel támad tovább, Törekvés csupán Hirzer szabadrúgásával jut előnyös helyzetbe, a labda azonban a kapufáról pattan vissza, majd Weisz lő kapu mellé. A következő percben már a Törekvéskapu előtt a labda s a kavarodásban Procenkó lövi a 2. gólt. Ugyancsak kapu előtti tumultusban rúgja a félidő végén Bernát a 3. gólt.
  A második félidőben a tempót kevésbé bíró TTC-vel szemben Törekvés mindinkább lendületbe jön, a balszárny hatalmas előretörése Hirzer, majd Kautzky révén eredményez gólt, de a lelkesen védő TTC-védelemnek sikerül a kiegyenlítést elhárítani.

  TTC: Klein—Kovács, Fried—Denhof, Friedmann, Palkovics—Maly, Györy, Poremba, Procenko, Bernát.
  Törekvés: Dürr—Horváth, Siegl—Csermely, Hajós, Halmos—Szántó, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz.
  Nemzeti Sport, 1922.06.12.