magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 10. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 1.000
  3. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 22:29 (szerk.: 2022.03.26, 15:00)
    TTC - Törekvés 2:0 (1:0)

    Amerikai-ut, 1000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    A TTC-nek,amikor a mecscset kezdeni kellett volna csak hét játékosa volt kint a pályán. Dehogy is remélte volna ekkor a TTC, hogy éppen ebből a mérkőzésből kerül ki majd Fortuna istenasszony különös szeszélye foly­tán győzelmesen.

    A Törekvést azonban mintha meg­babonázták volna. Állandóan támadott, de támadásaiból mindig hiányzott a befejező láncszem. A belső csatárok még akkor is passzoltak, amikor már régen lőniök kellett volna. Így meg­könnyítették a TTC védelem helyze­tét, amely eleinte nagy szerencsével, később már határozott biztonsággal utasította vissza a góllövési kísérlete­ket. A helyzetet legjobban jellemzi, hogy a TTC kapusa annak ellenére, hogy állandóan a térfelén folyt a já­ték, igen kevés labdát fogott.

    A TTC-nek két sikeres lefutása volt; a Törekvés védelem könnyel­műen védekezett s készen volt a TTC két győztes gólja, amely egyuttal két értékes pontot is jelentett.
    A győztes csapatban elsősorban a két hátvéd. Kovács és Höflinger játé­kát emeljük ki. A halfsorban Palkovics volt a legjobb, mig a csatársor­ban a tartalék Weininger tűnt ki a két öreg — Maly és Recht — mellett.

    A Törekvésben Dürr feltűnő gyen­gén védett, a bekkek, különösen Horváth ellen nem lehet panasz. Az uj centerhalf, Pruha a csapat legjobb embere volt s jó volt a másik két half is. A csatársor nagy technikáját nem okosan használta ki s ezzel többet ártott, mint használt.

    A mérkőzés első félidejében, mig a TTC teljes lesz, óriási Törekvés fö­lény pozitív eredmény nélkül. A 28. percben Weininger centerét Recht 3 méterről lövi a gólba, sót még két kornerrel is veszélyezteti a Törekvés kaput. E kis intermezzo után ismét Törekvés támad. A II. félidőben a Vasutasok változtatnak csatársorukon: Weisz megy középre, de ez sem vál­toztat a gólképtelenségen. A 8. perc­ben Maly lefut, lövését Dürr hibásan védi s a labdát Weininger a gólba helyezi. Ezután szakadatlanul Törek­vés támadások, amelyek azonban eredménytelen kornereken kivül egyéb eredményt nem hoznak.

    Sporthirlap, 1921. december 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 09:54 (szerk.: 2018.09.25, 10:28)
    Amerikai-ut. Bíró: Schiller.

    Törekvés-fölénnyel kezdődik a játék. Weininger éles, laposan eiőreadott centerezésére Recht ráfut és a kapujából későn kiugró Dürr mellett gólt lő. Hatalmas Törekvés támadás következik. Wetzer vagy 8 ideális centerezése marad kihasználatlanul, de olyannyira, hogy még veszélyes lövés sem megy a TTC-kapura. A II. félidőben itt-ott a TTC is szóhoz jut s így a 10. percben Maly könnyen védhető labdáját Dürr elnézi, de az utolsó pillanatban elvetéssel védi. A kipattanó labdát azonban Weininger gólba lövi. A Törekvés minden ereje megfeszítése dacára eredményt elérni nem tud.

    TTC: Füleki—Höffinger, Kovács—Prizner, Friedmann, Palkovics—Maly, Recht, Ragg, Sándor, Weininger.
    Törekvés: Dürr—Vas, Horváth—Csermely, Pruha, Siegl—Wetzer, Chambré, Kautzky, Hirzer, Weisz.

    Nemzeti Sport, 1921.12.05.